בעיה | חברים...

OverPower

New member
בעיה | חברים...

אממ בעיה קצת מוזרה... (טוב לא יודע..) במציאת חברים..... אין דרך קלה להסביר לכם.. אין לי... ביכלל...ביכלל............. לא יודע איך הגעתי לכזה מצב... כמה שנים של הידרדרות.... הילדים מהכיתה... אתם יודעים.. אולי זה ישמע לכם קצת אגואיסטי אבל אני לא חושב שאני מתאים להם... סיבה ראשונה, כי אני פשוט מכיר אותם ואני לא אוהב את האופי שלהם (כן אני מדבר על כולם) וגם את ההתנהגות שלהם... ואת דרכי הבילוי שלהם...... סיבה שניה, כי רובם חברים \ בקשר עם ילדים מבית הספר הקודם שלי... שאותם אני לא מעלה בדיון הזה כי אני רוצה לשכוח שהם קיימים..... עכשיו... (אני תלמיד תיכון) אני לא יודע מה לעשות... אני לא בצופים או משהו... אני לא אוהב את זה.... ואני חייב דרכים להכיר חבר'ה...... אני לא יכול יותר לחיות ככה... כבר כמה שנים שאין לי אף אחד.. מה אני עושה?

sweetdreams

New member
ומה מונע בעדך??

לא הבנתי מההודעה שלך מה עוצר בעדך מלהכיר אנשים?? מה בדיוק הבעיה??

sh53

New member
תוכל לפרט את השנים של ההדרדרות?

מאיפה זה התחיל, מה קרה בדרך, בין לבין? איך זה הגיע למצב שבו זה נמצא היום?

OverPower

New member
../images/Emo221.gifאז ככה [תגובה לשניכם]:

הקושי שלי היא להכיר אנשים... מאיפה אני אביא אנשים? אני לא יכול לעצור ברחוב אנשים "היי, רוצה להיות חבר שלי?" :S מאיפה אני אקריץ חברים.... והבעיות שלי התחילו בבעיות נפשיות ובעיות בדיבור... הידרדרות מצב חברתי ומעמד בכיתה... הכל כלפי מטה... כל מי שקשור לבית הספר שלי קשור לילדים שאני לא רוצה להיות בקשר איתם או לפגוש אותם....! אנשים מהרשת שדיברתי איתם תמיד אומרים לי, שחייב להיות איזה מישהו שאני בקשר איתו או שאני יכול לדבר איתו... אפילו לא חברות קרובה.. ופשוט לא! וזה מצעבן אותי ומתסכל אותי...:(

sweetdreams

New member
בן כמה אתה??

תראה.. אני מעדיפה שלא לתת לך תשובה "מוכנה מראש", אלא שננסה לחשוב ביחד על פיתרון, על מנת שיתאים לך יותר... אז בוא ננסה לחשוב.. דבר ראשון, מה הבעיה עם האנשים שאתה מכיר היום?? למה אתה לא רוצה להיות חבר שלהם?? באמת כ-ל מי שאתה מכיר פסול בעינייך, אין אף אחד שאתה יכול לראות את עצמך איתו?? דבר שני, איפה לפי דעתך אתה יכול להכיר אנשים נוספים?? אתה מכיר את סדר היום שלך טוב יותר מאיתנו, אז בוא ספר לנו על זה קצת.. מה אתה עושה מחוץ לשעת הלימודים?? ואיך אתה חושב תוכל לנצל את הפעילויות שאתה עושה כדי להכיר חברים??

מנסה לעזור..

