בעיה כאובה אבל....

תיור

New member
בעיה כאובה אבל....

אני אשמח לעזרה בנושא.
בני לומד בכיתת מחוננים, זו השנה הרביעית.
פורח מאד מבחינה החברתית, מה שלא היה עם כיתת האם.
אך הוא לא לומד בכלל.
האחריות שלו בנושא הלימודים היא אפסית, כלומר, אני זו שבודקת מתי יש מבחנים/עבודות, אם יש שיעורים, אם סידר ילקוט וכולי, הייתה תקופה ארוכה שהפסקתי עם כל זה, והוא פשוט חזר עם הערות רבות מהמורים שהוא לא הביא חוברות/מחברות, לא עושה שיעורים, והגיע למבחנים מבלי לדעת/לזכור שיש מבחנים והציונים היו בהתאם, חשבתי שזה ילחיץ אותו אך לא...
לא אכפת לו בכלל, ואחרי סמסטר שלם, חזרתי להשגיח.

כעת הלכנו לביקור בתיכון, שאליו הוא יעבור עם הכיתה שלו, לכיתת מחוננים גם.
הילד התלהב, מהאפשרויות שיש שם, אך אני לחוצה, שהולכות להיות לי 6 שנים קשות מבחינה הלימודית, שאני פשוט אעבוד נורא קשה.
בבית הספר החדש דיברו המחוננים מהכיתות הגבוהות, כל אחד ואחת עם מוטיבציה אדירה, אני לא רואה את הבן שלי בבית הספר הזה,אך הוא מתלהב, ולא מוכן להיפרד מחבריו.

יש כאן הורים לילדים דומים? איך התמודדתם עם זה?
אגב מדובר בילד מחונן עם הפרעת קשב, וקשיי אירגון, ולכן אני עוזרת לו לארגן את הזמנים שלו.

אביבקיץ

New member
צפוי הבדל בין כיתת מחוננים לכיתה רגילה?

לפי מה שאת מתארת, צפויות לך 6 שנים קשות בכל מקרה.
אני לא בטוחה שקשיי ההתארגנות שלו יהיו יותר קשים דווקא בכיתת המחוננים.

במקומך הייתי מתייעצת ען מורה או יועצת מחטיבת הביניים (של כיתת המחוננים)

אני לא יודעת מה נהוג אצלכם. יש סיכוי שהוא יועזב אחרי שנתיים שלוש, אם ציוניו יהיו נמוכים במיוחד?

למה זה כל כך קשה לבדוק אם

יש מבחנים/עבודות, אם יש שיעורים, ואם סידר ילקוט? כל עוד את רק בודקת ולא עושה במקומו את העבודות, שיעורים, ומסדרת את הילקוט, אני לא מבינה למה יהיו ל-ך 6 שנים קשות הבחינה הלימודית, ובמה תעבדי נורא קשה? אולי את יכולה אפילו לקבוע עם המורים שלו, שמאחר שיש לו בעייה ארגונית (ואם אין איזה משהו מסודר שהם עושים ממילא), שיעבירו אלייך את המטלות והעבודות בכל יום (נניח לעשות מין מחברת קשר כזאת), כדי לוודא שזה יגיע אלייך, ולא תצטרכי לחפש לבד בכל מקצוע.

tomi32

New member
נשמע לי סיוט

יש הבדל עצום בין כיתה ו' לבין כיתה יב'. בתיכון יש 3 מבחנים בשבוע, למשל. קשה לי גם לראות סידורים כמו שהצעת עם בחור מגודל בן 17, להבדיל מילד בן 11.

