בעיה כנה

בעיה כנה

אני כמו שכתוב בניק שלי חרדי אבל החלק השני ששכתוב ומאמין זה לא מי יודע נכון. קראתי את מה שכתב יידישיסט בקשר ל לוו וממש הזדהתי בכל מילה שלו אתם נראים בעיני (שעדיין לא יצאתי מהארון כמו שאומרים) כמו איזו כת שעושה דברים נגד החוק וכל המסיבות שלכם סגורים ולמעשה אני תוהה ממי אתם חוששים הרי משמרת הצניעות או כפי השם האמיתי שלהם תנועת חללי משמרת הצניעות (על משקל חללי אל אקצה) לא ירדפו אחריכם זה ידוע שאחד שהוריד את פיאותיו וזקנו אף אחד לא רודף אחריו אתם יכולים לשאול את שמוליק גרינפלד וגם את רוני גוטליב או גרינברג כפי הכינוי שלו פה בפורום אף אחד לא נתן להם מכות כל זמן שהם לא עשו משהו בתחומי השכונות החרדיות. אז ממה בדיוק אתם מפחדים. לדוגמא אספר לכם עוד משהו היתה לי התכתבות עם אחת מחברות הפורום שיצאה ממש לא מזמן לשאלה ובקשתי לשוחח איתה על כמה נושאים שאני מאד מתלבט בהם ורציתי לשאול אחד שעשה את זה ממש עכשיו כמו שאומרים וגם שאני בטוח שהוא לא מכיר אותו אז ככה דבר ראשון היא עונה לי אני לא נותנת מספרי טלפון. וכשהסברתי לה שאני עדיין חרדי ויותר קשה לי לתת מספר זה לא עזר לי וזה אומר שאני חייב לרוץ ולקנות טוקמן כדי שאהיה בטוח שאף אחד לא יזהה מי אני וכאן חוזרת על עצמה אותה שאלה ממה א ת ם מ פ ח ד י ם הרי אין לכם ממה ??? בתקווה לתגובה רצינית חרדי ו(לא כל כך) מאמין.

בן הרב

New member
למה אתה נשמע לאכ"כ כנה

ואני חושב שאתה לא (מ)אמין >לא יודע זה מה שנראה לי<

all

New member
חרדי יקר

בחורה נותנת טלפון רק לזה שהיא רוצה שיצור קשר עימה. מאיזו סיבה היא לא רוצה ליצור קשר איתך אינני יודע, אולי בגלל שאתה מכוער, אולי בגלל שיש לה חבר ואולי בגלל שסתם לא מתחשק לה. מדוע אתה שואל בפורום למה מטילדה לא נתנה לך....... את מס´ הטלפון שלה? האם אתה חושב שיש לנו תשובה לזה? לא רצתה לא נתנה - זה הקסם של העולם החפשי. כל אחד עושה מה שבא לו ולא חייב הסברים לאיש על מה שעשה. ובקשר לעולם הזה - הזמר מלחין מתי כספי נתן תשובה לא רעה. "העולם הזה, אי יאי יאי אין חנינה אין חניה".

אחר

New member
תשובה רצינית

ראשית כל, לא כולנו יצאנו גם בצורה חיצונית, ויש בינינו כאלו שרוצים לשמור זאת בסוד. שנית, גורמים בציבור החרדי עלולים לראות בפורום גורם המגביר את המודעות לחזרה בשאלה. עובדה היא שכמה אנשים אזרו אומץ לצאת רק לאחר שקראו והשתתפו בפורום. אותם גורמים חרדים בהחלט עלולים לנסות להתנכל לנו. שלישית, לרבים מאיתנו יש קשר טוב עם המשפחה, אם כי הוא תמיד מלווה במתח מסויים. הפרסום עלול רק להזיק. אני סירבתי להתראיין לעיתונות ולרדיו מחשש שמא הדבר יגונב לאוזני ההורים שלי. אם המפגשים יהיו פתוחים ויבואו כל מיני אנשים בסופו של דבר השמות עלולים להתגלגל איכשהו לאוזניים שלא הייתי רוצה שיגיעו אליהם. ורביעית, והכי חשוב, אנו לא ממש מציבים מכשולים רציניים לפני ההשתתפות. בסך הכל, שהות של זמן מה בפורום ושיחת טלפון עם אחד מהחבר´ה. ממש לא ביג דיל, ונראה לי שזה הגיוני ומתבקש.

מנסה לענות

בתור התחלה היה כדאי שתחליף ניק, אני כמובן לא יכול להגיד לך מה לעשות, אבל תחשוב בעצמך איך יתיחסו אליך כאשר אתה נכנס בשם כזה. אתה כאילו מכריז "אני שונה מכם", אז אנחנו אומרים לאחד כזה "לך חפש את החברים שלך". מבין ? שנית, למה אתה כותב שמות אנשים שחלקם מופיעים כאן בפורום, אם תעשה זאת שוב תיחסם, פשוט מאוד. לא מפרסמים שם אדם אם הוא לא אמר במפורש!!! שהוא מעוניין בכך. שלישית, היא לא חייבת לדבר איתך. ואם אתה רוצה לדבר עם מישהו שרק עכשיו יצא, דבר על זה על גבי הפורום, ואם אתה רוצה לדבר בפרטי אתה יכול לשלוח גם לגבר ולא רק לאשה. כאשר אתה פונה לאשה ומבקש ממנה את מספר הטלפון שלה, יש לדבר משמעויות נוספות. אתה מוזמן לכתוב כאן אבל שנה את הניק, עצה טובה, ואל תכתוב פרטים אישיים של אנשים.

