בעיה לוחצת

yoavh24

New member
תשובה

למעשה המחשבה הזו אכן עלתה לי מס´ פעמים : אולי אנחנו לא מתאימים, אולי היא לא נמשכת אליי אך בכל פעם שאני שאלתי אותה ודיברנו על זה היא אמרה לי שהיא כן נמשכת אליי . (אולי זה רק להרגיע אותי...). אני חייב לציין - שלפעמים מרוב תיסכול אני פשוט חושב רק על לקום ולעזוב - כי אני לא יודע איך ל"עכל" את זה. לא נעים לחשוב שהבת זוג שלך לא נמשכת אלייך ולא יכולה לשתף אותך ברגשות שלה. _ למרות שאני מנסה לדבר איתה ולשאול אותה (לכל מי שחושב - אין בעברה אירוע של הטרדה -שאלתי אותה בעבר)

דנה2909

New member
יואב היקר

אני מניחה שבתוך תוכך כבר החלטת מה אתה רוצה לעשות ובאת אלינו לקבל חיזוק. בדוק עם עצמך, האם אתה הולך לפרק פה משהו בגלל שאתה לא "מקבל" מספיק. משום שלמיטב הבנתי בעייתך אינה באיכות אלא בכמות. אתה נשמע לי אדם רגיש ואוהב, שאכפת לו מאד מבת זוגתו, ואני חושבת שאם תגיד לעצמך את התרוץ הקודם, לא תהיה שלם עם עצמך. אני לא חושבת שזו סיבה מספקת לסיים מערכת יחסים. יש משהו מאחורי זה, וזה הדבר שבו אני מציעה לך להתמקד. לפי מה שאתה מתאר פה שניכם די הרמתם ידיים, אבל זה לא מאוחר מדי. אתם צריכים לשבת ולדבר כמו שצריך אחד עם השני. כן, ברור שזה יגרור דמעות, אבל אם זה חשוב לך כל כך אתה צריך להגיד את זה, לא לא - אתה חייב להגיד לה, ובצורה כזו שהיא לא תסתובב עם צלקת לכל החיים. כי גם אם אתה גומר איתה , מגיע לה לדעת את הסיבה האמיתית.

jeb

New member
אני מחזיר את הדיון לנושא האפלטוני

אולי זה מה שמתאים לכם. אולי היא יכולה להיות חברה טובה, וכייף להיות בחברתה, וכייף לדבר איתה וכו´, אבל היא לא מתאימה להיות זוגתך. ההבדל בין קשר אפלטוני לרגיל, הוא תוספת הסקס. אם אין סקס אז מה נשאר? אם היא באמת לא מוכנה להתפשר ולבוא לקראתך בנושא זה, שהוא די קרדינלי בקשר רומנטי, ואולי גם בנושאים אחרים, כנראה שבאמת צריך "להיפרד", ולנסות להשאר ידידים, וגם אם לא נשארים ידידים, בכל מקרה לחפש מישהי יותר מתאימה לך מכל הבחינות, גם המינית. נקודת אור אחת - אתה עלית על הבעיה יחסית מוקדם, מה שעושה את ההחלטה לסיים את הקשר יחסית קלה. תראה את "לא משנה מי אני", שקיבל את ההחלטה לאחר 14 שנות נישואים ושני ילדים.

דנה2909

New member
מס´ שאלות להבהרה

קראתי בעיון את כל הודעותיך, ועלו בי כמה שאלות.. - האם מאז ומתמיד זה היה בינכם ככה, אם לא, אז ממתי? מאז שאתם גרים יחד, האם בכלל אתה מסוגל להצביע על נקודה שבה היתה תפנית? -בני כמה אתם? אולי עברתם לגור יחד מוקדם מדי? אולי הוספתם מערכת לחצים חדשה לגמרי למערכת יחסים שלא היתה בשלה עדיין לצעד הזה? האם זה היה שיקול של נוחות בלבד (לחסוך נסיעות וכו´) או צעד בלתי נמנע ששניכם רציתם בו? - אני יודעת שהציעו זאת לפני, אך יש לי את ההרגשה שאתה נרתע, מה לגבי עירוב אדם שלישי? בעל מקצוע? אתה מתאר פה מצב של תסכול נוראי, של חוסר תקשורת ושל הרגשה שלא מקשיבים לך או שמתעלמים ממך (האם אתה בטוח שזה לא הדדי? האם אתה משתף באמת או רק מאשים?), אם אתם לא רוצים לפרק את הקשר אני חושבת שזה מומלץ - אם לא סקסולוגית, אז טיפול זוגי. (סקסולוג/ית נראה לי פשוט מתאים יותר לדבר העיקרי שמפריע לך) - שאלה שאני ממש חוששת לשאול, ותבטיח לי שלא תפגע או תקח את זה קשה מדי: אולי אתה מאיים עליה באיזשהי צורה. האם יכול להיות שנוצר מצב שבו היא מרגישה שנושא המין כל כך חשוב לך, קריטי ממש, שאם היא לא תשכב איתך אז תפרדו? מה שיוצר כל כך הרבה לחץ על האקט עצמו שהיא פשוט לא נהנית? מה לגבי מערכת לחצים חיצונית? מחוץ למערכת היחסים שלכם? המצב בשטחים? המצב בעבודה? המצב במשפחה? האם זה משפיע? (אני פשוט מנסה להרחיב את זה ככל האפשר) -אולי פשוט לא עליתם על הדבר שהכי עושה לה את זה? (אולי היא בעצמה לא יודעת?) אתה בטוח שאין בה את הפתיחות לנסות לגלות? אולי תוספת אביזרים למינהם?

