בעיה חמורה

בעיה חמורה

שלום לכם קוראים נחמדים שמי מעיין ואני גרושה אם לשניים חיה עם בן זוג בהריון חודש רביעי ובן זוגי גרוש + שניים ואנחנו עומדים להתחתן בעוד כשלושה שבועות (אלו הם דברי רקע) ועכשיו לבעייה יש לי בן בן 12 ילד מאד חכם ופיקח עם שפה מאד רהוטה. אבין של מתן (בני) חי עם בת זוג שלה יש שני ילדים מנישואים קודמים וילדה משותפת לה ולאבי ילדיי. בחודשים האחרונים חלה התדרדרות ביחסים בין בת הזוג של הגרוש שלי לבין הבן להלן דוגמאות: א. כאשר הוא משחק במחשב ומישהו קורא לה במסנג'ר הוא כותב שהיא ישנה, או עסוקה, ומנתק אותו. ב. כאשר הוא משוחח עם אביו על דברים של בניהם היא מתערבת בשיחה ומביעה את דעתה והבן שלי מאד מתחצף ומבקש בצורה בוטה שלא תתערב. ג. כאשר הילדים שלה מבקשים לשחק במחשב הוא לא מוותר ולא נותן לאף אחד לגעת במחשב וכך גם בטלוויזיה בזמן צפייה בתוכניות שהוא אוהב. ועוד כאלו דוגמאות.... לידיעתכם אני אמא שמאד אכפת לה שהתקשורת בין הצדדים בכל ההיבטים תיהיה על הצד הטוב ביותר עם חיוכים , הבנה, הקשבה, והסבר מפורט לכל בעייה ממש עד לעומק השורש של הבעייה, בבית שלנו הכל מתנהל עפ"י מוסכמות עם שיחות והסברים בכל מה שקשור בחילוקי דעות. לדוגמא: בנושא המחשב יש סדר כל ילד משחק שעה בתורו וכך אין ויכוחים והשתלטות של אחד הילדים. לאחרונה היה ויכוח מאד חריף בין הילד שלי לבת זוגתו של אביו היא קיללה את הילד וקראה לו שטן וסכסכן ואפילו כשדיברתי איתו בטלפון היא דאגה שאשמע שהיא אומרת לו "אם אתה חושב שיש לך שכל אז הוא שווה לתחת שלי". כמובן שהכל נעשה על יד אביהם והוא פשוט היה המום מכל הסיטואציה שלא פצה את פיו והדברים התדרדרו עד למצב שהיא ישנה כל הלילה עם התינוקת בחדר המדרגות ואני את ילדיי חילצתי עם מונית הבייתה בחזרה. רק למחרת עשינו שיחה בבית ונתתי לילדיי את האפשרות לבטא את כאבם וכמובן שהסברתי להם גם היכן היו הטעויות שלהם. לאחר יומיים התקשרתי מיוזמתי אל חברתו של אביהם ולאחר ניסיון להסביר לה את משמעות הכאב והאכזבה וגם הטענות וההסברים שילדיי קיבלו בעקבות התנהגותם והתנהגותה הסתיימה השיחה מצידה בנימה שלא משנה מה אנסה לעשות היום אחרי המקרה היא לא מוכנה לתת אפשרות לילדיי להוכיח שהם יכולים גם אחרת כמובן לאחר השיחה ותשובתה הכל כך מאכזבת הגעתי להחלטה שילדיי לא יהיו בחברתה יותר כי לפי דבריה הבנתי שדברים יחזרו על עצמם... כמובן שניסיתי גם לשוחח עם אבי ילדיי אך הוא מאד שבור בין הצדדים ואני מאד מאוכזבת שלמרות ניסיוני כאילו נחרץ גורלם לראות את אביהם לא בביתו אלא רק בגנים ציבוריים או במסעדות.. אשמח לקבל רעיונות ותגובות מצידכם וסליחה על אורך הסיפור פשוט היה חשוב לי שתראו את כל התמונה. מעיין

צימעס

New member
../images/Emo10.gif מסובך...

