בעיה לפני נישואים

y2in1

New member
בעיה לפני נישואים

ארוסי סיפר לי שיש לו ידידה כבר הרבה שנים. לאחרונה היא רוצה קשר רציני איתו. היא שולחת לו הודעות כמעט כל יום במשך חודשים, לפעמים 4-5 הודעות ביום. לדבריו הוא לא עונה ואף מוחק את ההודעות בלי לקרא. הוא לא מוכן לספר לה שיש לו חברה והוא מתחתן... הוא אומר שלא רוצה לפגוע ברגשותיה והוא יתן לכל העניין לדהות. הרי מתישהו היא תפסיק אם ההודעות לא?? בקיצור כל הענין לא נוצתן לי מנוחה. עוד הוא מספר שהוא מנסה להכיר לה את חבר שלו. עם החבר הוא עובד 10 שעות ביום. כדאי לי להתקשר אליה?? היא בכלל לא יודעת עלי...

nowonder

New member
זה לא התפקיד שלך

להתעסק עם החיזורים הגורליים של החבר שלך. את לא צריכה להתקשר לאקסית שלו. מצד שני את צריכה להסביר לחבר שלך דבר או שניים על יחסים בין בניאדם. הוא באמת חושב שלהתעלם ממנה בגסות מתוך תקווה שהיא תדהה לאנשהו זה פחות פוגע מאשר להרים טלפון, ולתת לה את תשובה ישרה וברורה שהוא מחוייב למישהי אחרת? תסלחי לי, אבל משהו ברשת הנוירונים של החבר שלך מחובר לא נכון. אדישות והתעלמות היא הנשק הכי אלים בעולם. אם באמת אכפת לו מהרגשות שלה, הוא צריך להתקשר אליה ולהסביר לה איפה הוא עומד ואיפה היא עומדת בחייו.

seeyou

New member
"ארוסי סיפר לי שיש לו ידידה כבר הרבה שנים."

במצב כפי שאת מציגה אני במקומך כן הייתי רוצה-יוזם לפגוש אותה בחורה ולסיים את ההתרדה. הגישה שלו-להתעלם ממנה,לא עובדת במציאות. יש לי הרגשה שהיו ביניהם יותר מקשר של ידידות.(ידידה כבר הרבה שנים) "הוא מנסה להכיר לה את חבר שלו"?
זה מעלה חשד. אצלי במשרד היה גבר צעיר,נשואי+2 וגם מזכירה רווקה-פצצת מין. תמיד היה ביניהם קשר עין וחיוכים הגבר הזה היה פונה לכול אחד ומנסה למצוא לה שידוך. פעם שמעתי שיחה שלהם היא שאלה אותו לצה הוא מתאמץ למצוא לה שידוך הוא ענה:אז נוכל להיות גם ביחד
מבלי שיחשדו בנו. בין הרבה זוגות נשואים יש "חוקים" אחרים.
הוא לא רוצה לענות לפניות שלה אך רוצה בקרבתה?
זה קצת מוזר. במחשב יש תוכניות אשר פועלות ברקע וגורמות לעומס על הזיכרון ומוריד את תפקוד של המחשב גם בנשואים ,אם שומרים על קשרים (ברקע) מהעבר זה יוריד בתפקוד התקין של הנשואים. יוסי .

מריוס זכריה

Member
מנהל
סיפור לא נחמד

הבחירה של הארוס שלך לא לספר ל"ידידה" שהוא עומד להתחתן איתך נראית לי , בלשון המעטה ובאיפוק רב, תמוהה. מה שזה מלמד אותי לפחות הוא על סגנון ניהול היחסים שלו, שמן הסתם יושר ואמת אינם בראש סולם הערכים שלו. נראה שיש שם ערך אחר, שהוא קורא לו "לא לפגוע ברגשות". זה אמנם ערך אצילי מאוד, אבל למרבה הצער אין שום קשר בין מה שהוא עושה לבין הערך הנ"ל. מה שהארוס שלך עושה זה לשקר לה ולהוליך אותה שולל, כלומר הוא בונה פגיעה מאוד גדולה ברגשותיה. כמו כן, הוא פוגע ברגשותיך. נראה שהרגשות שהוא באמת לא רוצה לפגוע בהם הם הרגשות שלו, ולא של אף אחד אחר... וזה כבר נשמע לי הרבה פחות אצילי. לקינוח, העובדה שהוא מנסה להכיר לה חבר שלו מהעבודה נשמעת לי ממש ממש כמו סלט רגשי מהסוג הגרוע ביותר. אני חושב שנחוץ כאן ברור עומק, ואני לא הייתי הולך לחופה בלי שהעניין יוסדר וינוקה ויצוחצח עם אקונומיקה ויתייבש לאור השמש. לא הייתי ננכס לחופה עם קומבינות מהסוג הזה. מריוס

ohevloohev

New member
מסכימה.( ../images/Emo9.gif ושאלה של אמא של בנות)

אם האמא שלה היתה שואלת איך לעזור לבתה במקרה כזה, התשובה היתה שלא תדחוף את האף. אבל ברור שלא צריכים להתעלם. לפי דעתך איך האמא שלה יכלה לעזור לה אם היא היתה יודעת על מה שהולך שם?

מריוס זכריה

Member
מנהל
תפקיד של אמא

לדעתי התפקיד של אמא (או אבא) הוא קודם כל להיות בקשר טוב ותומך עם הבת. לדבר איתה כמו עם חברה (אנחנו מדברים כמובן על בת בוגרת, לא ילדה), ולגרום לבתה להרגיש שיש מי שמבין אותה. במקרה שדעתה של האם שונה משל הבת, מותר לומר את הדיעה פעם אחת, אבל לא "לחפור" ולנג'ס בלי הפסקה בנסיון לשכנע. נסיון לשכנע יש רק בפעם הראשונה, אחרי פעם אחת חייבים להשאר בקשר טוב למרות חילוקי הדעות, ולא להפוך את הנושא במחלוקת (נניח, כמה בן הזוג בסדר או לא) לנושא לניגוח. תפקידה של אמא, בין השאר, הוא גם להכיל את בתה כשזו לא מסכימה אתה. עונה לך לשאלה? מריוס

למעלה