בעיה טכנית

בעיה טכנית

חברים, ראיתי את השרשור שמביע חוסר שביעות רצון בנוגע לחוסר איזון בהתיחסות לשיטות שונות פה בפורום, וללא ספק, זה לא רק הורס את השיח אלא את הלך הרוח. כל שיטה שניסיתי עד עכשיו, כמו שאינקה אומר, לא החזיקה מים. אז אני רוצה להציע שננסח כולנו חוקים שמתאימים לפורום ושאוכל להכיל על כל משתתף באשר הוא, ויעזרו לשמור על השיחה. החוקים האלה, כמובן, לא יכולים לכלול איסור שיחה על שיטות מסויימות, איסור על רישום הודעות בידי מי שכמעט היה ח"כ, או מחיקת הודעות של מי שמאמין ספציפית בשיטה אחת. בואו נחשוב על משהו שיכול להחזיר את הפורום הזה לדבר על אהבה, במקום על כעס... מה אתם אומרים?

זאת לא הטכניקה - תרתי משמע

לא עניין טכני צריך לשים את הדברים על השולחן הבעיה היא עם הפרסונות, האנשים מאחורי המילים והטכניקה

מה אתה מציע?

הרי את הפרסונות, פורום לא יכול לשנות. וגם זה לא ישים להגביל כניסה לפורום על פי הפרסונה. אז איך הופכים את זה לכללי השתתפות בפורום?

יש לי כמה הצעות

נתחיל בראשונה, שעלתה לי לפני בערך.. שלושים שניות
דניאל, אורי, אינקה ואני לוקחים פסק זמן מהפורום לשבועיים באותם שבועיים, ביוזמתנו, לא נכתוב שום דבר בפורום באותם שבועיים, נראה מה יקרה לפורום בהיעדרנו באותם שבועיים, אין לדבר עלינו לרעה בפורום ועל מה שאנחנו מייצגים (מה אני מייצג, לעזאזל?) באותם שבועיים, אף משתתף אחר בפורום לא יכול לדבר בשמנו או .. באנגלית קוראים לזה pick up the slack, כלומר לעשות מה שאנחנו היינו עושים בהקשר של מט, לחיוב ולשלילה אחרי שבועיים, נחזור ונדבר על זה כמו בני אדם, אולי מנקודה טיפה אחרת? נכון לעכשיו, את כנראה לא תתלהבי מההצעות האחרות שלי

אינקה

New member
מצד אחד אין בעיה

מצד שני זה כאילו את אומרת שהבעיה היא פרטית בין שלושתנו, מה שבהחלט לא נכון וראי את תגובות חברי הפורום שהולכות ומצטברות. אם זה היה רק אני הייתי מציע לך להעיף אותי לכל הרוחות. אבל זה שני אנשים נגד כל הפורום וכולם אומרים לך שהפעולה שלהם לא לגיטימית כבר לאורך שנים. אז למה כל כך קשה לעשות את הדבר הנכון? אבל את יודעת מה, לא כל דבר צריך לקבוע לו כללים ולפעמים גם אי אפשר. אם תסתכלי נכוחה יש כאן שני אנשים שמאמללים פורום שלם במשך שנים תוך ניצול כל פרצה וכל כלל וטיעון ואין לזה סוף. לכן אני מציע שפשוט תסירי ידייך מהעימות הבלתי נגמר הזה ותני לדברים להתנהל מעצמם. אם לא תחלצי להציל את הקוזקים הנגזלים היהודים כבר ידאגו להגן על על מה שיקר להם. לעיתים לא לעשות זהו הדבר הנכון ביותר לעשות ואני בהחלט קורא לך ליישם את זה כאן ועכשיו.

OriIdan

New member
רגע רגע, בלי עיוותים

מי שמאמלל את הפורום זה לא אנחנו אלא העיוותים שאתה ועוד אנשים עושים. הבעיה היא לא אתה, או אני או דניאל. הבעיה היא שכל הודעה של דניאל (ולפעמים גם שלי) זוכה מיד לביקורת שלילית שבדרך כלל גם גולשת להשמצות אישיות. מה שאומר שאם אנשים בפורום גם יעשו קצת מדיטציה (לא חשוב איזו) ולא רק ידברו עליה, יתכן שהם ירגעו קצת ויפסיקו עם האנטי נגד מדיטציה טרנסנדנטלית. הטענות החוזרות ונשנות הן שדניאל משתמש בפורום לפרסום. אני חוזר על דעתי בעניין: מי שמחליט האם מדובר כאן בפרסום (שאסור לפי חוקי תפוז) זו מנהלת הפורום. גם פרסום סמוי זה פרסום והזכות של עומר להחליט האם מדובר בפרסום או לא. דיון על מדיטציה טרנסנדנטלית כמו דיון על כל מדיטציה אחרת הוא לגיטימי לחלוטין בפורום.

jongler

New member
אתה שבוי בתוך קונספציה מוטעית

אי אפשר ולא ניתן לנהל דיון כאשר מצידכם כל הודעה שלכם היא בגדר "אבא שלי יותר חזק/גיבור/גדול/בריא/גבוה" ושאר מיני ירקות. ישנה דרך עדינה יותר, פולשנית פחות ולטעמי לגיטימית עבורכם : בתחתית ההודעה שלכם באופן אוטומטי תציבו קישור לפורום מ"ט , כך כולם ידעו מי אתם, בדיוק כמו אנשי הרבלייף עם הסיכות העגולות בדש החולצה, כמו אחרים כאן (עם זה קישור לאתר בלוג קהילה או פורום)זו פירסומת רלבנטית ומרצון, ואת תוכן ההודעות שלכם תנקו מכל הערה פירסומית. ומרגע שתעשו זאת, שוחחו חופשי על כל נושא שבא לכם רק השאירו את המחקרים והחומר הפירסומי אצלכם באתר, בואו נקיים חפים. עשו זאת ב"טוב טעם" כי זה לא רק שם של סופר.