קיים בתפוז פורום "משפחות מורכבות". אולי כדאי שתתיעצי גם שם. (אבל תחזרי גם לפה, אני בטוחה שגם פה תקבלי רעיונות טובים)

צימעס

New member
ואגב - איבדתי את הספירה -

כמה ילדים יש לך עם הגרוש שלך? (רק בן ה 12, או עוד?)

gitta

New member
מבוגרים ילדותיים

יש כאן פרשה מכאיבה שתשאיר את הילדים מצולקים נפשית אם היא לא תטופל נכון. זוגתו החדשה של בעלך נגררה כנראה להתנהגות ילדותית, ואין כאן אשמים בלל. אם כבר, האשמה מוטלת על מורכבות המצב, לא על מישהו מהמשתתפים. אני ממליצה לך בחום לחפש מטפל\ת משפחתי\ת. יש עובדים סוציאליים שהוכשרו בתחום זה, והם יעילים לא פחות מפסיכולוגים הנוברים בעומק הנפש. לפעמים הם אפילו יעילים יותר ומעשיים יותר.

מידע

ילדיי מאד בוגרים ומאד מבינים הם אפילו קיבלו הדרכה והכוונה איך להתייחס לכל הבעייה שנוצרה מקווה שיסתדר המצב לגבי הצעתך אני שוקלת להכניס אדם מקצועי לפרשה אבל הבעייה היום בבוקר ממש הסתבכה לפני דקות הודיע לי האב שהיא כנראה בת זוגתו עוזבת את הבית ולא בגלל הילדים אלא בגלל שאינם מסתדרים לאחרונה

gitta

New member
השינוי הזה

מדגיש עוד יותר את הצורך בטיפול משפחתי. מאחלת לכם שתבונת הלב תנחה אתכם בדרככם.

האגס 1

New member
אולי איבדתי את המעקב

אבל - הגרוש שלך ובת זוגו - נשואים? אני לא חושב שלמישהו (גם לגרוש שלך עצמו) יש סיבה לא לברך על כך שהיא עזבה.

בוא לא ניסחף יש שם תינוקת משותפת

שעכשיו הולכת עם אמא שלה. לענין, על פניו נראה כי המורכבות הולכת וגדלה עם כל ילד/ה שנוספים מכל צד. ואם הם נשואים אז מה? זה משנה את העובדה שיש פה ילדים באמצע?

הם לא נשואים

אבל זה באמת לא העיניין אני מאד רוצה שהדברים יסתדרו וזה שהיא עוזבת יכול רק להקשות על הילדים שעברו כבר משבר של ניתוק ביני לבין אביהם החשיבות של שלום בית ומוסכמות בין ילדים להורים הם בראש מעייניי והחשוב מכל היא התקשורת בין כולם וזה נורא מאכזב שלמרות ששוחחתי איתה וניסיתי להסב את תשומת ליבה שאלו הם ילדים ושום דבר לא יוריד מערכה אם תוותר ותבליג קיבלתי ממנה תשובה מאכזבת ציטוט " חבל לנסות זה ממש לא יעזור"

הצטברות של דברים

יתכן מאד שכל התנהגותה נובעת מלחצים לא פשוטים שהיא עברה, עם עצמה, עם בן זוגה (הגרוש שלך) ובנוסף התמודדות לא קלה, כפי שאת עצמך מתארת, עם הילדים שלך שהיא קיבלה כעסקת חבילה. ועל זה נאמר אל תשפוט אדם בשעת כעסו. אם היא באמת עזבה את הבית כי אז אין לך מה לדבר איתה שוב אלא לדבר עם הילדיפ ובמיוחד עם בנך שעלול לחשוב שזה בגלל יחסו אליה ואז או לזקוף לזכותו את ההישג הזה או להרגיש רגשות אשם על שהרס לאביו את משפחתו החדשה . כך או כך רצוי למקד את מאמציך בהם. ואם בת הזוג תשוב כי אז יש מקום לשוחח איתה בשנית ולראות איך ממשיכים. אם את רוצה להשיג שלום בית יתכן שיצטרכי ל"מחול" על כבודך ולגלות הבנה ואמפטיה ללחצים בה היא שרויה.