קראתי את התגובות והתשובות שענית לאנשים לפני ועכשיו תורי לנסות. אני חושבת שהבעיה שלך נובעת דווקא מחוסר בטחון עצמי. בטחון עצמי הוא מאוד חשוב על מנת ליצור חברויות. עוד בעיה שכנראה אתה צריך לעבוד עליה היא לזרום. אתה לא צריך לגשת למישהו ולשאול "האם אתה רוצה להיות חבר שלי?".. זה לא עובד ככה! אני כותבת מניסיון אישי.. עכשיו יש לי כמה שאלות.. האם אתה בטוח בעצמך?? האם אתה רואה את עצמך בעתיד כאחד שמסתדר בכל חברה שהיא? כי אם לא, אתה חייב להתחיל לעבוד על הבטחון העצמי שלך... במידה ואתה לא, תעמוד מול המראה ותסתכל על עצמך... תחשוב על כל הפלוסים ומינוסים שאתה מוצא בעצמך ונסה לדמיין מה אנשים אחרים חושבים עליך... רק אחרי שהבטחון העצמי שלך עלה, אתה מוזמן להתחיל לזרום... זרימה מתחילה מ"היי" פה ושם וממשיכה עד לדברים הכי אישיים.. תסכל סביבך ותמצא מישהו שנראה לך נחמד... גש אליו תציג את עצמך... תנסה למצוא איתו תחומי עניין משותפים... ותדע, שאף פעם לא מאוחר מדי בשביל להתחבר עם אחרים... אולי אפילו תתצטרף לחוג שמעניין אותך בקרבת המקום שלך... צופים הוא לא בהכרח המקום שאפשר להכיר חברים... אפשר להכיר חברים בכל מיני מקומות.. עכשיו אני אתן לך דוגמא מהחיים שלי.. אני בת 16 וחצי והגעתי לקנדה לפני שנתיים. עזבתי בארץ הכל... חברות, סבא, משפחה, כלב, ואפילו חבר.. (כמובן שנפרדנו מאז..) הגעתי למקום שונה.. הגעתי לסביבה אחרת... לא היו לי חברות.. ולא היה אפילו מישהו שאני מכירה.. רק אני והסביבה הזרה.. ועכשיו תראה את הסביבה שלך... אתה בתיכון.. אתה מכיר את הסביבה שלך... יש לך את כל מה שדרוש לך חוץ מחברים... שנינו במקום שווה פחות או יותר לא? ברור שלא.. אני הייתי צריכה ללמוד את השפה, המנהגים וכל מחדש.. אתה יודע את השפה, המנהגים וכל... אני מקווה שאתה מקבל פחות או יותר את התמונה.. שנתיים לקח לי להגיע עד לאיפה שאני היום ואני בטוחה שלך יקח פחות זמן כי אתה בסביבה מוכרת... זה לא שבן רגע נעשו לי חברות.. זה בכלל לא עובד ככה... חברויות זה תהליך.. כל חברות זה תהליך שלוקח זמן ואם לא תתחיל ליזום, התהליך הזה יתעכב וככה הוא ימשיך להתעכב ובסוף אתה באמת תשאר לבד.. אני לא באתי בשביל להטיף לך.. אבל, תראה אותי.. חלק יגדירו אותי כהצלחה וחלק יגידו שזה רק מזל... אני חושבת שזה רק העניין של לרצות... ברגע שאתה באמת רוצה שיהיו לך חברים, אתה תמצא... לפעמים אנשים לא רואים את מה שאתה ולכן, אתה צריך לראות להם אותך.. אתה צריך להראות להם מי אתה ומה העמדויות שלך כלפי החברה.. אז תתחיל ליזום!! תגש אל חבר'ה שנראים לך נחמדים ותחליף איתם מילה או שתיים... תעשה את זה כמה שיותר בספונטניות ופשוט תראה לאן השיחה תזרום.. אל תשכח לחזור ולעדכן... קרן

OverPower

New member
../images/Emo221.gif תגובה לכולם

תודה רבה על היחס... אני בגילך קרן ... אממ ביטחו עצמי היא עוד בעיה... זה נובע גם מבעיות בדיבור, מלחץ , מחרדות חברתיות ועוד דברים שאני לא יודע ממש איך להגדיר אותם... אני מנסה להשיג תור לקלינאית תקשורת.. לא ממש הולך לי ... זה לא שאני "פוסל" כל אחד מהילדים שאני מכיר... אני פשוט.. מכיר אותם... אני לא אוהב את מי שהם... והילדים שכן יכולים להיות, בקשר עם ילדים מבית הספר הקודם שלי, שכמו שאמרתי, אני מאוד לא רוצה להחזיר אותם לחיים שלי...(סיפור ארוך).. אחה"ץ אני לא פעיל... וזה בערך מה ששובר אותי.. אין לי שום מסגרת ושום פעילות... אני כבר עברתי את הגיל של ללכת לחוגים... ואם היו לי דרכים להכיר אנשים, לא הייתי פונה אליכם...=[ יש לי בעיות זרימה קשה.. גם לפני שכל הבעיות התחילו.. אני לא כזה.. אני בנאדם קצת יותר כבד מטבעי.. קשה לי לזרום עם כל סוגי האנשים... אני מאוד בררן בקשר לאופי של אנשים... ואת בטח יודעת יותר טוב ממני כמה החברה של היום במצב קשה... כולם שטחיים.... ואני באמת לא יודע מה לעשות כבר.... בגלל הבעיות התקשורתיות והבעיות שלי בדיבור, אני לא יכול להתידד עם אנשים, ואולי הייתי יכול אם הייתה לי דרך קלה, אבל אין לי קירבה קבועה עם קבוצת ילדים מחוץ למסגרת בית ספר ואני לא מצליח לחשוב על אחת מוצלחת.. =[[

sweetdreams

New member
אוקיי..

