בעיה טכנית

טרמפיסט

New member
בעיה טכנית

במהלך תכנות תוכנה ``כבדה`` שהתחלתי לפני הרבה זמן נתקלתי בתופעה מוזרה ביותר, ובעייתית מבחינה אסטתית (דבר שאני מקפיד עליו מאוד בתוכנות שלי). הבעיה היא כזו: אני משתמש באייקונים בעלי 24 ביט צבע (כאלה שתופסים הרבה יותר מהאייקונים הישנים של ה-700 בייט) בקונטרול TreeView. הבעיה היא שהקונטרול מציג אותם כאילו הם קטנים מאוד (16x16) והוגדלו - לכן הם נראים ``מרוחים`` ומפוקסלים גרוע (קוביות-קוביות). בדקתי את הגודל שלהם, והם לא קטנים, הם בסדר גמור. בנוסף לכך - בקונטרול Image שמתי גם אייקון דומה (עם האפשרות Stretch מושבתת) והאייקון מופיע בגודל מזערי ביותר, לא בגודל שהוא נראה (כפי שהוא נראה בחלון הספריה בו הוא נמצא). אחרי שהפעלתי את Stretch הוא נראה כאילו לקחו תמונה קטנה, והגדילו אותה הרבה - בקיצור - נראה רע. הקטע הכי מפתיע הוא שבמחשב אחר אין בעיה...הכל נראה מצויין! כשבדקתי את אותו הקובץ EXE במחשב שלישי, נדהמתי לגלות שהבעיה שבה להופיע. הבעיה ללא ספק היא במחשב בו מריצים את הקובץ (למרות שהבעיה מופיעה גם כשמריצים מתוך הקומפיילר של ויז`ואל בייסיק)... מה אני עושה?? להמחשה צירפתי תמונה של הבעיה, אך שמרתי אותה בפורמט גיף שאיבד כמה גוונים מהתמונה - בכל מקרה אין בעיה לשהות מה לא בסדר. אודה לכם אם תעזרו לי. גירסת הקומפיילר שלי היא 6.0E טרמפיסט.

טרמפיסט

New member
אווווף

הפורום לא העלה את התמונה...אני לא מצליח להעלות אותה. בכל מקרה, אני אשמח אם משהו יציע את עזרתו במייל. אני אעדר במשך השבוע וחצי הבאים. תודה רבה מראש.

כולם נתקלים בבעיה הזו תרגע אחי...

בעיה נפוצה, אתה משתמש ב-image כאשר הגודל המקורי שלו הוא קטן מאוד! כאשר אתה מגדיל אותם יותר מגודלם המקורי הם נראים `גסים` במקצת... לצערי לא אוכל לעזור לך מכייבן ש-WINDOWS לא מספקת לנו תמונות בגודל מירבי... אני מציע ש`תסרוק` באינטרנט ותחפש מידע/אייקונים ותחבר אותם לתוכנה מקווה שעזרתי, דניאל.

למעלה