בעיה חמורה

einavהיחיד

New member
בעיה חמורה

קבלתי פטור משירות בטחון עקב דלקת מפרקים של גיל הילדות. התגייסתי בכל זאת כמשקית ניווט בטייסת,רחוק מהבית. לא עברתי קורס,ולאף אחד לא היה אכפת ממש ממה שעובר עלי. לא הסמיכו אותי כמו שצריך,האנשים לא עזרו לי בכניסה לחבורה.איך שנכנסתי לצבא הרגשתי חריגה,בלי קורס ובלי טירונות.מאוד כאב לי שלא עשיתי מסלול כמו כולם.עברתי לבסיס רחוק אחר-חצרים בדרום. הבטיחו לי שאם אני אהיה טובה יוציאו לקורס פעילות ת"ש.הוסבר לי שפעילות תש הן ממש משקיות לכל דבר. וגם אם לא אצא לקורס הרי שאני אהפוך למשקית מן המניין גם כפעילה אחרי תקופת מה. התברר שאיני יכולה לתפקד כמשקית,ואסור לי לקבל חיילים מעצם היותי מתנדבת שלא עברה קורס קדם צבאי בתחום.לאחר חמישה חודשים של חוסר מעש מוחלט למעט תיוק דפים,לאחר שלא קבלו אותי לשום קורס,ולא אפשרו לי לחזור לניווט בטייסת אחרת(דברו עליי רעות מהטייסת הראשונה),החלטתי לעבור מחייל האוויר לחייל הירוק. התחלתי במלחמת חורמה למען הצדק. רציתי קורס והכשרה מסודרת. לא היה כלום בחייל החינוך,גם לא בנ"חל,בצנחנים שוב היה פעילת ת"ש.לא יכולתי להמשיך נפשית. נשברתי ונהייתי פקידה של ראש ענף מבצעים בדובר צה"ל. עברו כבר תשעה חודשים מאז שהתגייסתי,לא עשיתי בהם כלום כדי לספק את עצמי ומבחינתי לא תרמתי למדינה.(התנדבתי לשנתיים).מה יקרה לי אם אחליט לעשות שירות לאומי בספטמבר הקרוב? איך מעסיקים יסתכלו על זה שלא עשיתי שנתיים צבא?,המעסיקים אם כך ידעו שאני חולת פרקים,האם זה פוגע בסיכויים שלי להתקבל לעבודות? בבקשה תחזרו אליי,תעזרו לי.

גווניבר

New member
שלום לך!

גם לי יש בעיית בריאות, ואני החלטתי לא לחכות לוועדה רפואית שתגיד לי אם הצבא רוצה אותי. מכיוון שאני מבית דתי, היה לי יותר קל לעשות שירות לאומי. את תוכלי להגיד שהחלטת בשירות שלך לעשות משהו מועיל- שירות לאומי, במקום עבודת פקידות חסרת תועלת. יש הרבה בחורות חילוניות שעושות שירות לאומי. כל אחת ממניעיה היא. תוכלי להגיד שבחרת לא לעשות צבא מבחינה אידיאולוגית, שהייתה תקופה שבה חזרת בתשובה, שהחלטת לבחור בעצמך איך לתרום למדינה, ולא הסתמכת על המערכת הצבאית. לא חסרות סיבות. בימנו החברה הישראלית פחות פנאטית לגבי שירות צבאי. אם תעשי שירות לאומי, הם יעריכו את העובדה שהתנדבת ותרמת לקהילה. אני ממליצה לך בחום לעבור לשירות לאומי!!!!

1בלובלו

New member
לא נראה לי שתהיה לך בעיה...