אצלנו ההורים הפסיקו לדאוג לעניינים האלה

כשראו שאנחנו מסתדרים לבד (כלומר, שהציונים יחסית תקינים) - בסוף היסודי. אם לא מגיע שלב שבו הילד מסתדר לבד, ולאמא חשובים הציונים שלו - אני לא רואה סיבה לא להמשיך עם זה. אני גם לא רואה שום הבדל בין כיתת מחוננים לכיתה רגילה מהבחינה הזאת. בכיתת מחוננים אין מבחנים רבים יותר או יותר שיעורי בית, ורק מעט יותר עבודות (אצלנו הייתה עבודה שנתית כל שנה, וזה נראה לי ההבדל העיקרי).
אני חושבת שהיום בתי ספר ומורים מאוד פתוחים לעניין שלילדים יש קשיים שונים, ויותר מוכנים לבוא לקראת הילד וההורה בפתרון משותף לקשיים. אולי יהיו להם גם הצעות טובות יותר.

tomi32

New member
כתבתי למטה שגם בעיני אין הבדל

בין כיתת מחוננים לכיתה רגילה במובן הזה.
ממה שאני זוכר מתיכון, קשה לי להאמין שיש נערים שההורים שלהם עדיין מארגנים להם תיק ומזכירים להם ללמוד למבחן, אבל אולי חלוף העשורים הרבים מאז הקהה את הזכרון שלי.
אגב, אחד החסרונות הגדולים בעיני בעבודה שלי הוא שאין לי מישהו שיושב לי על הראש ומזכיר לי "מה עושים היום" וגם מקום העבודה נותן לי משימות ארוכות טווח שאני יכול לתעדף כמעט כרצוני. יש אנשים שרואים בכך גמישות. לי זה גורם סבל (ממש).

Usually there is either

no need to do it, or it isn't that important to the parent - so it doesn't last through high school.
If this parent thinks it is that important and expects to continue with it (as she described) -
I still don't see why she thinks it is such hard work.
She's not the one preparing for the tests or doing the work - she's just
the one who says "you have a test on Friday, and a paper due on Thursday" or whatever.

תיור

New member
משום מה זה מזכיר לי את עצמי

שקשה לי מאד בעבודה שאין מי שיושב עליי על הראש.
עובדה אנ פה בפורום

תיור

New member
זה מאד קשה

כי הילד לא ממש משתף פעולה..
הוא בכיתה ו, חומר הלימודי גדול יותר,
כל מקצוע כמעט יש מורה שונה, ולכן מחברת קשר לא ממש באה בחשבון.
יש מערכת קבועה של סמארט סקול, אך לא כל המורים מעדכנים.
הוא גם דוחה מה שקורה לויכוחים רבים וקשים בבית.
מעדיף להתחיל שיעורים ב8 בערב (העיקר לדחות) וזה מקשה עליי, שאם הוא פתאום נזכר שיש עבודה להגשה/מבחן וכולי ולכן אני מרגישה שקרוב הנטל עליי.
בעבר הגבלתי את השעות, שרק עד 19 ניתן להכין שיעורים, והוא פשוט לא הכין.

אני לא כל כך מבינה את התאור שלך

אם את רוצה שהוא לא ידחה, ואת רוצה שהוא יכין עד 19 - מה את עושה כשהוא לא עושה את זה? "ויכוחים קשים" שלא מזיזים לו? הוא מקבל איזשהם סנקציות כשהוא לא עושה מה שאת רוצה שהוא יעשה, ואיזשהם חיזוקים כשכן?
בקיצור, מה המוטיבציה שלו להכין שיעורים ועבודות? כי אם היא לא קיימת, למה שהוא יעשה את זה (כשאני יוצאת מנקודת הנחה שאת מעוניינת שהוא יעשה את זה, והוא, מן הסתם, לא מעוניין)?

דנה11107

New member
קשיי אירגון?

