בעיה כללית

mobyboy

New member
בעיה כללית

יש לי אתר ובו 200 דפי טקסט הכוללים טקסט בשחור וגם באפור. יש לי טבלה באקסס המכילה עוגנים של כל הפסקאות באפור. כיצד באופן יעיל ניתן להפוך את כל הטקטסים באפור לשחור ?

עם תכנות ?

ידני זה יקח זמן, אבל אפשר להכין תוכנה. מצטער שאני מערב תמיד ברעיונות שלי VB, פשוט זה השפה שאני יודע הכי הרבה. והיא הכי מתאימה לבעיה הזאת. אפשר לעשות תוכנית פשוטה שמשתמשת בפקד IE, היא תוריד את הדפים שלך, תעשה REPLACE פשוט (תחפש מילה GRAY ותמיר בBLACK או שתחפש את הערך ההקסה של אפור ותמיר בשחור). אחר כך היא תשמור אותם במחשב שלך ואתה תעלה בחזרה.

freak2100

New member
אם זה מה שצריך אז אפשר

להשתמש בASP (עם JS, שיהיה מהיר יותר) שיעבור על הדפים בFSO ויעשה replace אבל אם זאת הבעייה אז מה הקשר של המסד נתונים?

gmorphus

New member
מה רע בVB?

חוץ מזה שהיא לא שפת תכנות? VB נראה לי נועדה בדיוק בשביל הדברים האלה ואתה לא צריך להצטער שאתה משתמש בה. להפך, היית טיפש אם היה ברשותך הכלי הזה שיש בVB והיית כותב משהו בCPP...

ממתי VB לא שפת תכנות.

עצוב לי לשמוע שאנשים אומרים שVB לא שפת תכנות. הרמה של התוכנות לא נקבעת לפי התוכנה, אל לפי המתכנת. אני לא יודע מי אתה אישית, אבל נניח שאתה לא תואר ראשון במדמ"ח. אתה יכול לשבת עם הC++ הJAVA וכל שאר התוכנות הטובות בעולם, נראה אותך מכין דמקה שהמחשב משחק בה מהר וטוב (למען האמת כמעט בלתי מנוצח). אני מאמין שלא תצליח, לעומת זאת אני יכול לתת לך קוד מקור לדמקה שהמחשב יגרום לך לבכות (בVB) אז תגיד, אתה חושב שהIF של C++ יותר יפה ? VB שפה כמו כל שפה, רק הבעיה שהיא עובדת רק על WIN, מה שלא מהווה בעיה כי לכולם יש WIN, תמיד יש את "המורדים" שהם יתקינו LINUX יסבלו עם המערכת הפעלה הזאת, אבל יוכלו להתלך ולצעוק "אני שונא את מיקרוסופט" במילים אחרות אשמח לשמוע ממך לדוגמא למשהוא שאפשר להכין בC++ ואי אפשר בVB , פרט לדרייברים ומערכות הפעלה.

vinney

Well-known member
תבין... תראה...

VB לא שפת תכנות מכובדת. נכון שאתה יכול לצייר בה יפה דמקה, אבל בC++ אתה יכול לעשות את זה לא פחות טוב. החסרון בVB הוא ביתרון שלה - הקלות שלה וה"נוחות" לעבודה באים על חשבון יעילות, דיוק, וגמישות. אז נכון שנורא כיף לעבוד עם VARIANT או להסתמך על ERROR, או לא לנקות אף פעם זכרון, או לא להתעסק עם הקצאות דינמיות, ומי בכלל צריך OOP. אבל כל זה בא על חשבון הקוד המנופח, זמני ריצה נחותים והרגלים מאוד מגונים שהמתכנתים בשפה הזאת מקבלים. תחשוב מה קורה כשאתה כותב משהו כמו
dim a as string a = "8888" if a = "999" 'do something endif ב5 שורות האלה מתבצעות המון פעולות, שאם היית כותב אותן בעצמך, יכול להיות (אפילו סביר מאוד) שהיית כותב אותן יותר יעיל. אז זה קל יותר ומהר טיפה יותר לכתוב תוכנות, זה לא עושה את VB ליותר משפת סקריפטים מתוחכמת עם קומפיילר מגושם מעל.​

