בעיה חמורההה

OguyO

New member
בעיה חמורההה

תקראו הכל אני יודע שזה הרבה אבל לא נורא זה חשוב הכלב שלי האסקי סיבירי כל פעם שאנחנו לא שמים לב הוא הולך למטבח עולה על השיש ולוקח חבילת פיתות או מה שיש שם ואנחנו שמים את כל הדברים כל האוכל במקומות גבוהים והוא מגיע...כרגע תפסתי אותו על חם לוקח חבילת פיתות ועצרתי אותו בצעקה עם המילים- "מה זה מה עשית עזוב את זה מיד" כמובן שהוא עזב את הפיתות וברח להתחבא פרק ב, בעיה שניה
הלכתי אחריו להוציא אותו מהחבוא והוא נעם עלי כאילו אני בא לתקוף אותו או משהו
עוד משהו לציין שלפני שאימצנו אותו הוא עבר התעללות לא ברמה גבוהה אבל עדיין
ועוד משהו חשוב לציין שאנחנו נותנים לו המון אהבה ואימצנו אותו לפני חצי שנה בערך
מה אני עושה עם זה?????????

be_roo

New member
אילוף ומהר

לא בגלל הפיתו אלא בגלל הנהימות. אסור שכלב ירגיש שמותר לו לאיים על בעליו. הוא צריך לקבל את ההיררכיה שבה הוא אחרון בתור. אם זה השתבש יש לפנות למאלף מקצועי כי טעויות נוספות יכולות להחמיר את המצב. בקשר למטבח, זה לא ישנה כמה פעמים תתפוס אותו על חם, האוכל מגרה אותו יותר, והוא רק יבין שאסור לו לקחת דברים מהשיש כשאתם מסתכלים ויעשה זאת כשאתם אינכם. יש מספר דרכים לחנכו לא לעשות זאת, אבל אם אתם פונים ממילא לאילוף, תעזרו בו גם בנושא זה.

OguyO

New member
תודה ו...

מעניין שדווקא אצל אבא שלי הוא לא מעיזז לנהום אבל בסדר אני יקח אותו לאילוף תגידו כמה עולה לאלף כלב??? ועוד משהו הוא כבר בן 3 עדיין אפשר לאלף?

kasa

New member
תשובות

1) לא שמים דברים על השיש או בהישג ידו. אם אתה לא רוצה שהוא ייקח משהו - אל תאפשר לו להגיע אליו. שים זאת במקום מרוחק ממנו שהוא לא יוכל להגיע אליו. 2) אסור שכלב ינהם על בעליו. ברגע שזה קורה - תישיר אליו מבט, וצעק "לא ! אסור !" בהפגנת כוח (לא להכות !!! אלא רק להפגין שאתה "בעל הבית", באמצעות טון דיבור קשוח. אסור להרים יד על הכלב). אתה גם יכול לתפוס אותו בעורף (שוב, לא בכוח, אבל באסרטיביות), ולומר לו בתקיפות: "לא !! אסור !!"

OguyO

New member
אני עושה את זה

ובגלל זה הוא נוהם עלי אני חושב שיש לו תראומה או משהו כזה כי בעבר התעללו בו ואנחנו לקחנו אותו רק לפני חצי שנה

lilithmm

New member
הכלב נמצא כרגע במצב

שהוא חושב שאבא שלך בראש ההירארכיה, אח"כ הוא ובסוף אתה. הוא יכול לנשוך אותך. אל תנסה לטפל בזה לבד. פנה למאלף מנוסה, כדאי לפנות ליוסי.

OguyO

New member
אוקיי ו.....

מה הקטע שהוא הכלב הכי מקסים כשהוא ליד אנשים והוא לא סתם בא ונועם נגיד ואני צועק עליו הוא מבין ובורח למקום שלו אבל כאשר אני מתקרב אליו אני חושב שאני בא להרביץ לו ואז הוא נוהם ואני רוצה לדעת כמה בערך עולה אילוף????

lilithmm

New member
זה בכלל לא קשור

הכלב לא רוצה להרוג אותך או להכאיב לך, הוא רוצה להבהיא לך שהוא שולט עליך. אם לא תיכנע לו ייתכן מצב שהוא יהיה אלים כלפיך. לכן אתה חייב אילוף מייד!! האילוף עולה לסדרת שיעורים מוגדרת מראש או לשיעורים בודדים או לפנסיון אילוף. לא יודעת מה מתאים לכלב שלך. תברר אצל מאלף. אל תתבייש.

lilithmm

New member
תנסה אצל יוסי סמואל

הוא מאלף מאוד מאוד מקצועי ומנוסה....

האפי לי

New member
../images/Emo6.gifיש לכם מזל

מיקי עושה אותו הדבר- גונב מהשיש וכשתופסים אותו ואומרים לו ללכת הוא תמיד נועל את הפה על האוכל (והולך) מחכה שתהיה לו הזדמנות שלא ננסה בכח להוציא לו את האוכל מהפה (במקרה ומדובר במשהו ממש רע כמו עצמות עוף) וכשאף אחד לא לידו הוא מהר בולע. יש לו סיפור דומה של אימוץ מעמותה והתעללות לא קשה מאוד בעבר, הוא ישר אימץ את האחיות שלי ואם מישהו ניסה להכנס אליהן לחדר למשל הוא נהם. זו התנהגות לא תקנית ולמזלינו בעזרת כמה עצות וסבלנות גם שאר בני הבית זכו להיות דומיננטיים לגביו. אם הוא נוהם קח אותו לאילוף, אני לא יודעת אם אני צודקת אבל בגלל שזה כלב שלא היה לו בית יציב נראה לי שעדיף מאלף שבא הביתה על אילוף בפנימיה כמו של יוסי סמואל. היום הסימן היחיד של מיקי שפעם הוא עבר התעללות כלשהי זה שהוא מת מפחד כשהוא רואה מטאטא

בנגלה

New member
אני יודע שאני לא קשור... אבל..

הכלב בתמונה ממש ממש ממש ממש חמוד!!!

למעלה