בעיה חברתית?!

rozit2

New member
בעיה חברתית?!

שלום לכולם, ארצה לשתף אתכם במשהו שמציק לי זה זמן רב....אני מקווה שיהיו אנשים שיזדהו איתי ויוכלו אף לתת לי עצות בנוגע לפתרון העיניין. אז ככה: אני בת 24 ואין לי מעגל חברתי, ימי שישי-שבת אני לא יוצאת פשוט כי אין לי עם מי. אתם בטח שואלים:"ומה עם אנשים שהיו איתך במסגרות שונות בחיים?"...אז ככה שלא לכולם אני מתחברת ואני מאוד לא נוהגת לדבר על עצמי או לספר על דבריי האישיים גם כי זה לא בא לי באופן טבעי וגם כי אני חוששת מעין הרע. הרי גם אם קרה לך משהו טוב ולדוגמא הכרתי מישהו לצורך העיניין ואני אבוא ואספר על כך לחברה שלה אין חבר ולא הולך לה בתחום, זה יהיי ממש טיזינג והצגה לראווה בפניה ופתיחת עין הרע, כי הרי היא לא תהייה שקטה שלמישהו אחר יש ולה אין, תמיד איפושהו מקנאים במישהו אחר ולא חסרים דברים כאלו. אני רואה בנים\בנות אחרים\אחרות שיש להם\להן מלא אנשים סביבם,מעגל חברתי רחב,הנייד לא מפסיק לצלצל אצלם, כול פעם יוצאים עם חבר\חברה אחר\ת ונהנים. גם חשבתי לבוא למרכז לשבת איפושהו להכיר אנשים להפתח לסביבה, ללכת ללמוד לרקוד אוליי, ואוליי ככה להפתח לסביבה, אבל לא! אני גם לא ניידת! אז אפילו אם אני מגיעה באוטובוס לת"א לדוגמא לחזור כבר אין לי איך....ובנות שאני הכרתי במסגרות שונות ועוד מדי פעם ב...אנחנו מדברות הן כולן לא ניידות גם ולא נוסעות לשום מקום, מה גם שחברות אחרות שאני מכירה הן נשואות ויש נשואות+ילדים ואז כבר הקשר לא קיים שם כול כך. ושוב אני חוזרת למעגל הקסמים של להיות לבד, ותמיד כול חברה שהכרתי במהלך חיי מגיל קטן, תמיד הייתה טיפוס ביתי שקט כזה, שלא אוהב לצאת להתפרע,לשתות ולרקוד, אלא לשבת בבית ולצפות בטלויזיה. זה מעגל קסמים שהוא לא נחמד כלל,ואני סובבת בו כבר הרבה זמן. לפני כמה חודשים חשבתי אני אתחיל לרקוד איפושהו סלסה פירסמתי מודעות על כך במקומות המתאימים, שוחחתי עם אנשים אך כולם רוקדים במרכז וגרים הרחק ממני (אני דרומית) ואפילו אם אני אגיע למרכז על מנת ללמוד לרקוד באוטובוס אני הרי לא יחזור ברכב עם בן אדם שאיני מכירה ובטח לא גבר (בלי להכליל....אבל לא חסרים סיפורים....). האם מישהו\מישהי מזהה איתי? מישהו\מישהי יכול\ה להציע פיתרון לעיניין? או איזה רעיון? אשמח לתגובותייכם בעיניין תודה.

angel enamorado

New member
מזדהה מאוד

גם אני עוברת תקופה זהה, כבר 4-5 חודשים.. עד לא מזמן לא הרגשתי בחיסרון של החברות/ידידים כי היה לי את החבר, אבל נפרדנו, וכמו שאמרת - אני לא אדם שמספר על עצמי.. אולי צריך להסיק מסקנות.. ואני לא אוהבת "לפול" על אנשים שאני מרגישה שלא מעוניינים בחברה שלי.. כרגע אני בצבא, וכל החברות הטובות שהכרתי במהלך השנה הזו, בצבא, גרות בצפון/דרום ואילו אני מהמהרכז, אני לא ניידת, כי אין לי אוטו/רישיון..זה מבאס , מאוד.. ואפשר לומר שכבר דיי המון זמן שלא יצאתי לאנשהו עם חבר'ה, כי אין לי חבר'ה.. אז אני מנסה לעודד את עצמי בעובדה שבקרוב אני אצא מהצבא, ויהיה לי רכב, ואני אתחיל ללמוד ואכנס למסגרת שתוכל לחבר אותי לאנשים וזו בעצם העצה שלי אליך, תחפשי מסגרת כלשהי שיכולה לחבר אותך לאנשים מהאיזור שלך, אנשים בראש שלך וכדומה.. אני הכי מזדהה בעולם, זה קשה, זה מבודד וזה מעציב, אבל עדייף לחשוב קצת קדימה ולקוות לטוב, מאשר להתבאס עכשיו.. גם אני אשמח לעוד עצות :]

sweetdreams

New member
ספרי קצת על עצמך..