דבר ראשון אני לא חושבת שמותר למעסיק לעשות הבחנה בין שירות לאומי לצבא... כל שכן שהוא יראה שאת ניסית לעשות את שלך ותרמת כמעט שנה בצבא ובנוסף לכך שנה בשירות לאומי.. אני חושבת שזה ראוי להערכה! ולא לגנאי... דבר שני כל עוד המחלה (הדלקת פרקים) לא משפיע על תפקודיך למעסיק אסור להפלות אותך בגלל זה... כל עוד את עושה את העבודה כמו שצריך אין כאן בכלל על מה לדבר.... ובנימה יותר אישית... אני מאוד מעריכה אותך שלמרות המגבלות (קטנות ככל שיהיו) נשארת בצבא וניסית למצוא את המסגרת המתאימה לך... (תמיד יש בנות שרק מחפשות תירוצים לקבל פטור ואת עשית ההפך!) אני חושבת שדווקא זה נותן לך יתרון על האחרים... ואולי בשירות תמצאי מסגרת שתוכלי להפיק את המירב מיכולתיך ובמקביל להינות.... שיהיה לך המון בהצלחה...

אני לא חושבת שיש מה להשוות...!

אני קיבלתי פטור רפואי מהצבא ובחרתי לעשות שירות לאומי. עד הצו הראשון הייתי משוכנעת ביעודי הצבאי, וכבר תכננתי הרים וגבעות לטפס עליהם, ולהגשים קריירה מוצלחת במשך שנתיים בצבא. אבל אבוי, נודע לי שעם המחלה בה אני לוקה, שאכן לא משפיעה כלל ועיקר על תפקודי היומיומי, הצבא לא מעוניין לגייס אותי. בהתחלה הייתי שבורה מזה. לא האמנתי שאני יוצאת מן הכלל, והתקשיתי להבין איך צה"ל לא מצליח לראות איזה כשרון יש בי. הבנתי מהר מאוד שאם אתנדב לצבא, הפרופיל שלי יהיה נמוך דיו כדי שלא אתרום את חלקי בצורה מפסקת ומעניינת באמת, ובלי שום קשר, הבנתי שהבעייה היא לא אצלי, שאני לא טובה, והבעייה היא לא של הצבא, שלא רואה את כישוריי הרבים. למעשה, אין שום בעיה. היה מצב נתון, ואני החלטתי להוציא ממנו את המקסימום: התגייסתי לחיל השירות הלאומי. אמרת שהעובדה שדובדבן נשארה בצבא וניסתה למצוא את המסגרת המתאימה, ראוייה להערכה. אכן, יש בזה משהו אבירי, אך אין זה אומר ששאר מקבלי הפטור הרפואי למיניהם פחותים. נהפוך הוא - הנה אנו למדים שאותם נסיונות להשתלבות בצבא בדרך כלל עולים בתוהו. אינני אומרת ששירות לאומי הוא האופצייה היחידה, ברירת המחדל, וכן - יש כאלה שמצליח להם והם עושים יופי של ההתנדבות בצה"ל, אבל בלי קשר, אין בכלל מה להשוות. כולם בסופו של דבר תורמים (לא נכנס לאנשים שמקבלים פטור כי: "הצבא לא בראש שלהם". הנושא הזה מורכב מדי, ובעיקר מעצבן מדי). ובאשר לך, דובדבן: אין לך מה לחשוש! קודם כל, את יכולה לעשות שנה צבא ושנה שירות לאומי, זה בטח ובטח נחשב לך כמו שירות מלא למדינה. לעמותת "שלומית" את יכולה להרשם ברגע שתצאי מהצבא, למרות שההרשמה הרשמית שם מתחילה בדצמבר (נסי בכל מקרה). אני משרתת בעמותה זו, כמו רבים בפורום, ואני יכולה להבטיח לך שתמצאי את מקומך שם באיזה תחום שלא תרצי. לך כבר יש פטור מצה"ל אז הפרוצדורה בכלל קלה, אבל היו איתי בקורס ש"ל הקיץ שתי בנות שהיו שנה בצבא, קיבלו פטור ועכשיו התחילו שירות. זה קורה וזה לגיטימי. בהצלחה!

למעלה