לא נכון

ניתן להתפשר על מהירות ביימינו, כשרוב האפליקציות (פרט למשחקים) לא דורשות יכולת עיבוד גבוהה. אין שום משמעות להכין משהוא בC אם אפשר להכין אותו בVB. אף אחד לא ישלם למתכנת יותר כסף כי הוא מכין בC, ההכנה בVB ללא ספק מהירה פי 3 לפחות, אף אחד בVB לא מתבסס על VARIENT זה לא "מכובד" נגיד אתה צריך להכין תוכנה כמו WORD, למה לך להסתבך עם שטויות בC, אתה יכול להשתמש בפקדים מוכנים מראש, להכין באיזה 4 חודשים תוכנה למופת. לעומת זאת בC, חצי שעה אני בוהה במסך להבין למה הפויינטר המקולל הזה מתייחס בכלל.. C ו C++ מאוד קשות להכנה.. נכון שהם מהירות יותר, ואם מכינים משחקי מחשב, PHOTO SHOP , או כל תוכנה גוזלת זכרון וחישוב אחרת, ברור שיש יתרון מוחץ לC. אבל אני לא רואה אותך מתכנת לי פוטו שופ באסמבלר, למרות שאני דיי בטוח שהוא יריץ אותו הרבה יותר מהר. בקיצור אני מסכים איתך שVB איטית יותר, הטענה שלי שניתן להתפשר על מהירות, אך לעומת זאת לבנות הרבה יותר מהר (חוסך הרבה כאב ראש)

vinney

Well-known member
טוב, תרגע ../images/Emo13.gif

זה וויכוח עתיק ימים, לא נסיים אותו בחיים
עובדה שיש מתכנתים בVB, ויש חברות שעובדות בVB, וכמו שאני תמיד אומר - כל שפה טובה לנתח שלה בתחום, למשל את WORD כתבו ב++C, ובחיים, אבל בחיים, לא יכתבו אפליקציה בסדר גודל כזה ב VB. VB זו שפה טובה מאוד לפיתוח GUI, אין בכך ספק. VB זאת שפה איומה בלשון המעטה בכל מה שקשור לפיתוח מנוע ואלגוריתמים.

gmorphus

New member
אי אפשר להתפשר על מהירות!

נכון, כשאתה GUI שהמטרה שלו זה לבצע שאילתות מול DB ולהציג אותם למשתמש, זה כנראה יהיה הרבה יותר, והרבה יותר יפה בVB. אני לא אתווכח איתך על זה. אבל אם אתה צריך לעמוד בעומסים, כמו למששל לבצע שאילתא על DB ולקבל חזרה כמות עצומה של מידע, ואח"כ לנתח שורה שורה, ולחזור ולעבד את המידע הזה שנית לפי המסקנות החדשות - בVB זה יעבוד לאט, בייחוד אם נניח המידע הוא בינארי. באשר לדמקה - אני בטוח שהיה אפשר לכתוב דמקה, אולי קצת פחות יפה כשהמחשב משחק בדיוק (!) באותה רמה אם לא ברמה יותר גבוה, עבור אותו זמן קצוב. אפשר פעם לעשות ניסוי כשיהיה זמן
לבנות שני שחקני דמקה ממוחשבים לפי אותו אלגוריתם, כאשר אחד כתוב CPP והשני בVB. הדגש הוא לא על הGUI אלא על האלגוריתם והיישום. אני מוכן להתערב שבהנחה שלכל שחקן ניתנת דקה בדיוק לחשב את המהלך הבא, CPP תנצח, ובגדול! WORD בחיים לא יכתבו בVB כי זה לא יזוז... (אז כבר ויני אמר ואני מחזק את דבריו). השטויות של C, או לצורך העניין CPP, הן לא שטויות. זה נקרא "גמישות", "סקלביליות" (זה גם תלוי כמובן במתכנת) ולדעת מה באמת תה כותב ברמה סבירה של הפשטה (כלומר, לא חייבים לכתוב באסמבלר). בסקלביליות אני מתכוון בהקשר זה (בהעדר מילה טובה יותר) ליכולת של התוכנה שאתה כותב להיות מפותחת ומורחבת בעתיד (ולא על ידך). בCPP בהנחה שיישמת עקרונות בסיסיים של הנדסת תוכנה תהיה מסוגל להוסיף ולשפר את התוכנה של בעתיד. בVB זה יהיה יותר קשה. זה שאתה לא תתכנת פוטושופ או משחק מחשב זה לא אומר שאחרים לא יעשו את זה. זה שאתה לא תצטרך לעמוד בעומסים בזמן אמת, זה לא אומר שאחרים לא צריכים. תאמין לי שאי אפשר להתפשר על מהירות! אני יודע שאתה מסכים שבעניין של מהירות אנחנו מסכימים, אבל לדעתי מהירות זה הרוב. GUI זה עניין של שימוש בספריות הנכונות, קצת לדעת עיצוב וזהו בערך. and that's all what VB is about. אה, ושימוש בפקדים או אובייקטי COM מוכנים... נכון, אם תרצה לקחת דף XLS ושנות אז כמה שדות שם, כנראה שלתכנת כזה דבר בVB יהיה מהיר יותר בזמן פיתוח. אבל אם תצטרך לקחת 100 כאלה אז זה כבר ייקח המון זמן. למעשה מה שבסה"כ אני מנסה להגיד זה שVB היא ל"שפת תכנות" לדעתי אלא שפת סקריפטים, שנועדה לאפשר למפתח הממוצע, לפתח משהו לא גדול מידי אבל די מפותח, בפרק זמן קצר ושיעשה את העבודה. זה לא דבר רע. להפך, כמו שכבר אמרתי, אם יש משהו שאתה יכול לעשות בVB וזה ייקח הרבה פחות זמן מכל אופציה אחרת אז אין סיבה שלא תעשה את זה. אותו דבר נכון לגבי PERL, או PYTHON ואפילו JS לצורך העניין. ד"א, לא יודע למה החלטת שאני לא מדמ"ח, או שפשוט לא ממש הבנתי את אותו משפט מההודעה הקודמת שלך - יש לי עוד כמה חודשים תואר ראשון...