מה את עושה בחיים? לומדת? עובדת?? מהם התחביבים שלך? וגם.. מה זה הפחד הזה מעין הרע, ומזה שאנשים מקנאים?? את לא מוכנה לתת אמון מינימלי באנשים, אז איך את מצפה שיווצר מצב לאישזהו סוג של קשר והדדיות?? ולחלופין.. אם כולם קנאיים ורעים, אז למה שתרצי להיות בקשר איתם?? זה נשמע עניין אגואיסטי לחלוטין, שיהיה לך עם מי להסתובב בימי שישי, ולא כי את באמת רוצה לקיים יחסי חברות אמיתיים עם סביבתך..

sweetdreams

New member
הבהרה..

(למקרה שמה שכתבתי נשמע לא טוב
) הכוונה כאן היא לא להעביר ביקורת, אלא להאיר על נקודות שלפחות לי ניראו הבעייתיות בסיפור, ושטיפול בהן אמור לסייע.. כמובן שברגע שתעני, נוכל להמשיך ולבדוק כיצד ניתן לסייע לך להפתח אל אנשים
(אם את רוצה, את מוזמנת לפנות אליי גם במסרים האישיים)

אז ככה...

אני כיום אחרי תואר ראשון מחפשת עבודה. תחביבים זה, לגלוש ברשת,טלויזיה, קניונים,קריאה זה תחביבים שניתן לעשותם לבד. ישנם עוד תחביבים שהלוואי שהיה לי עם מי לעשותם והם: דיסקוטקים,בתי קפה, קולנוע,מסעדה,הצגה. כעיקרון,יש לי חברה אחרת שהיא החברה הכי טובה שלי אך היא גרה רחוק ממני,ולצערי אנחנו לא יכולות להתראות על בסיס יומי...הלוואי וזה היה אפשרי! הפחד מעין הרע ומקנאתם של אנשים מסביב, היא לגיטימית....אומרים :"החיים והמוות ביד הלשון" ,פעם הייתי מהטיפוסים שמשוחחים ומספרים המון מעצמם ואנשים חופשי הלכו וריכלו עליי לאנשים אחרים וסיפרו מעשיות עליי ובסוף גם תקעו לי סכינים בגב. וכשבאים למישהו/מישהי ומספרים לו בגאווה על משהו פרטי כמו חיפוש עבודה ומה קרה בה או לחילופין קשר שהחל עם בן זוג, אין צדק ואנשים ישר נוטים לעשות עין הרע שכאילו למה לי יש ולהם אין ואחר כך זה בא ומתפוצץ לי בפנים. מי אני שאלך להתרברב בפני אחרים על דברים שהשגתי?! בשביל מה?! כדי שאחרי זה הם יתפוצצו לי בפנים?! וכם מספיק שפעם אחת מספרים למישהו\מישהי שקרה לך משהו חוויתי וטוב והם ישר חושבים שזה תמיד קורה לך ותמיד טוב לך ושוב מקנאים...לצערי זהו טבעם של אנשים. אני נותנת אמון באנשים, זה לא זה! פשוט לא עם כולם מדברים פתוח ועל הכול!יש ויש! אני מצידי תמיד מוכנה להקשיב ולעזור ולתת כתף תומכת ואוזן קשבת לכול אדם ללא שיפוט! אך שוב לא חסר גם פה אנשים הנוטים לנצל את האחר כאשר הוא טוב ועוזר! אני חושבת שיש חלוקה מסוימת של חברים וחברות אצל אנשים, יש חברות וחברים שבפניהם אתה פותח את הסודות העמוקים שלך כי איתם יש את החיבור המיוחד הזה שנותן לך תחושה חזקה שזה במקום וזה האדם.... ויש חברים וחברות שאיתם נוטים לברבר על כול מיני לווא דווקא הסודות הכי פנימיים וגם איתם ניתן לבלות בימי שישי וגם בשאר השבוע. אני מחלקת את כול העיניין לשני סוגי מעגלים: 1. המעגל האינטרני( הפנימי). 2. המעגל החיצוני. המעגל הפנימי מייצג את הסודות והדברים האישיים והפנים של האדם, כמו זוגיות ומה שקורה לו בתוך הנושא הזה,עבודה ומה שקורה לו שם,רגשות,בעיות ודילמות של בחיים וכ"ו. ואילו המעגל החיצוני מתייחס לדברים חיצוניים מבחוץ, כמו למשל אם אני נימצאת עם אדם מסוים במסגרת כמו לימודים או צבא או עבודה ומדברים על דברים שקשורים לזה, או למשל על דברים שרואים בטלוזיה או קוראים בעיתון וכ"ו. כרגע אין לי מעגל חיצוני בחיים ולכן זה מחזק לגמרי את הלבד הזה שלי.....את המעגל הפנימי פשוט לא חולקים עם כול אחד זה נתון אך ורק לחברים ולחברות שאיתם אתה מרגיש בנוח לספר,מרגיש בטוח שהם ישמרו זאת לעצמם, מרגיש ביטחון בהם ויודע שהם אמיתיים ויהיו שם בשבילך ולא ישפטו. לבטוח באנשים זה מספיק קשה גם ככה!!!

