בעיה לא פשוטה !!!

מצב
הנושא נעול.

alineb

New member
בעיה לא פשוטה !!!

בעיה לא פשוטה !!!
שלום רב, אני חשבת שכר ונתקלתי בבעיה, אשמח אם מישהו ייתן לי פתרון. יש לנו בחברה עובדת שעתית שעובדה שנתיי וחודשיים. בגלל חוסר בדיקה שלה בזמן,נגרם לנו נזק כספי היא הושעתה מהעבודה והנושא היה בבדיקה. אחרי שבועיים הוצא לה לחזור לעבודה אבל היא נדרשה לחתום על מסמך שמבקש ממנה להחזיר את הכסף בערך(3000 ש"ח) במידה ולא נוכל לקבלו בחזרה. היא סרבה לחתום על מסמך כזה ואינה מעוניינת לחזור לעבודה. שאלתי היא מה מגיע לה בגמר החשבון? האם היא התפטרה בעצם? או שזוהי התפטרות כדין פיטורין? תודה על כל עזרה.

שיר ורד

New member
אינכם יכולים להכריח עובד להתחייב

בעיה לא פשוטה !!!
שלום רב, אני חשבת שכר ונתקלתי בבעיה, אשמח אם מישהו ייתן לי פתרון. יש לנו בחברה עובדת שעתית שעובדה שנתיי וחודשיים. בגלל חוסר בדיקה שלה בזמן,נגרם לנו נזק כספי היא הושעתה מהעבודה והנושא היה בבדיקה. אחרי שבועיים הוצא לה לחזור לעבודה אבל היא נדרשה לחתום על מסמך שמבקש ממנה להחזיר את הכסף בערך(3000 ש"ח) במידה ולא נוכל לקבלו בחזרה. היא סרבה לחתום על מסמך כזה ואינה מעוניינת לחזור לעבודה. שאלתי היא מה מגיע לה בגמר החשבון? האם היא התפטרה בעצם? או שזוהי התפטרות כדין פיטורין? תודה על כל עזרה.
אינכם יכולים להכריח עובד להתחייב
לשלם בגין טעות שעשה בעבר. לכן, אם התנאי להחזרתה לעבודה הוא חתימה על מסמך כזה והיא לא מוכנה לחתום עליו, הרי זה יחשב כפיטורים. להערכתי, גם אם תדרשו ממנה מכתב התחיבות לכיסוי הפסדים שתגרום בעתיד עקב טעות שלה והיא תסרב לחתום, לא תוכלו לראות בכך התפטרות שלה. אם אינכם דורשים כל התחיבות מהעובדת ומוכנים להחזירה לעבודה, אך היא איננה מעונינת בכך, זה יכול להחשב כהתפטרות שלה. אבל אם היא תוכיח שהשעיתה היתה בלתי חוקית ונמשכה מעבר לזמן סביר יתכן ועדיין תהיה זכאית לפצויי פיטורים. (להערכתי השעיה של שבועים היא זמן סביר ואם ההשעיה היתה בלתי חוקית מגיע לה שכר בגין תקופה זו, אך לדעתי זה לא יהווה עילה להתפטרות וקבלת פצויי פיטורים). אני מציע שתתיעצו עם עורך הדין של החברה (אני מניח שיש משרד עורכי דין המספק שירותים שונים לחברה), כדאי שתעזרו בשרותיו ולא תסתמכו רק על תשובות בפורומים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה