בעיה חמורה

בעיה חמורה

אני בת 22, בתיכון למדתי במגמת מזכירות ממוחשבת, עם חצי בגרות, ברשותי תעודת מזכירות סוג 1, ממשרד העבודה, בצבא, היתי פקידת לישכה, של מפקד בסיס, יש לי הדפסה עיוורת, אני מכירה את כל האופיס. אני כבר כמעט שנתיים אחרי צבא, ועוד לא מצאתי עבודה במקצוע באופן קבוע, כרגע אני לומדת קורס מנהלות לישכה, במטרה לנסות לקדם את עצמי, הקורס הוא עשרה חודשים, ואני עוד מעט מסיימת אותו. היתי בהרבה ראיונות עבודה, ובגלל שאין לי הרבה נסיון בעבודה באזרחות, לא לוקחים אותי לעבודות, וכך הזמן חולף ונראה לי, שהמעסיקים מסתכלים רק על נסיון, ולא על לימודים וגם נסיון מצבא, גם לא נחשב הרבה בעינהם. אני ממש כבר מיואשת, לא יודעת מה אני יעשה אחרי הקורס, כי זה לא נראה לי שזה ישנה להרבה למעסיקים התעודה הזו, הם פשוט לא נותנים הזדמנות לצערים, אולי הם לא זוכרים, שהם היו צעירים ובלי נסיון אולי מישהו נתן להם צ'אנס. איך אפשר לעבוד, אם לא נותנים לעבוד, זה ממש חבל לי, אולי זה ישמע מפתיע, אבל אני אוהבת את המקצוע הזה, אוהבת דברים שקשורים לסדר וארגון, ועבודה על מחשב,ולא רואה את עצמי, עושה דברים אחרים בחיים. אולי יש לכן חברותי המזכירות, עצות בשבילי, או הערות, משהו שיוכל לעזור לי ולעודד אותי בתחום הזה. בתודה מראש

נשמע לי תמוה כי...

בשנה האחרונה אני שומעת על הרבה מזכירות מנוסות שלא מתקבלות לעבודה מאחר והן אמהות או שהן נשואות טריות ומעסיקים לא רוצים אמהות פוטנציאליות או אמהות שכבר יש להן ילדים. בדרך כלל מעדיפים לקחת בחורות צעירות שרק יצאו מהצבא ואת שיש לך את הנסיון של הצבא ואת התעודות שלמדת לא מצליחה למצוא עבודה קבועה? אולי את לא מחפשת במקומות הנכונים. מאיפה את בארץ? אני יכולה לשלוח לך ערימות של מודעות דרושים מהשבוע האחרון שמחפשים. אולי את בררנית בשעות או בשכר או במקום העבודה? אם אין לך התחייבויות של לימודים, ילדים ומשפחה שאת צריכה להגיע אליהם ואת פנויה מסביב לשעון לעבודה ורק לעבודה סביר להניח שתמצאי עבודה טוב כבר בשבוע הקרוב. מאחלת לך

ענת ח1

New member
../images/Emo6.gifבגילך ועם הנסיון הרב....

לא צריכה להיות לך כל בעיה. אני חושבת כמו בתגובה האחרונה, שבגילך אין מגבלת שעות עבודה ואם אפשר אז אפילו כדאי לשלב עבודה עם לימודים כי אחרי חתונה והולדת ילדים, כבר אין כל כך הרבה זמן כמו התקופה בה את נמצאת היום אז תמצאי את כל המשאבים שבך, תפתחי עיתונים תיכנסי לאתרי "דרושים" באינטרנט והכי חשוב, אל תתייאשי כי אם יש לך את הידע הרב את חייבת להפגין ביטחון בעיקר כשאת מגיעה לראיונות עבודה וכמובן לא להיות בררנית כי כמו שעברו שנתיים ימים ולא מצאת עבודה, כך גם לא תמצאי כלום ואל תפסלי שום דבר כי במצב של היום, אכן קשה למצוא עבודה. אני הייתי מובטלת חצי שנה לאחר שעבדתי בחברה שנסגרה וחיפשתי ונברתי בכל מה שרק אפשר וחרשתי חברות כח אדם עד שהגעתי דרך מודעה בעיתון לחברה בה אני עובדת כיום ובחצי משרה. השכר אותו אני מרויחה הינו זעום אבל זה כמובן בהתאם לשעות והעיקר בשבילי זה היציאה מהבית, לפגוש אנשים והכי חשוב - להנות בעבודה ולהרגיש מסופקת ממנה!!!