sh53

New member
גם אני מאמינה בעין הרע, אבל....

זה עדיין לא מונע ממני ליצור קשרים או לתת אמון באנשים. כנגד כל המשפטים שהבאת, אני יכולה להביא לך המון משפטים שדווקא יאמרו לך ההיפך: לא טוב היות האדם לבדו - ואת עושה הכל כדי להיות לבד. טובים השניים מן האחד - אז נכון שנופלים מידי פעם, אבל צריך להתחיל איפשהו. אל תפרוש מן הציבור - מדבר בעד עצמו. אדם דואג על איבוד דמיו ואינו דואג על איבוד ימיו, דמיו אינם עוזרים, ימיו אינם חוזרים - את הזמן אי אפשר להחזיר ואנשים מאבדים אותו בקלות או מבזבזים אותו לריק. אל תאמר: 'לכשאפנה אשנה', שמא לא תפנה - מה שאת יכולה לעשות היום, עשי היום. אל תהי רשע בפני עצמך - הכירי בערך עצמך, אמרי לעצמך את יכולה ועודדי את עצמך ולא לשים לעצמך מכשולים. הוי מקדים בשלום כל אדם - אם את תתחילי באמירת שלום, מילה פשוטה וקצרה, זה יכול להוביל לקשרים ולהוציא מאנשים דברים טובים, לעומת מצב בו את "לא רואה" אנשים ומתעלמת מהם כי את ביישנית או לא יודעת איך להתחיל קשרים (התחילי בשלום או איך עבר היום וכו' - שאלות קצרות של התעניינות). אני לא אומרת לך לספר ה-כ-ל על עצמך וכל דבר הכי קטן, אבל לתקשר עם אנשים, לדבר, לשתף וכו' - חייבים, הרי לא ייתכן שאנשים ידברו ואת רק תקשיבי. באיזה שלב אם הם יראו שרק הם מספרים ואת רק שותקת, הם יכולים לקבל את הרושם שאת אוהבת רק לאסוף/לקבל מידע עליהם, אבל לא מוכנה לשתף מעצמך. גם אני מאמינה בעין הרע, אז אני לא מספרת דברים חדשים שאני רוצה לעשות או שאני מתכוונת לעשות, אבל דברים קטנים, דברים שקשורים לחיי היום יום, דברים שגם אחרים מספרים - אני מספרת בהחלט - כמובן לא לכולם, אלא לאנשים שאני מעריכה ומכבדת. אני מסכימה איתך שיש אנשים שעדיף לא לספר להם כלום כי הם לא אוהבים שאחרים מצליחים וכולם רק קנאה, אבל לאנשים אחרים? למה לא? אם הם מספרים לי ומשתפים אותי, אז למה שהקשר לא יהיה הדדי?