התופעה מוכרת, רק נראה לי ששלי צעיר משלך, בכיתה ד'. הוא לומד בבית ספר רגיל אבל הולך ליום שליפה פעם בשבוע וגם אצלנו, כל מה שקשור לשיעורים, מבחנים, סידור תיק, הבאת חוברות ומחברות לבית ספר - ממנו והלאה - אני צריכה לשאול מה היו השיעורים, לבדוק באתר הכיתתי, לבדוק מתי יש מבחנים ואם הכל בתיק. לי זה נראה כמו פינוק קיצוני למרות שקשה לי "לשחרר את זה" ולומר שמה שיהיה יהיה, שיסתדר לבד. גם פה מדובר במחונן אבל ככל הידוע לי ללא הפרעות קשב (למרות שמעולם לא אובחן) - ייתכן והפרעות הקשב מתבטאות בחוסר האירגון משום שבכיתה הוא ילד שקט ודווקא לא "קופצני".

לדעתי, צריך לנסות לתת להם להסתדרר עם זה לבד אך גם לי (כנראה כמו לך) קשה ליישם את זה. דרך אגב, אם הציונים של הבן שלך לא יהיו מספיק טובים ביסודי, האם הוא עדיין עובר "אוטומטית" לכיתת מחוננים בתיכון?

תיור

New member
כן הוא עדיין עובר אוטומטית

לכיתת המחוננים, לא אמרו מה צריך להיות ממוצע הציונים.
הממצע הרגע די טוב, אך לצערי אני זוקפת את הכל לזכותי, אני זו שרודפת אחריו שיישב ללמוד, מכריחה אותו להתחיל כמה שיותר מוקדם.
ניסיתי כאמור לתת לו תקופה די ארוכה _סמסטר שלם בסוף כיתה ה), הציונים ירדו מאד, נכשל בכמה מבחנים כי לא זכר/ידע שיש מבחנים.
יש מורים מאד מתחשבים, שאם הבן שלי אומר שלא למד, מוכנים לדחות לו, ואף מסמסים לי יום לפני להזכיר שיש מבחן...וכאן שוב, הנטל עליי, אני זו שרודפת אחריו, והוא בקושי מוכן להתחיל ללמוד (כשהוא לומד, הוא לומד מקסימום שעה גם למבחן גדול וזה מספיק לו והציונים גם די טובים)

תיור

New member
אגב, לגבי ה"קופצנות" בהפרעת קשב

הבן שלי גם בכלל לא קופצני, ממש לא היפראקטיבי.
רק מתקשה לארגן, מתקשה להתחיל במשימות, מתקשה להתרכז.... ואני זו שממקדת אותו.

דנה11107

New member
איך אובחן?

אז איך ובאיזה עניין אובחן בנך כבעל הפרעת קשב וריכוז?

tomi32

New member
בהצלחה

נשמע שבכל מקרה תהיה בעיה, בלי קשר לכיתת מחוננים. אין פתרון לעניין חוסר הארגון?

mikilk

Active member
אנחנו סובלים מאותו סיפור

ואינני מתייחסת למחוננים לעומת רגיל
הבן שלי לא לומד, לא מכין שיעורים, לא מסדר לבד, לא מתארגן (בכתה ח')
ומכיוון שאני אמא עם קשיי התארגנות, לא קל...

הפתרון - כמה שיותר תזכורות אוטומטיות (בסמארטפון, מחשב וכו) וקביעת סדר עבור שניכם, בכל יום X בשעה מסויימת עוברים על הילקוט.

אני חושבת שהבעיה היא בעיה, אין משמעות על איזו כתה מדובר
בהצלחה

bhs

New member
האם היית בהדרכת הורים ?

הבן שלי בכיתה ד' וכבר מסתדר בעצמו עם ארגון תיק משימות וכו', מדי פעם צריך לשאול אותו אם סידר תיק וכן מדי פעם שוכח - אבל בגדול המשימה אצלו ועומד בה בהצלחה מרובה. משימה ראשונה שלך היא להפסיק להיות המשרתת שלו - את לא צריכה לעבוד קשה - הוא צריך והגיע הזמן. האם הוא מטופל תרופתית? - כי אולי המינון עדיין לא מתאים.

למעלה