תראה

ייתכן שהבעיה היא בחד גווניות של היחסים. שהמשחק המוקדם לא מספיק, או שעדיין לא מצאתם ביחד את מה שיעשה לה את זה. אבל כפי שאפי אמרה, זה ידוע שמרבית הגברים היו מעוניינים לקיים יחסי מין בתדירות גבוהה בהרבה מאשר בנות זוגן. לכן עליך להביא בחשבון את האפשרות ש "that´s the way it is". זה מה שהיא רוצה, היא אוהבת, וזה מה שמתאים לה. אתה צריך להחליט האם אתה מעוניין בקשר איתה גם בתנאים האלה, או שמה אתה רוצה לחפש אישה שתספק אותה גם התחום הזה. חשוב שתבין שגם זה "בסדר". אל תרגיש אשם\ רדוד בגלל שחשוב לך לקיים יחסים אינטימיים מלאים. אל תצפה שהתשובה תגיע ממישהו אחר. אתה יודע את כל העובדות, ואתה צריך לקבל את ההחלטה. ושיהיה בהצלחה!

yoavh24

New member
בעיה לוחצת

הייתי רוצה להתייעץ עימכם בבעייה שיש לי: אני בן 24 וקצת יוצא וחי עם מישהי (גרים ביחד כבר 5 חודשים) - סה"כ הקשר בינינו נמשך מעל לשנה. שנינו אנשים רציניים לגבי הקשר הזה ולא מרגישים שזה נסיוני או שלב בחיים אבל אני בדילמה : אני מרגיש הרבה פעמים שמשהו חסר פה - אני מאוד אוהב אותה ובמחשבה קדימה אני כן רוצה לחיות איתה בעתיד אבל ישנם דברים שמפריעים לי וגורמים לי לחשוש מהעתיד המשותף. הדבר העיקרי הוא הסקס בינינו - לשנינו יש גישה שונה לסקס - היא אינה רואה בזה הכרח נחוץ לחיים (רק לעיתים נדירות) ומצד שני אני (שהייתי די פעיל בתחום המיני) כל הזמן מרגיש שאני צריך ללחוץ כדי ל"עשות" את זה או פשוט ל"חכות" שלה יהיה את החשק (שמגיע לעיתים רחוקות). אני הרבה פעמים מרגיש מתוסכל - אני מרגיש בלתי מושך כי כמעט אף פעם היא אינה יוזמת או מנסה להיפתח בתחום הזה. כל ניסיון שלי לדבר איתה על זה מלווה בשיחה לא נעימה שבסופה אני מרגיש צורך להתנצל על ה"דחפים" שלי ומרות כל השיחות עדיין לא חל כמעט שינוי - אני לא מצפה לעשות סקס כמו ארנבים אבל כשהצד השני לא נותן מעצמו - ההרגשה היא פשוט נוראה. ואני מדגיש אני אוהב אותה וכן אוהב הרבה צדדים באישיות שלה אבל מפחיד אותי לחשוב שככה אני אמשיך את החיים - בלי הנאה מלאה בתחום הזה. האם זה לא "רדוד" מצידי, להטיל ספק ביחסים בין בני זוג בגלל סקס? או שאולי אני צריך פשוט לחיות עם זה ובמידה וזה לא ישתנה אז ל"הסתכל" מהצד כדי לא לאבד אותה?

בתחילה הבנתי שמדובר בבעיה אחת

והיא הסקס בלבד, אבל כעת אתה טוען שבן זוגתך אינה משתפת אותך במחשבותיה ורגשותיה, וזה חמור הרבה יותר !! סקס לא טוב בהחלט יכול להיות סיבה לקום ולעזוב, אבל נדמה לי שהבעיה אולי מתבטאת בסקס, והתשובה שלך טמונה ברבדים אחרים לחלוטין בקשר.