rozit2

New member
מסכימה בהחלט עם המשפטים../images/Emo13.gif

אני גם מאמינה מאוד שיש אנשים טובים באמצע הדרך, זה משפט שתמיד האמנתי בו. המוטו שתמיד דגלתי בו הוא: "אל תעשה לחברך מה ששנוא עלייך", כמו שאני שונאת שמקנאים בי על לא דבר,מאשימים אותי או שופטים אותי כך אני לא יעשה זאת לאחר...אבל איש לא אמר שהאחר לא יעשה זאת לי...יש מספיק אנשים רעים שמחפשים איך לעשות עין הרע. לגבי אותם אנשים שמשתפים אותך ,אני מבינה את העיניין של :"למה לא לשתף חזרה אם משתפים אותי...."- זה נכון! אבל אף אחד לא אמר שאם אדם אחר שמשתף אותך במשהו קטן לגבי זוגיות לצורך העיניין וזה דבר קטנטן שגרם לו להרגיש טוב לא משמעותי והוא משתף ופתאום אני באה לשתף אותו חזרה ומספרת על משהו בומבסטי לדוגמא שהחבר עשה עבורי....אז מה קורה?! אותו אדם ששיתף אותי חושב לעצמו :"מה?...הולך לה פי כמה יותר ממני...איזה שיט..." וזה אוטומטית מוריד לו את החשק והביטחון במה שלפני חמש דקות עשה אותו שמח. אני לא רוצה לדכא אנשים או להעציב, אני סה"כ רוצה להגיע למצב שוויוני ששני הצדדים בו מספרים דברים ומשתפים, אבל בלי לגרום לתהפוכות מיותרות לטוב או לרע לשמור על דברים ברמת הניטראליות
ונכון את צודקת, אנשים ירגישו מהר מאוד שזה מוזר שרק הם מספרים ואילו אני שותקת על בסיס קבוע ולא מספרת שום דבר מעצמי. אני רואה הרבה פעמים קבוצות של חברים ואני חושבת לעצמי: "איך הם הצליחו להחזיק קשר עם כול אותם אנשים...שזה לא מעט?!" הרבה מאוד פעמים מאוד קשה לשמור לטווח ארוך על קשרים עם אנשים שהיו איתך בכול מיני מסגרות בחיים,כי יש מצבים שהם עצמם מתנתקים ממך בתום אותה מסגרת בה הייתם ומה שנותר לך הוא לרדוף אחריהם...הייתי שם זה נורא ולא רוצה לחזור לזה. אני רוצה שלאנשים יהיה רצון משלהם להיות בקשר איתי,להרים את הטלפון פעם ב....כמה זמן ולשאול מה נישמע סה"כ. לחלופין, ישנו מצב שאותם חברים פשוט פוצחים בעצמם בדרך חדשה- למשל מתחתנים, יולדים ילדים, וכ"ו....ואז הקשר אובד ואין אופציות להתראות, כי יש להם משפחה,משפחה+ילדים והדברים שונים לגמרי. יש לי חברה למשל, שבמסגרת התואר שלי (היא עשתה את התואר שלה באותו מוסד אקדמי כמוני) היינו שם כול יום אחת עם השנייה, והיינו מדברות בטלפון הרבה...עם הזמן היא התחתנה ילדה ילד, והיא מעט השתנתה....ואני לעומת זאת הרגשתי בסופו של התואר שאני השתנתי בעצמי, ואני לא מרגישה כבר את אותה הכימייה הזו שהייתה שם בזמני הלימודים....אני אדם שונה וזה כבר לא זה....ולאט לאט הקשר התפרק והיום רק בימי הולדת מרימים טלפון. החיים הם בלתי ידועים,הם יכולים להסתובב 180 מעלות ככה בפתאומיות ולך תדע לאן זה ייקח אותך, אדם מתשנה יחד עם הדברים שעוברים עליו....וככול הניראה גם הסביבה שלו משתנה בהתאם. אני מאוד חברותית בזכות עצמי, אין לי בעיה ליזום שיחה עם אף אחד ,ואני תמיד אמצא על מה לדבר ולו על הדבר הקטן ביותר, העיניין הוא שבאותה רגע זה עובד יופי רק שאין לזה המשכיות....זה רגעי,זמני.

