אי אפשר להתפשר על מהירות!
נכון, כשאתה GUI שהמטרה שלו זה לבצע שאילתות מול DB ולהציג אותם למשתמש, זה כנראה יהיה הרבה יותר, והרבה יותר יפה בVB. אני לא אתווכח איתך על זה. אבל אם אתה צריך לעמוד בעומסים, כמו למששל לבצע שאילתא על DB ולקבל חזרה כמות עצומה של מידע, ואח"כ לנתח שורה שורה, ולחזור ולעבד את המידע הזה שנית לפי המסקנות החדשות - בVB זה יעבוד לאט, בייחוד אם נניח המידע הוא בינארי. באשר לדמקה - אני בטוח שהיה אפשר לכתוב דמקה, אולי קצת פחות יפה כשהמחשב משחק בדיוק (!) באותה רמה אם לא ברמה יותר גבוה, עבור אותו זמן קצוב. אפשר פעם לעשות ניסוי כשיהיה זמן
לבנות שני שחקני דמקה ממוחשבים לפי
אותו אלגוריתם, כאשר אחד כתוב CPP והשני בVB. הדגש הוא לא על הGUI אלא על האלגוריתם והיישום. אני מוכן להתערב שבהנחה שלכל שחקן ניתנת דקה בדיוק לחשב את המהלך הבא, CPP תנצח, ובגדול! WORD בחיים לא יכתבו בVB כי זה לא יזוז... (אז כבר ויני אמר ואני מחזק את דבריו). השטויות של C, או לצורך העניין CPP, הן לא שטויות. זה נקרא "גמישות", "סקלביליות" (זה גם תלוי כמובן במתכנת) ולדעת מה באמת תה כותב ברמה סבירה של הפשטה (כלומר, לא חייבים לכתוב באסמבלר). בסקלביליות אני מתכוון בהקשר זה (בהעדר מילה טובה יותר) ליכולת של התוכנה שאתה כותב להיות מפותחת ומורחבת בעתיד (ולא על ידך). בCPP בהנחה שיישמת עקרונות בסיסיים של הנדסת תוכנה תהיה מסוגל להוסיף ולשפר את התוכנה של בעתיד. בVB זה יהיה יותר קשה. זה ש
אתה לא תתכנת פוטושופ או משחק מחשב זה לא אומר שאחרים לא יעשו את זה. זה
שאתה לא תצטרך לעמוד בעומסים בזמן אמת, זה לא אומר שאחרים לא צריכים. תאמין לי שאי אפשר להתפשר על מהירות! אני יודע שאתה מסכים שבעניין של מהירות אנחנו מסכימים, אבל לדעתי מהירות זה הרוב. GUI זה עניין של שימוש בספריות הנכונות, קצת לדעת עיצוב וזהו בערך. and that's all what VB is about. אה, ושימוש בפקדים או אובייקטי COM מוכנים... נכון, אם תרצה לקחת דף XLS ושנות אז כמה שדות שם, כנראה שלתכנת כזה דבר בVB יהיה מהיר יותר בזמן פיתוח. אבל אם תצטרך לקחת 100 כאלה אז זה כבר ייקח המון זמן. למעשה מה שבסה"כ אני מנסה להגיד זה שVB היא ל"שפת תכנות" לדעתי אלא שפת סקריפטים, שנועדה לאפשר למפתח הממוצע, לפתח משהו לא גדול מידי אבל די מפותח, בפרק זמן קצר ושיעשה את העבודה. זה לא דבר רע. להפך, כמו שכבר אמרתי, אם יש משהו שאתה יכול לעשות בVB וזה ייקח
הרבה פחות זמן מכל אופציה אחרת אז אין סיבה שלא תעשה את זה. אותו דבר נכון לגבי PERL, או PYTHON ואפילו JS לצורך העניין. ד"א, לא יודע למה החלטת שאני לא מדמ"ח, או שפשוט לא ממש הבנתי את אותו משפט מההודעה הקודמת שלך - יש לי עוד כמה חודשים תואר ראשון...