Liaty

New member
היי בא לך לעזור לי ../images/Emo8.gif

כן אני שוב מחפשת עבודה
מאזור פ"ת או ראש העין מה שלום הילדודס ??

Blue Rose

New member
כאחת שחיפשה...

הייתי בצבא, אחרי זה במשרד שיווק בינ"ל, ואח"כ במפעל.. מכולם יצאתי עם המלצות מעולות, יש לי ניסיון רב, לקחתי קורסים רבים בתחום המחשב, ויש לי אנגלית שפת אם. כשחיפשתי עבודה, במשך חצי שנה חזרו אלי רק ממקום אחד להגיד שלא התקבלתי, השאר בכלל לא חזרו אלי. רציתי לעבוד מחוץ לקיבוץ, אבל בסופו של דבר מצאתי עבודה מספיק טובה פה... אם כי הייתי מעדיפה בחוץ. שוק מחפשי העבודה עכשיו עולה על גדותיו, כך שאם לפני שנה היה לך סיכוי, עכשיו הוא פחת בכמה וכמה אחוזים, כי יש בנות עם תואר ראשון, אנגלית שפת אם, ניסיון, יציבות וידע בהנה"ח שמתחרות איתך על העבודה (ואולי גם בנים). אני לא אומרת לוותר, אבל קר שם בחוץ, גם כשהחיים הם כן קיבוץ--- אז פשוט תמשיכי לחפש ואל תוותרי, תלמדי לדבר נכון בראיונות (יש אתרים שמסבירים בדיוק איך) ותמשיכי ללמוד כל מה שרק תוכלי. בסופו של דבר תמצאי את העבודה! רוזי!

לא רוצה לבאס

לפני תפקידי פה כמזכירה, עבדתי כרכזת כח אדם בחברת כח אדם ולרוב, המעסיקים חיפשו בנות עם נסיון רב. הם העדיפו אכן בנות שיש להן נסיון צבאי בתחום, אבל גם נסיון מקצועי באזרחות היה הכרח - כשהיינו שולחים בחורות מדהימות, אבל בלי נסיון אזרחי , פשוט לא היו מזמנים אותן לראיון. הפתרון הוא להתחיל מקטן מאוד - מזכירה רגילה, לחפש בכל המודעות - גם הקטנות וגם הגדולות בעיתונים - ולשלוח, לשלוח, לשלוח פקסים ומיילים. בהצלחה !!!

yoyo10

New member
קודם כל אסור בשום פנים ואופן להתיאש

את צעירה ויש לך ניסיון ואת השכלה המתאימה אין לך ילדים אז יש לך יתרונות רבים אני מאמינה שבסוף תמצאי עבודה טובה ואני מאחלת לך הרבה

היי יעל.

אני גם בגילך, משוחררת כמעט שנתיים ובתחילת שירותי שימשתי כפקידת לשכה של מפקד הבסיס(כמוך). לאחר שיחרורי פניתי ללשכה להכוונת חיילים - (שיכולים לעזור לך). שם כבר בהפנייה הראשונה הפנו אותי לעבודה מזכירותית במשרד החינוך ועבדתי שם תקופה של - 3 חודשים וקצת (בתור מחליפה של עובדת בחופשת הריון). לאחר מכן שסיימתי שלחתי את קורות החיים שלי לכל מיני חברות כח אדם והתחילו לשלוח אותי לראיונות עבודה. צריך רק סבלנות. במקביל, כמו שאת עושה לקחת קורס קטן, גם כדי שיעסיק אותך, ולהרוויח קצת כסף. (אני לקחתי קורס בהנהלת חשבונות - ועכשיו יש לי תעודה.) ותמיד טוב שיש תעודות ביד, זאת הוכחה שעשית משהו, שרכשת השכלה. אל תמהרי ואל תלחצי תזרמי עם מה שמגיע אליך. מקווה שעזרתי לך ובהצלחה. :)

למעלה