בעיה חברתית

11lilach

New member
בעיה חברתית

בני בן ה 10 וחצי מקבל ריטלין 10 מ"ג כבר 3 שנים. לומד בכתה קטנה ל"ל בבי"ס רגיל. לאחרונה מדווח לי שמסתובב לבד בהפסקה ללא חברים. מה עושים כדי לעזור לו ?

zivadina

New member
ריטלין לא פותר בעיות חברתיות

ולכן הטיפול בבעיות החברתיות צריך להיות התנהגותי. בנוסף לעצות שתקבלי כאן, מציעה לך לשאול את היועצים החינוכיים שלנו, בשרשור שנפתח מחר בערב.

בעיה חבתית

אחת הבעיות הנלוות להפרעות קשב היא בעיה חברתית והיא יותר קשה להתמודדות כי למעשה אין הרבה מה לעשות. ראשית חשוב לתמות בילד בבית ולספק לו בטחון להתנסות במערכות יחסים בקבוצת השווים. לנסות ולהצטרף לחוגים קטנים או אחת העמותות כדי לאשפר לו חיבור עם ילדים אחרים, שדומים לא במאפייניהם. ניתן גם לשלבו בחוג ספורט (כמובן עם זה מעניין אותו) וכך במסגרת של קבוצה ללמוד מיומנויות נלוות. כמובן שמומלץ במידת האפשר עיצוב התנהגות . ניתן לעשות גם שינוי ברמת המערכת, אבל היא קשה יותר, מחייבת גם את המערכת וההצלחה שלה לא תמיד מידית. לסיכום, פרט לתמיכה בילד וטיפול בו, יכולת ההתערבות של ההורים אינה רבה, לצערי. תנו לו את הבטחון והפינה החמה בבית, הוא ימצא חברים דומים, גם עם הן לא יהיו רבים. אני מניח שלקראת חטיבת הבניים הילד ימצא את הנישה החברתית שלו ולרוב העניין מתסדר.

zivadina

New member
כדאי לך לדעת

הילדים שלי אומרים בפרוש שבזמן השפעת הריטלין הם "פחות חברותיים". הבן הכי חברותי כמעט והפסיק את הריטלין כי "בהפסקה אני נשאר בכתה ולא בא לי לשחק". וזה ילד שתמיד משחק כדורסל וכדורגל עם החברים שלו. הפתרון שלו הוא "לעשות השלמות חברתיות" אחרי שעות הריטלין. הוא על הזמן מתכתב ב-ICQ עם חברים אחה"צ, הולך לחוגי ספורט ומשחק עם חברים. בכל אופן, הילדים שלי לא מוכנים להפסיק עם הריטלין בגלל הבעייה החברתית, כי חשוב להם מאוד להיות תלמידים טובים. החברים שלהם יודעים שיש "הילד עם ריטלין" ויש "הילד בלי ריטלין". ועוד משהו. ריטלין 10 מ"ג זאת מנה של 10 מ"ג למשך עד 4 שעות. זאת עלולה להיות מנה קטנה מדי ולזמן קצר מדי עבור ילד בן 10. מינון-חסר עלול להתבטא באפתיות ועייפות. כדאי לנהל ביחד עם המורה מעקב אחרי התנהגות הילד בהשפעת ריטלין (כלומר, איך הוא מתנהג עד השעה 12, פחות או יותר). עם ממצאי המעקב תחזרו לרופא המטפל להתאמת מינון. לא הגיוני שהמינון לא השתנה במשך 3 שנים. המינון הוא קודם כל תלוי-משקל, ואחר כך יש להתאימו למשך ההשפעה הדרוש לילד. בגיל 10 לומדים יותר מ-4 שעות ביום. נשמח להתעדכן איך טיפלת במצב. בהצלחה!

למעלה