dana2909

New member
האם החורגת

אני חושבת שהעזיבה שלה תפשט לכם את העניינים. האבא יוכל לפגוש את הילדים איפה שירצה.. אני מאד מתרשמת מצורת הניהול המשפחתי שלכם, זה לא נשמע לי משהו פשוט, אבל זה כן נשמע לי משהו שעובד (ודי בריא). בנוסף, אני חושבת שצורת התגובה של הילד אך טבעית לאור העובדה שמדובר באדם שלא התנהג אליו בחמימות יתר.. בסך הכל, אתם משפחה די מאוחדת והורים תומכים שיודעים מתי להציב את הגבולות לילדים, תעברו את המשוכה הזו ביחד ואני מאמינה שיהיה בסדר.

צימעס

New member
התיחסתי ל - De-Panther

הוא ישתף במה שיבחר, אם ירצה

De-Panther

New member
חשבתי על זה../images/Emo9.gif אבל אני בא מהצד של..

הילדים ולא של ההורים
אני לא מוצא את המקרה הזה דומה למקרה שלי
אצלהם האבא והחברה החדשה שלו רבים... אצלי זה אמא ואבא
האבא והחברה שלו מסתדרים מצוין כבר שנים
אני מבין שהילדים למרות הגיל שלהם הם ילדים בוגרים ושם זו החברה של אבא שעושה את כל הבעיות זה לא יהיה נכון אם האבא ישאר עם החברה שלו... למרות שיש תינוק זה לא יהיה טוב לילדים אם האבא נשאר איתה... התינוק לא אמור להיות העניין של האמא כאן אלא רק של האבא והחברה שלו מה שאמור להיות חשוב לאמא זה הטובה של הילדים שלה בכל הסיפור הזה אני מבין שהיא דואגת גם לתינוק... אבל היא לא יכולה לעשות כלום בקשר לזה וזה לא יהיה נכון (אני אגיב עוד בהמשך... כרגע אני צריך ללכת) אוף צימעס גרמת לי להגיב בנושא

De-Panther

New member
בכלמקרה... הבנו שאין מה לעשות עם...

החברה של האבא וזה בקרוב גם לא יתריד את הילדים הילדים נשמעים לי יותר בסדר מבסדר... במקומם הייתי ממש מתכסח עם החברה של האבא... - אה... זה מה שעשיתי
העצה שלי לגבי מה לעשות בקשר לחברה של האבא - כלום היא עוזבת בקרוב... בינתיים לדאוג שלא יהיה מפגש בינה לבין הילדים לגבי המפגש של הילדים עם האבא זה דבר מאוד חשוב לדעתי אבל את אומרת שבבית של האבא הם היו בעיקר במחשב או מול הטלויזיה את אומרת שעכשיו האבא נפגש איתם רק במקומות ציבוריים אז יצא משהו טוב מזה במקומות ציבוריים האבא יכול לעשות יותר פעילויות ביחד עם הילדים
שיקח אותם להצגה נחמדה או לסרט טוב... שיעשיר את העולם שלהם קצת יותר ממחשב
יצאה הזדמנות טובה

מוּסקט

New member
יש לך

ילד
מלך! הוא, בדרך פרימיטיבסקי, הציף את הבעיתיות במערכת היחסים של האב, ונתן לך וגם לאביו לראות עם מי באמת יש לכם עסק. המשיכי בדרכך הנבונה לדבר על הדברים ולתמלל רגשות, מהלכים ותוצאות של התנהגות. הילדים יהיו בסדר. וכמו שפנתר אמר, יש רק פלוסים בלראות את אבא במקומות המזמנים אפשרויות לפעילות משותפת. זה יחזק את הקשר ביניהם. ובת זוגו, שבינינו, האינטליגנציה הרגשית שלה לא משו, תצטרך לעשות את החשבונות שלה.

למעלה