בעיה חמורה ברשת

Amiram_e

New member
בעיה חמורה ברשת

אני מנהל רשת של כ 30 משתמשים בחברה. הבעיה היא שהתגלה וירוס Sircam באחד המחשבים והוסר. לאחר מכן המחשב הגיב מאוד לאט לכל ניסיון התקנה כלשהו או פתיחת קובץ DOC מהרשת. בחיפוש ברשת לא התגלה שום וירוס. כעת חלק מהמחשבים מגיבים לאט מאוד. לא בעבודה השוטפת, אלא רק בניסיון התקנה של תוכנה או פתיחת קבצי DOC. לאחר ביצוע BOOT בכולם הבעיה אינה נפתרת. באף אחד מהם לא נמצא וירוס. גם עם ניתוק כבל הרשת עדיין הבעיה קיימת. למישהו יש איזשהו רעיון לפני שאני מחליט להתקין הכל מחדש? דרך אגב במחשב הראשון התקנתי חלונות 98 מחדש ואין. הבעיה עדיין קיימת. בעיית חומרה כגון מאוורר על המעבד תקוע או כל דבר אחר נבדקו ולא קיימות. בתודה מראש עמירם

תשובה

מניסיון שלי בעיה זו קיימת בכל הרשתות ולא משנה איזה מערכת הם מריצות! למשל במקום שאני עובד בו איזה אידיוט הדביק את כל הרשת ב-NIMDA לאחר שהוירוס תולעת הזה הוסר כל הרשת עבדה כאילו שהיא רצה אל מחשבים של 186 לאחר מספר ניסיונות של ליצב את מערכות השרת הגעתי להחלטה להתקין הכל מחדש! מכיוון של התוכנות שעבדו מהרשת קרסו כל פעם מחדש המחשבים שנותקו מהרשת והופעלו רגיל קרסו כל כמה דקות. כל מה אני אומר לך שכאשר הרשת מודבקת אין דרך חזרה! ובדרך כלל כל הוירוסים הקיימים משאירים מאחורה זבל אפילו שהם הוסרו מהמחשב מה שאומר הדרך לתיקון ממש ארוכה! זאת לא ממש תשובה לשאלתך ואני יודע מה זה להתקין רשת מחשבים מחדש אשר רצה על 150 מחשבים זה ממש חרא של דבר אבל אני לה מצאתי פתרון סופי לבעייה הזאת!

kitt

New member
באתר של סימנטק יש קובץ תיקון

לוירוס הסירקאם, תריץ אותו על כל המחשבים כולל שרתים.

Amiram_e

New member
הרצתי כבר FixSirc.exe

אני שואל לאחר שהרצתי את הקובץ. הוירוס נימצא רק במחשב אחד בלבד והוסר. על השרת לא מצאתי שום וירוס. הבעיה מתרחשת בחלק מהמחשבים. פשוט עובד איטי ורק במהלך התקנת תוכנה או טעינת קבצי אופיס מהרשת.

kitt

New member
אם מדובר במחשבים עם חלונות 98

הרץ עליהם sfc משורת ההפעלה לתיקון קבצים שנפגעו.

למעלה