אז מה אתה בכל זאת עושה כשאתה מגיע הביתה אחרי הלימודים? ומהם התחביבים שלך? תראה, אני אתן לך דוגמא.. אולי כך תבין לאן השאלות שלי מובילות.. אני מאז ומתמיד נמשכתי למוזיקה, ובמיוחד לגיטרות.. כשהייתי בגילך (אני מניחה שאתה בן 16 עפ"י הרמז שמסרת קודם לכן), התחלתי בשיעורי גיטרה.. מה אתה יודע, גם בשיעורי גיטרה אפשר להכיר אנשים. אפילו אנשים מגניבים. אני חושבת שאתה צריך דבר ראשון למלא לך את סדר היום. אם זה מה ששובר אותך, שאתה לא מועסק בשעות אחה"צ, אבל הבעיה שלך בכלל לא קשורה לזה שאין לך חברים. אתה צריך קודם כל לפתח תחומי עניין.. תחשוב מה היית רוצה לעשות עם הזמן שלך, ותעשה את זה.. את האנשים אתה תכיר כבר בדרך, תוך כדי.. סה"כ הרבה יותר קל להכיר ולהפתח אל אנשים שאתה נמצא איתם באיזו מסגרת משותפת, מהסיבה הפשוטה שכבר יש לכם איזשהו תחום עניין משותף שדרכו נפגשתם..

OverPower

New member
אממ

אין לי משהו ספציפי שאני אוהב לעשות...ודברים שאני אוהב לעשות כמו כל מיני דברים שקשורים במחשב, [כמה מפתיע.. תחביב שמפתחים כשאתה יותר מידי זמן בבית =\] זה לא משהו שאפשר ללמוד אותו בקורס.. וכל מה שאני אוהב בעצם אני יודע... וזה לא ממש דברים שלומדים אותם בחוץ... ולהצטרף לקהילה של אנשים כאלה נראה לי מאוד לא מוצלח כי אני מחפש בדיוק ההפך... אנשים שלא יעזרו לי לשקוע עוד יותר במחשב נגיד.. אלה להוציא אותי מזה... איו לי ממש תקציבים לכל הדברים האלה, ולא ידוע לי על מקומות כאלה בעיר שאני גר בה.

sweetdreams

New member
משהו שיוכל לעזור..

גישה חיובית, ולהפסיק לתת לעצמך תירוצים.. אתה כבר מכיר בזה שיש לך בעיה, בוא תנסה לפתוח את הראש, ולחפש פיתרון.. לומר משהו כמו "לא מעניין אותי שומדבר, ומה שאני אוהב זה רק משחקי מחשב" בטח שלא יביא אליך אנשים שיבקשו ממך להיות חבר שלהם. אתה רוצה לשפר את המצב החברתי שלך?? תהיה חייב להתחיל ליזום במוקדם או במאוחר.. אז בשלב ראשון, בוא נתחיל בכך שתיזום רעיונות איך לצאת מהמצב הזה.. אח"כ תעבור לליישם זאת בפועל.. אתה צריך להבין שהפתרון לא יבוא מהפורום, בסופו של דבר *אתה** הוא זה שתצטרך לעשות את השינוי..

YugiBoy

New member
אבל הוא אומר לך

שאין לו רעיונות........ ולכן הוא בא לכאן.......... :) נשמע מסובך......................בעעע.............

sweetdreams

New member
אני יודעת לקרוא בעצמי..

ואם תרפרף על ההודעות שלי ושל אחרים, תראה שפזורים שם רעיונות וכיוונים.. אבל אם כל דבר שנאמר לו, הוא חוסם בתירוץ זה או אחר, אז המסקנה שלי היא ששורש הבעיה הוא אחר, ולא רק זה שאין לו רעיונות... אתה באמת חושב שאם אני עכשיו אתן לו רשימה מסודרת של רעיונות הוא ירוץ ויישם אותם?? אני לא.. ולכן אני חושבת שהבעיה כאן היא לא מחסור ברעיונות, אלא בעיה בגישה..

למעלה