sh53

New member
לדעתי זה לא פייר כלפי אנשים

את חושבת במקומם את המחשבות שלהם את מרגישה במקומם את הרגשות שלהם זה שלהם - אז השאירי את זה כשלהם ואל תקחי להם את זה. אם משהו מפריע להם, שיתמודדו. בין חבר'ה תמיד יש מצב בו לאחד יש יום טוב ולשני יום רע, לאחד יש מישהי/מישהו והצד השני לבד וכו' - לא תמיד הדברים אצל כולם אותו דבר/שווים או טובים או רעים. אין דבר כזה שלכולם יקרה אותו דבר ואם זה לא קורה, אז לא לספר. איך הם הצליחו להחזיק מעמד כל כך הרבה שנים בקשר? לא תמיד זה ככה, לפעמים זה מחשבה שלך או מסקנה שלך, לפעמים קשרים מתנתקים, חוזרים להיות בקשר וחוזר חלילה. לפעמים הקשר טוב ואיכותי שזה נראה כאילו הם מכירים אחד את השני מילדות. אנשים מתחתנים/עוברים דירה - אבל הם לא מתים ככה שאפשר לשמור על קשר, אולי לא הדוק ויום יומי/שבועי כמו שהיה קודם, אבל אפשרי אם רוצים. החיים דינמיים ולא סטטיים וצריך לקבל את זה כברכה ולא כמשהו שהוא רע. אין מה לעשות - אנשים עוברים דירה, מתחתנים, היום יכולים להיות בקשר ומחר לא מסיבות שלהם, לומדים, לפעמים אנשים עוברים דברים בחיים ורוצים להיות לבד גם אם הם קרובים אלייך מאוד. הקשר עם החברה מהאונ' - האם יכול להיות שהתפרק בגלל מה שהגדרת בסוף "העיניין הוא שבאותה רגע זה עובד יופי רק שאין לזה המשכיות....זה רגעי,זמני. "? צריך להמשיך ולהקדיש לדברים האלה זמן, לא לוותר ולא להתייאש. לפעמים לא יכולים לתת לנו את מירב תשומת הלב כמו שהיינו רוצים. אם הייתי שואלת אותך האם את יותר אופטימית או פאסימית מה היית עונה?

rozit2

New member
אני באמצע...לרוב אופטימית אבל יש

נקודת קריסה כאלו כך אני מכנה אותם שם אני בהחלט פסימית. אני עדיין מאמינה באנשים טובים שרוצים לעזור לאחרים,מאמינה שישנה אהבה בין בני זוג ללא קשר לאינטרסים מסוגים שונים,מאמינה שיש אנשים טובים באמצע הדרך,ועדיין לא הרמתי ידיים ולא איבדתי תיקווה,אז אני עדיין אופטימית! אבל כמו לכול אדם יש נפילות. את יודעת, הארת לי פה משהו בכתיבה שלך, שבהחלט לא היה לי האומץ לנהוג בצורה זו מעולם, אני מצטטת: "זה שלהם - אז השאירי את זה כשלהם ואל תקחי להם את זה. אם משהו מפריע להם, שיתמודדו." אני מתה להשאיר את זה להם, אני בכלל לא נהנת מהסחרחרה הזו שמתנהלת לי במוח ובאותם מאבקי כוחות בין הלב שמאמין שהאדם מולי הוא טוב ואין לו כוונות רעות ואפשר לדבר איתו מבלי שייקרה דבר, ומצד שני, הראש שנאבק פה ונימצא בניגוד ללב שאומר לי לחשוב היטב על מה ולמה אני רוצה וחושבת לומר את מה שאני רוצה לומר, ולשקול זאת שוב ושוב לפני שזה יוצא החוצה מהפה שלי כי אז אין חזור ומה שגרמתי כתוצאה מכך עשיתי זאת במו ידיי. את חושבת שאני נהנת להיות נוכחת 24/7 במלחמה הזו?ממש לא! אני מתה לעשות מה בא ולא לחשוב שלוש מאות פעם לפני כול מילה ולו הכי קטנה שיוצאת לי מהפה! לגבי הנקודה של החברה מהאוני' ,זה לא התפרק בגלל הנקודה ההיא שהגדרתי בסוף ההודעה הקודמת שלי...כי היא לעומתי הראתה ניסיונות לשמר את הקשר, אני פשוט הרגשתי שהשתנתי ואפילו בלי קשר אליה בכלל שאנחנו כבר לא מתקשרות כמו אז ,עברתי שלב בחיים ואני במקום אחר....קשה להסביר. בכול מה שכתבת את צודקת בהחלט, מסכימה עם כול מילה לגבי חברים שבאים והולכים והקשרים ביניהם...ואני אדם שבהחלט מוכן לעבוד על עצמו ולשנות דברים....בהחלט לא מונעת זאת מעצמי.....אני פשוט צריכה נקודת פתיחה.....חברה לצאת לבלות איתה ומשם אני אלמד להפתח ולא לראות את הרגשות והמחשבות של אנשים כשל "עצמי".

