בעיה ליושבי הפורום-

sarah

New member
בעיה ליושבי הפורום-

מאז מתמיד היה לי קשה למצוא את עצמי במקום חדש, בחברה חדשה. דוגמאות לחקירה: כאשר הושמתי בתוך בית ספר חדש כל כך נבלהתי שבמשך כ5 חודשים פחדתי בכל פעם מחדש ללכת לשם- עד שיצאתי מזה בהצלחה
, למזלי. בשנה שלאחר מכן לאחר החופש הגדול ההלם שלי נמשך במשך רק כ3 ימים אומללים של תחילת הלימודים שבהם לא הבנתי איך היה לי כל כך טוב בבית ספר הזה קודם וכמעט שעזבתי אותו--ורק אז קלטתי שזאת פשוט הבהלה העצומה שלי מכה בי שוב. עוד דוגמא היא הצטרפותי לחוגי הסיירות והדיבייטניג שבהם רק לאחר כחצי שנה, שוב, אני מתחילה להרגיש בטוחה ולא |נפחדת| בהם. כל הדוגמאות האלה מתייחסות לביטחון חברתי. אז כפי שאתם רואים בעיה אחת שאני סובלת ממנה יכולה להיקרא ביישנות או אולי חוסר ביטחון עצמי וקושי להשתלב בחברה...
כך קרה... שלפני חודש או מעט פחות לאחר ששם הפורום 'אפי היקרה' הוזכר בפורומים שונים בהשתתפותי החלטתי לראות מה נמצא בו, ואז רציתי להצטרף אליו. אז כתבתי הודעת הצטרפות וניסיתי להרגיש בבית אבל
כל כך נבהלתי בכל פעם שכתבתי הודעה שהפסקתי לכתוב הודעות, כי הרגשתי (אני מקווה שלא בצדק) שהודעותי נשפטות לרעה ובכלל כל העניין הזה של לכתוב בפורום חדש פשוט |מפחיד מדיי| מכדי שיתמשך. אז הפסקתי לכתוב. ואז חשבתי,שכדאי להעלות את הבעיה בפניכם... זה גם מאוד שיעשע אותי. אז, מה אתם מייעצים לי?
שרה

De-Panther

New member
שתרגישי כמו בבית!!../images/Emo9.gif או כמו באחד..

ממפגשי הפורום של הארי פוטר

מיטללל

New member
מי מלחיץ? אנחנו? ../images/Emo67.gif

אף אחד לא שופט פה אף אחד. המשיכי לכתוב וכל הודעה טיפשית שתיצא לך, הרי היא מבורכת. בכל מקרה מצאתי לך את מדריך חוקי הפורם ('הגאוני') שדור כתב, על מנת ששהותך הרציפה בפורם תעבור ללא תקלים. "עשה ואל תעשה" בפורמפי !

דן צ

New member
יש לי הצעה קטנה לך

יש ספר שנקרא "מי הזיז את הגבינה שלי?" ספר מומלץ למי שפוחד מהתחלות חדשות ואני לא אספר אותו כאן כי חברי הפורום שמעו כבר את ההרצאה שלי על הספר משהו כמו אלף פעם והם סתם יתעצבנו עלי ויצאו למלחמה נגדי. בכל אופן הספר יכול לעזור לך אם תקחי אותו ברצינות!

idanyd

New member
איזו הודעה טפשית...

לא, לא ממש. קודם כל, הפורום הזה לא היה זוכה בתואר "הפורום הטוב בתפוז" (נכון שכבר הרבה זמן לא הזכרנו את זה?) אם הוא היה שיפוטי ולא מוכן לקבל את החדש/שונה. תראי, האנשים פה מוכנים לעזור לכל מי שעוזר לעצמו. כל עוד תהיי אמיתית, ולא תנסי לבזבז את זמנם של חברי הפורום לריק (מי אמר וידויי אהבה כוזבים לדוורים?), נקבל אותך כמו שאת, גם אם תרשמי סיכומים יומיים מרובי "ואז"ים. טוב, בקשר לבטחון העצמי שלך - נראה לי שאת מחפשת כל הזמן אישורים לזה שאת עושה משהו טוב, שמה שאת עושה מתקבל בחיוב בחברה בה את נמצאת. בשבילך, אם את לא מקבלת חיזוקים חיוביים, זה אומר שאנשים לא מקבלים אותך. אבל את צריכה להבין שאנשים נוטים שלא לציין אירועים חיוביים, אלא אם כן הם יוצאי-דופן. לעומת זאת, הם מאוד ממהרים למתוח ביקורת על מצבים שליליים. לכן, כל עוד לא סנטו (??) אותך, גידפו אותך, "ירדו" עליך או ביקשו ממך לעזוב את המקום, תדעי שאת מקובלת במקום בו את נמצאת. גם אם התעלמו, זה הלא בהכרח מתוך התכחשות או שיפוטיות. לפעמים פשוט אין מה לכתוב. (ולפינת חצי ה-
הריקה: נו באמת, הפורום מספיק עמוס גם ככה. אנחנו באמת רוצים עוד מישהי שתשטח כאן את בעיותיה?)

dana2909

New member
נו שרדת?

אומץ זה לא ללכת על דברים בליינד. אומץ זה לפחד מדברים ולהתגבר על הפחד הזה. אז תתחילי בצעדים קטנים כמו לכתוב הודעות בפורום, שאולי יצחקו עליך ואולי יעריכו, בכל מקרה את הצעד הראשון עשית.

רק נא לא לשכוח

שמעבר לזה שאנחנו מנסים להיות נעימים לאנשים חדשים (אח"כ זה משתנה. בין שבוע לחודש ככה), אנחנו מאוד שמחים כשמסי החבר מגיעים ללא שהיות למייל של אחת מהמנהלות (רמז - לזאת שיותר מסוכן אם היא תכעס, לא לזאת הנשמה). מעבר לזה, אני מניחה שהמילה ביישנות תתאר אותך יחסית טוב, וגם סוג של חוסר בטחון או צורך מסוים בקבלה לחברה. לא ניכנס לניתוח המעמיק של הסיבות (אלא בתמורת תשלום), אבל אני סבורה שאחד הדברים העיקריים שאת יכולה לשנן לעצמך הוא: "אני אנסה, יש סיכוי שזה יעבוד, ותמיד יש שלא. בכל מקרה אני אסתדר כי אני מכירה את עצמי ויודעת שאם זה לא יהיה פה, זה יהיה במקום אחר, ובכל מקרה ישמחו שאני אהיה חלק מהעסק". (וזה נכון הן לגבי הצטרפות לפורומים, הן לגבי חברת אנשים אמיתיים, והן לגבי שהייה בשבי). מה שלא מנסים לא יודעים, ותמיד עדיף להשאר נאמן לעצמך בלי לחשוש כל הזמן ממה יגידו ואיך יגיבו. כל אחד זכאי לדעתו על השני. גם את, אגב.

למעלה