IP yuval

New member
פיתוח בVB מהיר פי 10 לפחות מאשר בC

אם אתה לא יודע את שפת C, ואתה לא מצליח ללמוד. אני אשמח אם תכתוב תכנה מתחרה לWORD בארבע חודשים בVB. VB כ"כ טובה שמיקרוסופט כותבים בה את כל התכנות שלהם. וזה שאתה בטוח שכולם עובדים עם חולונות זה ממש לא נכון. אני והמשפחה שלי כבר חצי שנה לא ראינו חלונות בשני המחשבים בבית, וגם השוק העיסקי מתחיל להבין שמערכות מבוססות לינוקס יכולות להחליף את חלונות. (ראה וולמרקט בארה"ב, IBM, מאפיות דוידויץ', סין, מינכן, ישראל, ספרד ועוד.. למה הפיתוח בVB כ"כ מהיר? מה גורם להבדל הגדול בין פיתוח בVB לפיתוח בשפות אחרות (ג'אווה, פייטון, C++) עם בונה GUI טוב?

Elius2

New member
What's wrong with linux exactly?

I use it and I love it. Got full control over my computer and a very secure station(Not to mention alot faster). If I'm not mistaking VB is an Application Generator.​

gmorphus

New member
מחולל יישומים

בדיוק כך... היא מוגדרת כ RAD שזה Rapid Application Development

OriIdan

New member
לכולם? המורדים? תמיד יסבלו?

אז קודם כל כמה תיקונים. 1. נכון שעדיין רוב השוק הביתי משתמש בחלונות אבל זה משתנה לדעתי. 2. השוק העסקי עובר ללינוקס יותר ויותר 3. שוק השרתים כבר מזמן מריץ יוניקס ולינוקס וכמעט ולא חלונות 4. לינוקס לא מותקנת רק על ידי מורדים האם חברות כמו IBM או נובל נראות לך חברות של מורדים? הרי הן דוחפות עכשיו את לינוקס חזק לכל הלקוחות שלהם. 5. למה אתה אומר שיסבלו עם מערכת ההפעלה הזו? אני יכול לומר מניסיון אישי שמשתמשי לינוקס נהנים הרבה יותר וזאת מכמה סיבות: 1. מערכת יציבה ובטוחה ללא וירוסים 2. ממשק גרפי יפה עם יכולת התאמה לצרכים שלך הרבה יותר מאשר חלונות 3. עבודה על מספר דסקטופים וירטואליים (דבר ששמעתי שניתן לביצוע בחלונות על ידי רכישת תוכנה נוספת). 4. גלישה באתרי אינטרנט עם דפדפנים מתקדמים עם יכולות רבות יותר מאקספלורר (טוב גם בחלונות אפשר להשתמש בהן). 5. מגוון רחב יותר של ספריות ושפות תכנות לכל מטרה. 6. בסיס קוד רחב מאד לכל מטרה כך שלכל משימה שתרצה סביר להניח שתמצא קוד מוכן שתוכל ללמוד ממנו. בגלל הסיבות שכבתי, משתמשי לינוקס מתקינים לינוקס ועובדים עם לינוקס ולא בגלל שהם רוצים לצעוק "אני שונא מיקרוסופט", אני מכיר הרבה שונאי מיקרוסופט שעובדים עם חלונות ועדיין צועקים את זה והאמת זה לא חוכמה כי כל יומיים יש וירוס חדש (שצריך לעדכן את האנטיוירוס). המערכת נעשית איטית לבד וצרך לפרמט את המחשב ועוד ועוד רעות חולות שאני ממש לא יודע כי כבר למעלה משנה לא השתמשתי במחשב עם חלונות. לגבי מה אפשר לעשות ב VB ומה לא, אני חושב שכמעט בכל שפה אפשר לעשות כמעט הכל, השאלה האם זה יעיל, לדעתי לא יהיה יעיל לכתוב מעבד תמלילים ב VB. כמו כן לא יהיה יעיל לכתוב בסיס נתונים ב VB (רק תוכנה לשליפת הנתונים). עוד בעיה עם VB שהיא לא מוגדרת רשמית כשפת תכנות והיא תוכנה קיניינית של מיקרוסופט ולכן מיקרוסופט יכולים כל פעם לשנות את ה"שפה" ותוכנות ישנות לא בהכרח ירוצו.

למעלה