sh53

New member
לא קל לעשות שינוי בחיים

אבל אפשרי בהחלט, ואם באמת רוצים ואם באמת משקיעים - אז גם מצליחים. אני בטוחה שאת לא נהנית מהמלחמה שאת מנהלת עם עצמך בקשר למחשבות שאחרים "מנהלים" ולמעשה את מנהלת בראשך את המלחמה בענין זה. בטוחה שאת לא מלקקת דבש בענין הזה, אבל כמו שכתבתי קודם - מודעות לענין כבר יש ועכשיו צריך להתחיל לעבוד על זה. כל יום קצת, לא לצפות שבתקופה קצרה תשני את עולמך מקצה לקצה, לא לצפות שלא תחזרי אחורה, לא לצפות שלא תבטחי באנשים לא מתאימים - אבל כן להאמין שיהיה טוב וכן אפשר אחרת
מקווה שהצלחתי לעודד אותך וקחי את הכלים הנ"ל וצאי לדרך חדשה (כמו שאומר שלמה ארצי המדהים).

rozit2

New member
זה נכון../images/Emo13.gif תודה על ההשקעה בתגובות

ובהחלט עודד אותי, אני אנסה לעשות את זה צעד צעד....

sweetdreams

New member
היי את.. ../images/Emo13.gif

דבר ראשון, מצטערת על התגובה באיחור, ענייני לימודים וכאלה
ועכשיו לעניין.. אני כבר שמחתי לקרוא שאת יוצאת מפה מעודדת ואכן מתכוונת לנסות ולשפר את האמון שלך בבני אדם.. מקריאה של ההודעות שלך עלתה בי מחשבה, שאולי יש כאן בעיה של ביטחון עצמי. זה נראה כאילו את מאוד מאוד מתגוננת ושומרת על עצמך, כאילו את לא בוטחת בעצמך מספיק שגם אם יקרה הנורא מכל (ובנינו, זה לא כזה נורא..) את לא תעמדי בזה.. לרוב בשלב הסמול-טוקס הראשוני עם בני אדם (שהבנתי שבזה את דווקא די טובה), את לא נדרשת לתרום יותר מדי מידע על עצמך.. ולאחר מספר פעמים כאלו שמקשקשים שיחות חולין כבר אפשר פחות או יותר להעריך מי האדם שעומד מולך, ולהתחיל לשתף יותר.. ושוב, הכוונה כאן היא לא לשתף בווידויים קורעי-לבבות או אי אילו סודות. אלא פשוט להעמיק במעט את השיחות, לא לחשוש להפנות מידי פעם את נושא השיחה אלייך, גם כשמדובר בנושא שולי, כמו מה עשית אתמול בערב, או מה תוכניותייך להמשך היום.. ראיתי שכתבת שהיית רוצה שאנשים יצרו איתך קשר מתוך רצון שלהם, שיתקשרו אלייך לשאול מה נשמע.. תנסי לחשוב על זה מהזווית שלהם, שהם יודעים שאם הם מתקשרים מצפה להם שיחה חד-צדדית, ובטלפון זה עוד יותר נורא כשהצד השני לא מגיב, כי אתה אפילו לא רואה את התגובות של הצד השני.. אנשים לרוב לא ינסו לדובב אותך בכוח. הם יניחו אחרי כמה זמן או שאת ביישנית, או שאת לא מעוניינת בקשר איתם, ויפסיקו לנסות.. וחבל, כי ברוב המקרים אני מוכנה להמר שמדובר באנשים טובים וראויים שאת פשוט מפספסת. את מענישה את עצמך בגלל שיש "אנשים רעים" ומפסידה על כך את כל האנשים הטובים.. לא חבל??