OriIdan

New member
אתה צודק בדבריך

נכון שאי אפשר לנהל דיון בצורה של "אבא שלי יותר גיבור..." אם יש הודעה שלי שנראית לך דומה לזה, אני מבקש שתעיר את תשומת ליבי לכך. אני התחייבתי כאן שלא לזלזל בטכניקות אחרות. לומר שאני יותר טוב זה זלזול. אני אף פעם לא אומר שאני יותר טוב או הטכניקה שלי יותר טובה. אני אומר מה שאני יודע על הטכניקה שלי (או מה שאני מבין על טכניקות אחרות) הבעיה שכשאני אומר שמשהו הוא טוב, מיד אנשים לוקחים את המשפט ההפוך (הלא נכון) שמשהו אחר אינו טוב. אם אני אומר שמלפפון טוב לבריאות, האם זה אומר שעגבניה אינה טובה? הרי ברור שלא, זה רק אומר שמלפפון זה טוב, כמובן אפשר לדון על הקביעה הזו אבל ברור שאי אפשר להסיק ממשפט כזה את ההיפך.

jongler

New member
עיניין של עידון והתפכחות או שלא...

כמו שאינקה כתב, זה כבר יקרה לבד או שלא...

elike

New member
אל תספר ששכחת

אחרי 4 שעו מכתיבת הודעה השמצת טכניקה שאני בספק גדול אם ביצעת האם אתה מזלזל באנטליגציה של הנוכחים?

צודקים... זה לא פתרון.

אז איך בכל זאת נפטרים מהקולות הווכחניים שבנו, ומתפנים לשיחה הרמונית, מפרה ונעימה בפורום?

אינקה

New member
עימות הוא תהליך שצריך להבשיל

זוכרת את הסיפור על הילד שעזר לפרפר לצאת מהגולם ובכך פגם בהתפתחותו? לפעמים אנו רואים תהליכים מבחוץ והקישקעס שלהם אינם נראים יפים כל כך. הפרפר היווצא מן הגולם הוא רירי ומגעיל, אפילו לכוד בצרה. מה יותר מפתה מלעזור לו? אבל עימותים הם אלו שמעצבים מיבנים שמחזיקים מעמד. התערבות בעימותים מעידה על כוונות טובות, אבל היא מפרה את האיזון ומנציחה את המבנה השגוי שהגיע זמנו להשתנות. אפשר לראות את זה לא רק בעולם החי אלא גם על אחים, מתבגרים ועוד. מהבחינה הזו קהילות הם אורגניזמים חיים שבהם מתרחשים עימותים ומהם הם יוצאים מחוזקים. ולגבי הווכחנות? שינוי אינו תמיד נעים ולעיתים צורם, אך כאשר התהליך מבשיל מערך הכוחות מתארגן מחדש והצורך בעימותים נעלם מעצמו. המבנה החדש שמתעצב ומתחשל דרך העימות חזק מכל מבנה שרירותי והאורגניזם אכן יכול להתפנות לשיחה הרמונית ונעימה ללא תחושה מתמשכת של החמצה או דיסהרמוניה שנוצרו עקב קטיעת התהליך הטבעי בתוכו.

jongler

New member
אלמלא אינקה דרול ובדיחהקוסמית

ואחרים לא היה טעם להישאר בפורום, בזמנים קדומים יותר, בחשיכת ימי הביניים הצנזורה הייתה פעילה ולדעתי זו היתה תקופה בו הפורום היה ממש מנוון ורדוד(ימי שלטון אורי).

OriIdan

New member
צנזורה?

אני חסמתי שני אנשים בלבד ובדרך כלל לא מחקתי הודעות. מעולם לא צינזרתי דברים למעט כאלו שהיו פוגעים, כגון זלזול באנשים. בבקשה לא לשכתב את ההיסטוריה.

jongler

New member
סליחה, לא דייקתי

חשכת ימי הבניים ושלטון אימים... הטיסות היו רק טיסות יוצאות למעט מקורבים ומי שהכיר רק עבר ליד הגדר.

drall

New member
דבריך רחוקים מאוד מהאמת

והזלזול הפגיעה והבוטות היו בעיקר שלך ושל דני

drall

New member
זה לא רעיון טוב

קודם כל ברגע שדני הולך , צצים במקומו מיני דנית , מיני מ.חרישי ושלוות טרנסטנדליות וכן הלאה. חוץ מזה , היום המ"ט בפורום , מקבלת את היחס שמגיע לה. התעמולה נסתמת באופן ספונטאני . זה לא נעים לעין , אבל זה הצדק שצריך גם להראות. לכן אני מציע לא להתלהב מפתרונות מלאכותיים. צריך להשאיר את המצב כפי שהוא ולהניח לגולשים להמשיך להביע את סלידתם מהתנהגות המ"ט. אני מאמין שהסערה תשכך ואנו נוכל להמשיך לדון כאן במדיטציה כפי שראוי

למעלה