בעיה חמורה!

ofir201

New member
בעיה חמורה!

עברתי טסט לפני חודש. זה היה בתקופת המלחמה, ועברתי את הטסט בעפולה, מיד אחריי הוקפאו כל הטסטים עד הודעה חדשה. לאחר כמה ימים קיבלתי את הרישיון הזמני (הנייר), לא כל כך התייחסתי למה שכתוב אז שמתי את הנייר בתעודת זהות והתחלתי לסוע. מפני שיש לי רישיון על טרקטור, לא הייתי צריך מלווה אז לאחר שבועיים קיבלתי את הרישיון פלסטיק ושמתי לב שרשום בו רק "טרקטור ומכונה ניידת" והוא זהה לרישיון הקודם שהיה לי על טרקטור. בדרגות רשום ט' 01. כששמתי לב לזה, אמרתי לאבא שלי והוא אמר כנראה זה טעות, אז המשכתי לנהוג כרגיל. היום אבא שלי נפגש במקרה עם המורה נהיגה ואמר לו על זה, הם ביררו והתקשרו למשרד הרישוי בעפולה וגילו שאני אפילו לא רשום במחשב וזה כאילו שאין לי רישיון. המורה שלי שאל אם אי פעם נפגשתי עם שוטר או עשיתי איזה עברת תנועה שכתוצאה ממנה שללו לי את הרישיון אז אני כמובן אמרתי שלא, מפני שאף פעם לא נפגשתי עם שוטר. בכל מקרה הוא אמר שהוא יבדוק את זה יותר לעומק. אני כרגע מפחד שאני בכלל לא רשום שעברתי טסט או שהטופס שלי אבד איפשהו בדרך, ואני אצטרך ללמוד הכל מהתחלה. למישהו עוד היה את הבעיה הזאת? מישהו מכיר את הבעיה הזאת בכלל?

buda11

New member
לא.

בחיים לא שמעתי למשיו שהיה לו דבר כזה. אם יש לך את הרשיון מניר זה הוחכה לך שיש לך ועברת טסט מעשי על רכב פרטי אולי בגלל שלא שילמת הם לא רשמו אותך במחשב..

ofir201

New member
שילמתי, ועוד משהו...

וגם ברישיון של הנייר רשום "טרקטור ומכונה ניידת". זה מראה כאילו עברתי טסט על טרקטור ולא על פרטי. כך אני רשום שעברתי את המבחן המעשי באתר של משרד התחבורה (בתמונה המצורפת) מוזר לגמרי!!

אף פעם לא שמעתי על טעות

כזו במשרד הרישוי, היה צריך להגיע לך רשיון 02 ואז היית הולך למשרד הרישוי והם היו משלבים לך בפלסטיק אחד רשיון 01 ו02, אגב בתאריך שרשום על הרשיון הזמני רשום במפורש את התאריך שעברת טסט?!

אם ככה זו טעות נדירה

מאוד, איך זה יתכן שבטופס ירוק שרשום עליו "עבר" וכתוב עליו רשיון לרכב 02 וזה לא נקלט אצלהם, לי יש רשיון מדרגה ב` על אופנוע 500 וכעת אני מוציא על רכב, רק שגם לי לא ישלחו בטעות שוב רשיון ב` במקום 02 :)

ofir201

New member
רק לי זה יכול לקרות!

יכול להיות דבר כזה שאני יעבור הכל מהתחלה (שיעורים, תאוריה, טסט)?

קיבלת רישיון זמני?

אם כן אז יש לך הוכחה.. לא נראה לי שתסתבך יותר מדי אבל במדינת ישראל המיוחדת- הכל אפשרי.

אני יכול לנחם אותך בזה שאני מכיר

מישהו שעבר רישיון על רכב פרטי והיה רשום לו ברישיון שעבר טסט על משאית...

איפה הניחום פה?

עדיף רישיון על משאית..
זה מביא לך רישיון גם על רכב פרטי רגיל ובנוסף לזה קיבלת גם על משאית בלי שעשית כלום.. סטייל עולם..

רן88

New member
תשובות פרקטיות לא תקבל פה.

דבר עם משרד הרישוי ותתיעץ גם מורה הנהיגה שלך. שיהיה בהצלחה.

ofir201

New member
אפילו במשרד הרישוי לא ידעו מה לענות

התקשרתי, ואחרי שיחה ארוכה עם מוקדנית שלא יודעת כלום מהחיים שלה, היא פשוט יצאה מידי חובה ואמרה לי להגיע מתישהו למשרד הרישוי בחיפה ולברר את העניין. פאק זה מבאסססס זה מחדל של משרד התחבורה, אם היה תופס אותי שוטר בתקופה הזאת של החודש הוא היה שולל לי את הרישיון עד גיל 21

למעלה