בעיה חמורה בריכוז

StoneD

New member
בעיה חמורה בריכוז

אני נערה בת 18 שהריכוז הגרוע שלה בחיים הפך מבדיחה מצחיקה שמריצים עם חברים לבעיה שנמצאת ממש בעוכריי וממש יוצרת לי בעיות בעבודה, בלימודים וכו'. אני לפני צבא ואני לא רוצה לסחוב איתי את הפאקים האלה עד לשם ומכיוון שיש לי כמה חודשים עד אז חשבתי לטפל בבעיה. אני יודעת שזה לא בעיות קשב וריכוז כי ללמוד חומר ולקלוט אני מסוגלת, אני סבבה בלימודים הבעיה היא בכל הדברים מסביב. להגיע בזמן למקומות, לעשות פעולות שאני שוכחת, הזנחה של דברים שלדעתי לא חשובים כמו מטלות למיניהן שבסוף עולות לי ביוקר.. אני פשוט מעופפת לחלוטין אני באמת לא יודע מה לעשות!! לא חושבת שהבעיה תיפטר עם יומן כי בטח גם ביומן אני אשכח לרשום דברים וגם למי יש כח לרשום כל דבר קטן? וזה גם לא תמיד פרקטי. לא בטוחה אם זה הפורום לפנות, אבל אני אשמח או לעצות, או להפניה לסנדא כלשהי או משהו כי זו ממש בעיה שמקשה עליי..

amicar

New member
אני פשוט מעופפת לחלוטין אני באמת לא יודעת

מה לעשות?? כתבת שאת מאחרת לפגישות. מה את חשה כאשר את מאחרת?(מה זה נותן לך?) מה חושבים עליך אלה שאת מאחרת אליהם? האם זה נעים לך? האם באמת אינך יודעת מה לעשות על מנת לשנות זאת ? תתחילי בזה שתרשמי לעצמך מה צריך לעשות כדי לא לאחר. אחר כך ניתן להמשיך.

StoneD

New member
הייתי רושמת את זה פעם אבל זה לא נתפס

וזה לא תמיד קשור לדברים שרושמים, במשך יום עבודה אני יכולה להיות בדרך לעשות פעולה כלשהי, ופתאום לחשוב על משהו והחוט מחשבה נקטע ואני מוצאת את עצמי שוכחת מה רציתי לעשות ועושה שטויות לגמרי, דברים שגורמים לאנשים סביבי לחשוב שאני ממש מטומטמת. בקיצור אני מגיעה למצבים הזויים גם בדבר שגרתי שאני עושה הרבה כמו עבודה.. איך לרשום יעזורלי פה בדיוק??

amicar

New member
פנית הנה,לפורום אימון ושאלת שאלה.

אימון זה לא פוטו פראג' ולא מקבלים תוצאות תוך 4 שניות. אימון לא יתן לך פתרונות קסם ואימון אינו יעוץ. אימון זה תהליך ארוך בו את צריכה לעבוד ולא המאמן. אם לא תתחילי בדרך אימונית ובמקום לענות לי תשאלי אותי איך זה יעזור אז זה לא יעזור. תחשבי אם את רוצה עזרה אולא רוצה. שאלותי מראות שאינך מעוניינת וחבל.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התמודדות עם קושי בריכוז

יקירה, מה שאת מספרת דווקא כן מרמז על בעיות קשב וריכוז. בעיות קשב וריכוז הן לאו דווקא בלימודים. לפעמים מצליחים בצורה סבירה בלימודים ודברים אחרים הם קשים. דחיינות, מחשבות שעוברות מדבר לדבר בלי לשים לב, שכחה הן דברים די אופייניים. אני מציעה לא לשלול את האפשרות הזו ולשקול ללכת לאבחון אצל פסיכיאטר שמתמחה בנושא (תוכלי לקבל המלצות בפורומים של ADHD בתפוז). ולנושא - מה אפשר לעשות? קשה לתת טיפים בפורום - יש כל מיני דברים שעוזרים, אבל צריך למצוא מה מתאים לך. יומן לא מתאים לך - האם זה בגלל שהוא נשאר בבית? האם פנקס שנמצא איתך כל הזמן יעזור? אפשר להשתמש בתזכורות בסלולרי. הדבר העיקרי הוא להיכנס למסלול של עבודה וטיפול בנושא. זה לא נפתר מעצמו, זה דורש קודם כל החלטה ואחר כך משמעת עצמית. למה שווה לך לא לאחר למקומות? מה זה ייתן לך? כמה שווה להשקיע בזה? אם חשוב לך להתקדם, מצאי לך מאמן שמתמחה בנושא.

bridges

New member
איחורים ודחיינות

אהלן, דבר ראשון אני מזמין אותך לא לשלול את העניין של בעיות קשב וריכוז, כפי שענבל כתבה. הסתכלות קצת אחרת שתדרוש ממך להסתכל על עצמך באופן אוטנטי: את סיפרת לנו כאן הרבה על המחירים שאת משלמת על חוסר הריכוז: את משלמת ביחסים שלך עם חברייך, את משלמת בדברים שחשובים לך ועוד... אני מזמין אותך לך להסתכל על משהו אחר: מה הרווחים שלך מחוסר הריכוז? ממה זה מאפשר לך להתחמק? מה היתרונות בזה שאת חסרת ריכוז? התשובה המיידית שלנו היא שאין לנו רווחים, אבל אם תסתכלי על זה טוב תראי שיש לזה רווח (אנחנו אף פעם לא משלמים תשלום ללא רווח כלשהו). רונן

Orna105

New member
בעיה חמורה בריכוז

בת 18, כפי שכתבו ענבל ורונן לפני, כדאי לבחון את נושא הקשב והריכוז. את לא צריכה לרוץ לאבחון אבל כדאי לבדוק ולענות על שאלונים שנותנים חומר למחשבה שיסייעו לך להבין אילו מהמאפיינים של קשב וריכוז פוגעים בתיפקוד שלך ובעיקר בחיי החברה שלך. בהמשך, כמובן, בהתאם למידע שיציפו השאלונים, מומלץ לפנות למומחה בנושא, לצורך אבחון. אין צורך לסבול ולעסוק ברווחים ובהפסדים הנלווים לבעיית הריכוז שלך. חשוב לזכור שלעיתים קרובות הבנת הגורם לבעיה תסייע למצוא פתרונות שמתאימים לך ולצרכיך. בהצלחה, אורנה

למעלה