בעיה לא פשוטה

מיכל931

New member
בעיה לא פשוטה

הבן שלי (פידידי בן 7) נמצא בטיפול רגשי אצל פסיכולוגית קלינית כולל הדרכת הורים. הוא אוהב לבוא למפגשים ויצר איתה קשר טוב. הבעיה: לאחרונה התפתחה אצלו תופעת o.c.d. קשה. אנו מתלבטים אם הוא מקבל את סוג הטיפול הנכון, מאחר ויש החמרה קשה בדפוסי התנהגותו. למיטב ידיעתי ועל פי דברים שקראתי, במצבו ניתן להשיג תוצאה ממשית רק ע''י טיפול תרופתי. רציתי לשאול אתכם: האם במקרה של או סי די הטיפול הפסיכולוגי יעיל בכלל? אולי יש צורך בתרופה בלבד? כרגע אנו לא רואים שום התקדמות במצבו, מותשים מהדברים שהוא דורש מאיתנו לעשות או להגיד בזמני ההתקפים ואף לא רואים את האור בקצה המנהרה....מה עושים?

לנו עזרה רק תרופה.וזה בדרך כלל תרופה שמטפלת

בחרדות כי OCDנובע לרוב מזה.מי התקפות של כול שבוע ,הפך לפעם בכמה חודשים.

טוטס

New member
מה עולה מההדרכה? מה היא אומרת? כיצד מנחה

אתכם להתנהג? האם אמרתם לה שאתם מרגישים שזה לא עובד בבית? השאלה העיקרית היא האם מבחינתכם הטיפול מיועד אך ורק להתמודדות מול ה- OCD. אם כן - אז יש מקום לעצור ולחשוב האם אתם במקום הנכון. אם לא, ואתם מרגישים שהטיפולים וההדרכות נכונים ומסייעים לכם (בהנחה שעבר מספיק זממן מאז שהתחלתם) - אז לדעתי נכון להמשיך בטיפול הריגשי... בהצלחה...נשמע שאתם עוברים תקופה לא קלה בכלל

מיכל931

New member
תשובה

עדיין לא אמרנו לה שזה לא עובד, אבל אנחנו חושבים להגיד... הדבר הבולט ביותר כרגע במצבו של הילד - תופעת האו סי די שהתפתחה אצלו, ובכך אנו מרגישים שהטיפול הפסיכולוגי לא עוזר.

מרב געש

New member
טיפול רגשי דינאמי לוקח זמן, הרבה זמן

אני לא יודעת כמה זמן הילד שלך מטופל אבל אי אפשר לצפות שבשיטה הדינאמית (לעומת ההתנהגותית - קוגנטיבית) יהיו תוצאות תוך מספר חודשים. בנוסף, גם אם המטפל נהדר, והטיפול טוב - אם קוראים עוד דברים בחיים של הילד, ותמיד קורים לנו דברים בחיים הם יכולים להתבטא בתופעות של חרדה או תופעות אחרות למרות הטיפול הטוב. ועדיין, אחד הדברים שמאוד עוזרים בתופעות של חרדה וOCD מקורו בחרדה זה תרופות נגד חרדה. הייתי ממליצה לכם שני דברים א. לדבר עם הפסיכולוגית שלו על זה. אין שום סיבה שהיא לא תדע, להיפך היא צריכה לדעת ב. ללכת להתייעץ עם פסיכיאטר במקביל. לקבל מידע

שני דברים

א. יידעתם את הפסיכולוגית לגביי הocd וחומרת הבעיה? הבהרתם לה שזו מבחינתכם אמורה להיות מטרת הטיפול כרגע? אם התשובה לשתי השאלות הללו האלה היא כן , כמה זמן עבר מאז השיחה בה דיברתם איתה על הדברים האלה? טיפול פסיכולוגי הוא דבר שלוקח זמן . וסייג ענק לסעיף הזה- הרבה הורים כולל אלו שלי , חושבים שהם אלו שמנהלים את הטיפול של הילד , קובעים מטרות וכו' , בעייני זה דבר לגמריי לגמריי פסול כלומר חשוב שאתם כהורים תביעו את את דעתכם על הילד ותשתפו אותה מה קורה בבית ומה מציק ולא מציק לכם אבל יכול מאוד להיות שהעניין שכררגע משגע אתכם הוא דיי שולי מבחינת המצוקות איתן הילד מתמודד ולצורך ההתמודדות הזאת הוא צריך את הטיפול ושיהיה ברור , יכולות להיות לילד מצוקות שאתם לא רואים ושהפסיכולוגית לא אומרת לכם - זה ניקרא סודיות רפואית וזה ערך עליון בעייני. יענו גם אם אמרתם לפסיכולוגית לגביי כל עניין הocd והחומרה הרבה שלו והסברתם לה שהטיפול בזה חשוב לכם ונתתם לה "מספיק זמן " יכול להיות שבזמן הזה היו דברים אחרים יותר חשובים וקריטיים על הפרק מבחינת הילד ולפני שאתם באים אליה בתלונה ש"הטיפול לא עובד" אני ממליצה לכם קודם כל לברר אם היה בכלל טיפול בזה, אם באמת גם מבחינת הילד שהוא בסופו של דבר הדמות המשמעותית בסיפור הזה, הocd הוא הנושא הכי קריטי לטיפול כרגע. בכל אופן בעייני במצבים קשים בין אם מדובר בחרדה , דיכאון או ocd הדבר הכי יעיל הוא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי.

מיכל931

New member
תשובה

כשהתחלנו את הטיפול הפסיכולוגי, (בערך בחודש יוני שעבר) עדיין לא היתה תופעת ה-ocd. ההתקפים החמורים החלו לפני כשלושה חודשים. יש לנו מפגשי הדרכת הורים אחת לשבועיים, ואנו חשים שההדרכה אינה עוזרת להתמודדות עם מצבו של הילד ולהרגעת ההתקפים הקשים. יתכן שהילד זקוק לשילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי, לכן אנו לא מפסיקים כרגע את הטיפול הרגשי לילד. (ועדיין עם לא מעט לבטים...) אך מפגשי ההדרכה אינם תורמים לנו כרגע.

dina199

New member
לבת שלי היה טיפול רגשי

והמטפלת עצמה המליצה לפנות לפסיכיאטר ולקבל גם תרופות , כי שילוב הטיפולים עבד הכי טוב (במקרה הספציפי שלנו) .. מדובר על התקף OCD חמור שהיה בגיל 18

yonitbrk

New member
שילוב

כמו בהרבה תופעות נוספות השילוב בין הטיפול הפסיכולוגי לתרופתי משלים אחד את השני ולכן יעיל יותר. ממליצה בחום מנסיון אישי להעזר גם בטיפול תרופתי.

למעלה