רוניתRRR

New member
../images/Emo10.gif

תעשה חשבון פשוט, בעוד כמה שנים וכמה ילדים ואין ספור מטלות סקס זה הדבר האחרון שעושים. אם היום זה קורה פעם ב.....אז בעתיד זה יקרה אולי פעם בשנה. בדרך כלל שיש בעיה בזוגיות המקום הראשון שנפגע זה הסקס..... לא שווה למשוך יחסים שמרגישים שהם צולעים.

tali_le

New member
המממ

הדבר הראשון שעלה לי בראש לא. זה לא רדוד להטיל ספק ביחסים בגלל סקס. קשר בין שני בני זוג אמור לספק את שני בצדדים מבחינה רגשית ומינית גם כן ואם כמו שאתה אומר השיחות ביניכם על הנושא הזה לא הולכות טוב ואין שיתוף פעולה מצידה - אולי הבעיה היא לא רק מינית אלא גם רגשית... מה שאני מנסה לומר זה שלא הסקס הוא הגורם העיקרי בקשר, אבל הרצון להנאה ולהרגשה טובה של בני הזוג עם הסקס הוא כן - ואם פה יש משהו פגום - אז יש בעיה - לא הייתי מצפה ממנה שתשכב איתך רק כדי שתרגיש טוב - אבל שלפחות תדבר איתך ותנסה לשתף פעולה בהבנה של המצב אני יכולה רק להציע שתנסה לדבר איתה שוב ולהבהיר לה עד כמה המצב, ובעיקר תגובתה להרגשה שלך - מפריעה לך.... ולקוות לטוב
רבה ממני ומקווה שהכול יסתדר בקשר שלכם! טלי

yoavh24

New member
בקשר לתשובה

העניין הוא שכבר מס פעמים דיברנו על זה ולא השתנה כלום - יותר מזה אף פעם לא ביקשתי לשכב עם מישהי מבלי שהיא תרצה או רק בשביל שאני ארגיש טוב. אני כבר מתחיל להאמין שאולי זה בלתי אפשרי שהיא תשתנה.

amitk28

New member
תגובה

לפי דעתי , עליךך לנסות ולפתור ת הבעייה איתה בשיחה רצינית (ואולי אף קשה) . תעלה את כל התחושות והרגשות ותספר לה - אם באמת היא אוהבת אותך אז תוכלו למצוא את דרך המלך. אבל חשוב לזכור - ברגע שלא מרוצים בפן מסויים במערכת יחסים - סביר להניח שלא תתגברו על הבעייה הזו.

הבעיה לצערי מוכרת ופושה ברחבי הארץ

ואתה לא הראשון ולא האחרון שיטען שחדוות הסקס אצלך שונה במהותה מאצל בת הזוג שלך. כדי להפיס את דעתך לרגע, מן הידועות הוא שרוב הגברים היו מעדיפים לעשות סקס בתדירות גבוהה יותר מרוב הנשים. אבל לבעייתך הספציפית: אל תרגיש נוח בַספק שאתה מרגיש כלפי הקשר, כי זכותך המלאה לשאול את השאלה ולשאול האם לחיים כאלה נידונת. שנית, כששיחות לא עוזרות במקרה הזה, אפשר לנסות לאבחן את הבעיה לא רק מכוונים של "אבל אמרתי לה, היא יודעת שככה אני מרגיש", אלא לעבור לפסים אקטיביים - וכן, להיות היוזם, כי זה כבר ברור שזה התפקיד שלך בשלב הזה. האם ניסית לגוון את חיי המין שלכם? האם אתה יודע מה היא אוהבת ומה לא (כשאתם כבר באקט עצמו), האם השקעת באביזרים טקטיים (ואני לא מדברת כלל על ויברטורים למיניהם אלא על תפאורה מענינת, פור פליי יצירתי, מוסיקה, רומנטיקה וגם בגדים מיוחדים עשויים לשנות את המצב). לא סוד הוא שנשים, ושוב לפני שיתנפלו עליי חובבות הסקס בנות הפורום, רוב הנשים מעריכות פור פליי מושקע ולא-מקוצר, מאוד מחבבות את השלב של הלפני, את התוך כדי שרצוי שיהיה ארוך מ-4 דקות, ומה לעשות (וכל הקטינים נא ללכת לעשות שיעורי בית ולחזור עוד שעה), לא תמיד גומרות תוך כדי הפעולה המתבקשת על פי הטבע, אלא בדרכים מקוריות משלהן. יכול להיות שישנה כאן בעיה של חוסר תיאום צפיות והעדפות מיניות (הכוונה לסוג, אופי ותדירות המין ולא לעדיפות המין השני..), ויכול להיות שישנו איזה שעמום מסוים או חדגוניות שמוציאה את החשק הכללי. ואל תיבהל, זה יכול לקרות גם אחרי שבועיים ביחד, ולאו דווקא אחרי חודשים או שנים ביחד - ולמרות שאני חוזרת וטוענת במשך חודשים ארוכים שסקס הוא דבר זניח, מעייף ומזיק לעור הפנים, אני מודעת לחשיבותו הרבה בקשר, ואתמוך בהחלט בגישה שאם ישנן בעיות בחיי המין, הם מושלכות או יושלכו בקרוב גם על כל הקשר עצמו. ואל נא תזלזל בחשיבות שאלתך, היא מאוד מאוד חשובה. אני מאמינה שכל אחד יכול להשתנות, אם הוא מבין עד כמה זה חשוב לבן זוגו, חשוב לשימור הקשר והחייאתו התמידית, וחשוב לאיכות חייו העתידיים. אתה מוזמן לנסות, לא להתייאש, כי אם באמת הבחורה הזאת עושה לך טוב בשאר רבדי החיים, דבר כזה יעמוד בדרכך???? תילחם ותמציא ותגוון ותשדל - ובעיקר, תשמע ממנה מה היא אוהבת ומה לא - ולך איתה (עד הסוף כמובן).

yoavh24

New member
תודה

בהמשך למה שנאמר - אכן מוכרת לי בעיית ההנאה שלא כ"דרך הטבע" אני מאוד דוגל בשיטות שמאפשרות לההגיע להנאה של בת הזוג - וזה נושא שמאוד איכפת לי ממנו- ואני מקפיד ל"השקיע" שם שעות נוספות..... ניסיתי לגוון ולשנות את האווירה , את החוויה עצמה אך ללא הועיל - אינני מקבל פידבק חזרה. ולמען האמת: לפעמים זה כיף גם לא ליזום אלא לקבל את התשומת לב - לפעמים אני מרגיש שזה חסר לי.

אדומה2

New member
שלום לכולם

פעם ראשונה שאני פה, שמי יעל, ורציתי רק לתרום את דעתי הצנועה- ייתכן ולזוגתך יש איזושהי רתיעה מסיבה כלשהי, יכול להיות שיש איזה שהם אירועים בעברה (יכול להיות הטרדה מינית, לא חייב אפילו להיות אונס לא עלינו) שגורמים לה לרתיעה, יכול להיות שיש אי נוחות כללית מהנושא עקב חינוך מהבית- זה כיוון שגם כן שווה לבדוק. אבל אם אתה כבר בודק אותו- אז בעדינות ובביטוי של הרבה אהבה וחום כדי לא להבהיל ולא להלחיץ.

נתן.ל

New member
שאלה + הצעה

שקלת אולי ללכת לסקסולוגית עם זוגתך ? לדעתי סקס הוא חלק חשוב מאד מהזוגיות, הוא יכול לבנות קשר ואף להרוס אותו. אם אתה באמת אוהב אותה ואם היא באמת אוהבת אותך, כדאי שתלכו לטיפול אצל סקסולוגית. כמובן שאם הבעיה בסקס מרמז על בעיה בזוגיות שלכם, זו כבר תיהיה בעיה אחרת.

Linkin-Parker

New member
מצטער על חוסר התגובה

אבל ראש גדול או לא ראש גדול, אני מאמין שזוהי שאלה המופנית לחלק המבוגר יותר בפורום. מדוע אני מגיב,אם כן? פשוט מאוד, הקפצה

De-Panther

New member
תן לי לנחש... היא פולניה?? תראה אני

גם לא מבוגר אבל בכל זאת לדעתי אתה צריך לדבר איתה על זה ולעמוד על שלך(תרתי משמע אם בא לך) או שאם אתה לא יכול לדבר איתה על זה כי תמיד איכשהו זה יוצא שונה ממה שהתכוונת תכתוב את זה על נייר ותתן לה את זה במקום סתם לצאת מניאק שחושב רק על עצמו

רעיון יפה

ובלי קשר, בהמשך להצעתו של נתנ´קה, יכול באמת להיות (ושוב אל ינתפלו עליי) ששיחה עם איש מקצוע תפתור את העניין. ואולי, אולי, אולי, היא פשוט לא אוהבת סקס כמוך? על איזה תדירות אנחנו מדברים? מה יקרה אם תגלה שהיא פשוט לא חובבת סקס? האם זה יהיה סוף הקשר?

למעלה