אז ככה

דבר ראשון הורדתי את החתימה שלי בקשר לניק די קשה לי להחליף כי אני משתמש איתו יותר משנה וזה די קשה להחליף מספר טלפון וגם עשיתי את הניק רק בגלל הקטע וזה נשאר ככה. אז אל תקחו את באופן רציני. שאלו אותי למה אני לא פונה לעמותת הלל אז ככה דבר ראשון לאחר קריאת כמה כתבות בעיתונים חילוניים על האזנו שעושים חרדים לקווים של הלל ועוד הוסיפו שמה שהמשטרה לא הצליחה לעלות על המצוטטים יצא לי החשק להתקשר אליהם. ותאמינו לי אם הייתי יכול לבוא לאחד מהמסיבות שלכם עם מסיכה הייתי קופץ על ההזדמנות רק שזה לא מציאותי. בכל מקרה כשאעזוב את הציבור החרדי אתם תהיו הראשונים שתדעו.

תגובה רצינית

זה לא עניינך. פשוט כך. אני רצינית. >ספל חמאה יודעת שתמיד אפשר למצוא ממה לפחד. זה לא העניין<

אחי ברוך הבא

ותאמין לי יש ממה לפחד כמו שאתה בעצמך מפחד ומפחד ומפחד. והחרדים לא הורסים את החיים רק באמצעות משמרות הצניעות. הם עלולים לקחת לך את היקרים לך. למשל. אחותי הקטנה, שלומדת בסמינר חרדי קבלה הודעה חד משמעית שאם היא תיתפס כשהיא מדברת עם אחד מהאחים שלה שחזרו בשאלה, היא תיזרק מהסמינר. נחמד נכון. ולידיעתך, אני מתכוון להחליף את הניק ניים שלי בשלב מסויים כדי לבלבל את השטן (שגם הוא חרדי כמובן).

מי שמת מפחד זה אתה

מכל מה שכתבת אני מבין שאתה פשוט מפחד להתפס. הפחד שלך הוא ממש מוגזם. אני יודע שיש כאלה שחוששים להתקשר להלל כי אלוהים רואה ושומע הכל. בהנחה שאתה לא כזה הרי שפחדיך הם משלוחיו עלי אדמות. בוא נבהיר דבר פשוט: אין שום חשש להתקשר לה.ל.ל. רוב המתקשרים בוחרים להשתמש בשם אחר ואינם מזדהים. אתה לא צריך לתת טלפון אלא פשוט להתקשר פעם נוספת ותמיד יהיה מי שיענה לך. אגב, הרעיון לקנות טוקמן הוא רעיון טוב משום שהוא משמש אחד הכלים לעצמאות. במחשבה שניה לא בדיוק ברור לי מה אתה עושה פה. מצד אחד אתה מודה סוף סוף שאתה לא כל כך מאמין ומצד שני אתה נוהג בנבזיות וחושף פה שם של יוצא בשאלה. איך אתה רוצה לזכות לשמירת סודיות כשאתה בעצמך עושה את מה שאתה חושש ממנו? נראה לי שיש לך בעיה של נאמנות כפולה. אני מצפה ממך להתנצל על המעשה הנבזי שלך ואם לא כן אדאג שיחסמו אותך.

grinberg

New member
לא נורא שכתב את השם שלי

ואני יכול להוסיף ששמי הוא אהרן גוטליב מישיבת המתמידים
לגבי הפחד, אתה לא ממש צודק כי גם אחרי שמישהו יוצא זה לגיטימי שיפחד בעיקר בשנים הראשונים, הרי היו לו הרבה חברים ומנהיגים למיניהם, ולא חסר לו שיתקשרו אליו כל הזמן או שיבואו לבקר אצלו להשפיע עליו בטוב או ברע, למה שהיא תמסור לך את המספר שלה כשהיא עדיין לא יודע מי אתה ומה מטרותיך? אני לא חושב שאתה היית מוסר טלפון גם אחרי שיצאת בעיקר אם זה בחורה. לגבי היציאה שלך כבר הרחתי מזמן שאתה לא ממש מאמין
תודה לה.ל.ל. שהם סגורים ותוכל להיעזר בהם, בהצלחה לך.

שלום לך, את יכול לקרוא לי בשמי...

אני היא חברת הפורום שאיתה דיבר חרדי ומאמין. תסכימו איתי שלתת טלפונים באינטרנט זו די בעייה. אני בד"כ בחורה חברותית, אבל לך תדע מי נמצא בצד השני של הרשת... אמרתי לך, יקירי, שאתה יכול להתכתב איתי, לבוא למפגשים וכו´ ואח"כ אתן לך את מס´ הטל´ שלי (בתנאי שתהיה נחמד!). ונראה לי שזה פייר מספיק: אם אתה רוצה בקשר עם מישהו, לא תהיה לך בעייה בשלב ראשוני זה רק להתכתב איתו, לא כן? אני לא מתחבאת מאף אחד: יעידו על כך חברי הפורום, שבפניהם חשפתי את שמי האמיתי. אז אל תעלב ואל תיקח את זה אישית: תדמיין את עצמך כבחורה ברשת. אני מקבלת המון מסרים אישיים מאנשים שאני לא מכירה: לחלקם יש כוונות תמימות וחלקם מאד לא. ואיך אני אמורה לדעת את זה? אז אני עושה מבחן, כמו שאמרתי למעלה, ומי שבאמת רוצה, נשאר איתי בקשר בכל מקרה, גם במחיר זה שהוא לא יזכה בשלב ראשוני לשמוע את קולי הענוג. יום קסום! מיכלי

הבנתי כבר הכל

ולגבי הטענות של חשיפת שם לקחתי דוקא שתי שמות שלא איכפת להם מידיעתי האישית וכפי שראיתם שגרינברג הודיע כאן. ותודה לכולם.

למעלה