rozit2

New member
זה בסדר גמור../images/Emo13.gif

את צודקת במאה אחוז ואני מאוד מסכימה איתך שייתכן שאני מפספסת אנשים טובים בגלל "אנשים רעים". וקלטת אותי נכון, בסמול טוק הראשוני הכול הולך נהדר אך כשצריך להתחיל להעמיק עוד מעבר ...פה מתחילה המלחמה אצלי...מה להגיד,באיזה מינון,מה לא ייגרום לצד השני לקנא וכ"ו. אני חייבת לציין דוגמא, יש לי חברה (לא הכי קרובה פעם בהרבה זמן אנחנו מדברות....היא למדה איתי באוני') והיא טיפוס שתמיד הצליח להראות את עצמו כ"מסכן" מול אנשים אחרים, תמיד התלוננה כמה קשה לה ומה קרה לה (אפילו אם ניקרעה לה הנעל...מי יישמע איזה אסון...?!) ותמיד הלך לה טוב בכול התחומים: הורים מגוננים ומדברים אלייה בחיבתיות יתרה ועוטפים אותה בצמר גפן, חברות שמנסות להתקרב אלייה, חבר שחולה עלייה ופוחד שחלילה לא תברח לו, בנים שכול הזמן מנסים להתחיל איתה...מה לא!!! גם אם הייתה בחינה היא הייתה אומרת: "אווויי...איזו בחינה קשה...כמה קישקשתי שם על דברים שלא ידעתי...חלק מהחומר לא הספקתי אפילו ללמוד לבחינה...בטח יורידו לי המון נקודות על זה ואני אכשל..." את זה בכול הגירסאות הקיימות. ומה בסוף? כרגיל, מפציצה בציונים של 90 ובתשובה לכך עונה: "אני המומה! בהלם! ממש לא ציפיתי....הייתי בטוחה שאני הולכת להיכשל..." אני מאמינה שאנשים מתרחקים מאנשים שתמיד ממורמרים ועושים מעצמם מסכנים וקטנים, אבל יכול להיות שעצם העובדה שהיא עשתה את זה ככזו, זה מה שגרם לעין הרע של "אנשים רעים" להתרחק ולא לעשות לה רע, כי הרי היא מסכנה...או לפחות ככה היא מצטיירת. שנים קינאתי בה,על הכול, על כול מה שהיה לה ואין לי, על כול מה שקורה לה בדרך נס והופך מרע לטוב שייקרה גם לי...אבל בשורה תחתונה הגיע יום אחרי כול אותם שנים שישבתי לחשבון נפש עם עצמי אחרי שהייתי מאוד ממורמרת...זה מה שהקינאה גורמת לך להיות...וחשבתי לעצמי מה הטעם שאני מקנאת בה? האם זה יביא לי את מה שיש לה? אולי משהו יותר טוב? והגעתי לתשובה שלא ,זה לא מועיל,שנים עברו וזה לא הוכיח את עצמו ככזה, ומה גם שזה הרס אותי מבפנים ועשה אותי מישהי שאני ממש ממש לא. ואז פשוט לקחתי את עצמי בידיים, הרמתי את הראש, הבטתי עליה מזוית אחרת והפכנו לחברות יותר קרובות באמת....והקינאה נעלמה לה....למרבה הפלא!

sonic15

New member
איזה באסה אותו הדבר קורה לי

אני בכלל בן 15 ואני רוצה להכיר חבירם כאילו יש בחרים בבית ספר אבל בטוח את תביני אותי הם לא עושים כלום חוץ משיעורים עבודות צופים משצים ולהיות בבית הם אל הולכים למעודונים עזבבי את זה לקניון הפעם היחידהש להכתי אייתם היתה בגמר נולד לרקוד 1 זה ממש מעצבן אותי הם גם לא יוצאים איתי בחגים וזה מעליב אז ניתקתי איתם תקשר ואני גם מנסה לחפש תבחרים האמיתיים שזה בטח גם המ שאת רוצה ואל תשכחי את ממש צעירה יש לך מלא דברים שאפשר לעשות הכי חשבו יש לך חופש כל הזמן ותבדקתי אולי מה את אוהבת למשל אני אוהב משחק ואני רוצה להיות שחקן אני אפילו אלך לאודישנים בחג אולי אז אני למדתי קצת שמקח עזבתי כי הייתי חולה אני חזור שנה הבאה והנבתי שאנ אוהב את זה כי זה משחחר ונותן לי להרגיש טוב אז נכנסתי לפורום תיאטרון ודיברתי עם אנשים וגם דוגמנות ושל זמרים אהובים וסדרות תנסי גם את ואני בטוח שתצליחי למצוא חבירם בקרוב אל תדאגי

לזרום פשוט לזרום

בלי הרבה חשבונות והיסוסים, מה שיהיה יהיה, תבואי בגישה שאין מה להפסיד..במקרה הכי גרוע תשארי באות מצב, את יכולה רק להרוויח

למעלה