בעיה יומיומית

בעיה יומיומית

בכל ים הקשיים של החיים הללו
יש משהו שהכי מציק לי
הלבוש
אני לא סובלת את הפאה, החצאית והגרביים.. כל מעם שאני לובשת אותם אני ממש סובלת
עם שאר הדברים:
שבת זה פעם בשבוע, צומות זה פעמיים בשנה
לעשן בסתר וכל שאר הדברים לעשות בסתר כולל כתיבה בפורום הזה.. יותר קל לי

מה הכי קשה לכם?

חוץ מלהשלים עם המצב

מה עוד אפשר לעשות?

נסי ללכת בכיוון המודרני אם זה ייקל עליך ואם זה אפשרי אבל זה עדיין, מן הסתם, כולל פאה, חצאית וכו' אז באסה.

הלבוש

הקושי מבחינתי הוא בלבוש בעיקר בשל היותו משקף ויזואלית את מה שאני לא. זהו קושי רגשי יותר ולא פיזי, אם כי ברור שחולצות צוארון מכופתרות פחות קלילות מטישרט קליל.

שבת מבחינתי היא סיוט שמתחיל כבר ביום שישי. יומיים של בזבוז משווע ותחושת מחנק איומה.

יש גם את הקושי בטקסים הדתיים שכגבר מוטלים עלי.

ההרגשה...

שאי אפשר לשתף את האנשים הקרובים לך במה שאתה חושב ומרגיש. זה כמו להיות לבד בעולם אבל יחד עם כולם...

כל השאר, מתגמד (לדעתי)

reאלי

New member
חינוך הילדים...

העובדה שכרגע ילדי מתחנכים במקומות חרדים, ומקבלים חינוך מעוות ומחריד מזעזעת אותי יותר מכל.
הקונפליקט בין מה שאומרים להם בחיידר ובין מה שאני משדר להם בבית. קורע אותי לגזרים....

"בעזרת השם" תוך שנה שנתיים נוציא אותם משם...

רונן 110

New member
מסיר את הכובע בפניך

עמוק בלב הילדים יודעים ומרגישים מה נכון להם. תמשיך בדרך שלך ותעטוף את הילדים באהבה, את זה לא מקבלים בחיידר, וזה הדבר שהם הכי זקוקים לו.

דווקא הבן שלי קיבל הרבה חום

מרבעאס מסויימים בחיידר. תלוי באישיות של הרבע. אפשר לחשוב שבבתי ספר חילוניים מקבלים יותר חום ואהבה. מה הקשר בכלל?

הוא מדבר על חינוך מעוות, על חינוך לעבודת אלילים ועל העדר חינוך שיכין את ילדיו לחיים.

מזדהה מהצד הגברי.

אלא שאצלי קשה מאוד להסביר מה באמת מונע ממני להחליף את צורת הלבוש שלי.

זיפו20

New member
חצאית סקוטית

ביגוד יחסית זה הדבר שהכי קל אצלי אני מחליף סיגנון לפי הסיטואציה באותו רגע... הכי קשה זה הקטע המנטלי שכאילו אני צריך לעמוד בציפיות של מישהו שבעצם מכתיב לחברה את הכללים ... אבל אני מה זה מסכים עם מה שמישהו פה אמר לגבי האופי של האישה והצורה בה היא מיתלבשת... אני מנסה לתאר לעצמי אם פתאום הרבנים יגידו לגברים להתחיל ללבוש חצאית סקוטית... ת׳אמת אולי הייתי מסכים, אבל רק אם זה היה כלול עם ויסקי סקוטי...;)

דקל67

New member
יום יבוא ונהיה כולנו חופשיים

גלית אל תיהי כזאת פמיניסטית (-:

אחד הדברים הקשים ביותר

הלבוש, על כל שכבותיו, הוא מהדברים שקשים לי ביותר בצורת החיים הנוכחית.
כן, כנראה יותר מההשקפה והרבה ציווים אחרים ואפילו יכול להיות שיותר מהצורך במימוש.
אני חושבת לעצמי, אם הייתי יכולה לממש את עצמי בכיוון שאני רוצה ובעד זה להקריב את הלבוש, יכול להיות שהייתי מעדיפה את הלבוש על פני המימוש העצמי.
ואולי כי הלבוש, זה אחד מהסמלים של כפיה ואי חירות בסיסית.
ורק לחשוב על כל הדברים המיותרים שאני עוטה על גופי ביום קיץ, גורם לי לתסכול מטורף.
אני הולכת ברחוב ואני רואה נשים שוחות בתוך בגדים נוראיים, פיאת קש לראשם, ומצחם מגיר ורטוב.
ואני רק חושבת מה קורה עם הגרביונים אני מרחמת עליהן.
כאחת שמתלבשת יחסית מודרני, אני אפילו לא הולכת עם גרביים, אבל הפיאה, והחולצה...
אכן, גם נשים לא דתיות סובלות מהקיץ, אבל אין להשוות גופיה ומכנס קצר ומאוורר, או חצאית מאווררת, לכל השכבות שאנחנו נאלצות להלביש עלינו.
אבל את יודעת, בגיהנום יותר חם. אוי, מה זה חם, שורף!

בכל אופן,
מה שיש לי להציע לך, המעט שבמעט, שהוא לא כל כך מעט, זה לפחות בבית, להתלבש כמו כל אשה מערבית אחרת.
אני בבית ללא כיסוי ראש, עם מכנסון וגופיה בימי הקיץ.
בעלי נאלץ לבלוע את זה.
אמנם בזמן שאנחנו "אסורים" אני מתחשבת בו ומתלבשת עם מכנס ארוך וחולצה עם שרוול ארוך, אבל מתי שלא- חופשי לגמרי.
זה הבדל של שמים וארץ מחלוק שנצמד אלייך, וכיסוי שמעיק עלייך.

ועוד דבר,
כשאת הולכת ברחוב, ומשתגעת, הביטי מימינך, את רואה את החסיד שהולך עם-
גופיה, ציצית, חולצה מאקרילן או פוליאסטר, ווסט, ומעיל ארוך, מכנס מחמם, ונעליים כבדות,
ותנוחמי.

מאיר 121

New member
הגופיה שלך

המצב הוא שלכל אחד יש את הגבולות שלו
הרי בלי בגדים אנחנו לא יכולים ללכת משום מה
אז בחוף הים את עם ביקיני ואני עם פחות
ןבבני ברק את עם שמלה ואני עם יותר
זה כמו מדים של שוטר שאין לו ברירה והוא לא יעול להוריד אותם
חוץ מפעמים בודדות
עי' ערך ניסו שחם

למעלה