בעיה: חשד להטרדה מינית

הטרדה מינית

שלום לכולם, אני הורה לשתי בנות. בתי הבגירה משרתת ביחידה במרכז הארץ ויש לך חשש כבד שהיא מוטרדת מינית על ידי מפקד בכיר בדרגה גבוהה מאוד. בתי קצינה בשירות סדיר כרגע. רציתי לברר מה כהורה אני יכול לעשות מבלי לערב את בתי בנושא. איך אני יכול לברר פרטים על המפקד הזה, לראות אם גם בעבר עשה מעשים דומים. אני מאוד מודאג. תודה

אתה מבין את הבעיה,

אתה מבין את הבעיה, הילדה צריכה עכשיו להטרטר ולהיחקר במקום שזה מה שיקרה למטריד... אין כאן מקרה של הטרדה קשה אלא של דברים שאינם במקומם, הייתי רק רוצה שאותו קצין יוזהר אחרי בירור פנים יחידתי ושיעשה סוף לסיפור במקום לפעול בדרך קיצונית כזו. מה שיקרה לבסוף ללא ספק שהעניין ישכח עד שאותו קצין ימשיך עם התנהגותו המבזה את דרגתו.

oshiko

New member
יוהל"ן

הכתובת לטיפול בנושאים אלה היא יוהל"ן = יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים. צה"ל מטפל בנושא בעדיפות גבוהה, והדבר בולט מהקישורים הרבים לטיפול בענייני חיילות באתר האינטרנט של צה"ל.

oshiko

New member
בהמשך ...

אני לא בטוח שיתייחסו לתלונתך כהורה בלי לערב את הבת. מן הסתם אי אפשר לטפל באף תלונה באופן הוגן בלי לשמוע את שני הצדדים המעורבים ישירות. למיטב ידיעתי לבת לא צריכה להיות סיבה לחשש - היא מוגנת במקרה כזה. אני מקווה שאני לא נאיבי מדי.

אימשל2

New member
לא כדאי לבסס את החשדות

ע"י שיחה עם הבת? גם אם לא תערב אותה בכך שאתה מתערב למענה, רצוי שתדברו על הנושא. זה רצוי משתי סיבות טובות: לפני שמעלים האשמות כנגד גורם כל שהוא רצוי לבסס את הדברים בעדות של הבת ולא להסתמך על חשדות בלבד. והסיבה החשובה יותר היא טיפול ברגשות הבת. אם אכן תפתח תיבת הפנדורה של האשמות נגד אותו קצין, הבת שלך תצטרך גב חזק. לצערי אושיקו קצת נאיבי. כשמעמידים לדין משהו שתקף/הטריד מינית נשים, לא רק הוא עומד לדין. גם אותן נשים עומדות לדין יחד איתו. בודקים אותן בציציות האם הן הסכימו, האם הן שידרו מסר מזמין ועוד כהנה וכהנה עוולות אויליות. אומנם חייבים לוודא שהמתלוננות אינן טופלות אשמות שווא, אבל אני חושדת שהחקירות מרחיקות לכת מעבר לכך. אני חושבת שיש שינוי לטובה בהתיחסות הצבא - כחלק מהחברה הישראלית - לנושא הזה. אבל לא מספיק. גם אם לא תתבצע חקירה אודות אותו קצין. רצוי שהבת שלך תקבל תמיכה בנושא, אפילו מגורמים שעוסקים בנושא הטיפול בנשים שהותקפו מינית.

oshiko

New member
ברור לי שהתהליך לא קל עבור המתלוננת

התכוונתי שלפחות מהבחינה של התנכלות מצד הגורם שעליו מתלוננים - למיטב ידיעתי היא תקבל את כל הגיבוי כנגד הדחה מהתפקיד או כל צורת התנכלות אחרת.

תודה לכולם

ידוע לכם האם אפשר למסור בקשה לבדיקה אנונימית של העניין? לא מול חיילת ספציפית אלא כללי ביחידה? אני לא מדבר על הטרדה מינית שכוללת פעולות אלא רמזים והתנהגות שאינה הולמת מפקד,קצין בכיר מאוד בדרגה בכירה כזו!

הייתי פונה לעו"ד בני קוזניץ

הוא בעיני כתובת מתאימה להדריך אותכם. אולי אושיקו יסביר עליו ויוכל לעשות קישור כי אני לא יודעת. אישית לא הייתי זזה ללא עו"ד מהרגע הראשון.

סמדר בנ

New member
עו"ד בני קוזניץ

האתר שלו http://www.k-law.co.il הכרטיס שלו בתפוז - אפשר לשלוח לו מסר http://www.tapuz.co.il/pCards/myCard/?UserId=808930

סמדר בנ

New member
ארז שלום

מזל לנו הנשים שהיום זו תקופה בה הטרדה מינית אינה לגיטימות. הצבא אכן מאוד מודע לתופעה שכשאנחנו שירתנו בצבא היתה נורמטיבית לחלוטין (בשחזור לאחור אני מבינה שעברתי הטרדות כאלו מילוליות כמו שאתה מתאר). אכן, אי הנעימות רבה. קשה לי להניח שיש אפשרות שאתה תבדוק ותקבל תשובות על כך - גם למטריד הפוטנציאלי יש זכויות - בודאי כל עוד לא הוכחה אשמתו. אני חושבת שאכן הדרך צריכה להיות ע"י פעולה של הבת, ובודאי, כפי שיעצו לך, לאחר התייעצות עם עו"ד התמחה בדין צבאי. בהצלחה!

mars4

New member
../images/Emo18.gif בדיני נפשות עסקינן כאן

לא מבין את המשפטים " יש לי חשש כבד" ו "בלי לערב את ביתי" מבלי להמעיט חלילה מערך הדברים (גם לי בת שהשתחררה לפני חצי שנה מהצבא ) או חלילה מאמינותם אני חושב שעל מנת להתחיל בתהליך שעלול להיות כואב והרה אסון גם למתלוננת וגם לקצין, יש למצות בירורים פנימיים קודם. קריא: לערב בוודאי את הבת, לנסות ולהוצי ממנה כמה שיותר פרטים, אולי לגשת לייעוץ (המכון לתקיפה מינית וכו') ורק אחרי שה"רושם" הופך לכמה שיותר וודאי להחליט איך לפעול. שלא יובן לא נכון. אני בעד סירוס מטרידים מיניים למינהם ומצידי שירכבו בכלא (יכול להיות שאם משהו היה נוגע בביתי הוא בכלל לא היה מגיע לכלא..) אבל צריך לזכור. חייו המקצועיים והאישיים של אותו קצין יהרסו וההשלכות יכולות להיות חמורות מאד בהרבה מובנים .אז עדיף לפעול בנחישות אבל גם בזהירות ובקור רוח. החיים והמוות ביד הלשון!

oshiko

New member
בעיה: חשד להטרדה מינית

יוצר שירשור שיכניס למסגרת אחת את הדיון בנושא, שהתפזר בטעות לשירשור אחר.

למעלה