בעיה התפתחותית ?

פרילאב

New member
בעיה התפתחותית ?

שלום לכם/ן. טוב, הכותרת של ההודעה קצת מוגזמת אבל, כמו הרבה הורים אחרים (שלא סיימו תואר ראשון בהורות) אנחנו מודאגים קלות מעניין שאולי אינו מוצדק, ולכן אנו רוצים לשמוע גם את דעתכם. הפשוש שלנו בן 3 שנים ו-8 חודשים אינו מגלה כל עניין במשחקי קופסה למיניהם (זיכרון, התאמות,דומינו , פאזלים, וכיו"ב), גם בגן(כמו בבית) הגננת מדווחת שהילד אינו מוכן אף לעסוק בפעילויות של יצירה מכל סוג. את הזמן שאנחנו איתו בבית אנחנו מעבירים בכיף במשחקים עם המכוניות שלו,והחניונים ובמשחקי תפקידים שונים. הוא נהנה גם משיתוף בעבודות בית ובישול ומשחק עם עם ילדים אחרים (שוב, רק עם צעצועים ולעולם לא משחקי קופסה). גם משחקי לגו, אם לא בונים עבורו,הוא לא יבנה. האם עלינו להיות מודאגים מכך ? האם הילד מפסיד מכך משהו ? האם צריך לעשות משהו בנדון ? מה דעתכם ? ותודה מראש.

אפרתש

New member
לא

הוא עושה המון, ודברים טובים וחשובים. משחקי דמיון, שותפות בפעילויות הבית. אם הוא עוזר בבישול, אני מנחשת שאין בעית מוטוריקה עדינה. אל תבנו עבורו לגו (אלא אם כן אתם נהנים מכך). אני שולחת לך מסר.

zimes

New member
לא נשמעלי נורא

סתם ניחוש - אולי הוא מצפה מעצמו למושלמות, ולכן מפחד לנסות. הניחו לו לשחק בלגו בלי שאתם בונים לו, אלא אם הוא מבקש - אולי הוא יתפוס אומץ "לצלול".

לאה_מ

New member
הילד שלכם נשמע לי מאד נורמלי ../images/Emo13.gif

גם הבן שלי מאד אוהב לשחק במכוניות, בדינוזאורים, בחיות, ברובוטים, בטרקטורים, בדופלו... העדפות הן עניין מאד אישי - יש שאוהבים פאזלים ויש שאוהבים דינוזאורים. אצלנו בבית יש חובב דינוזאורים מושבע, ולכן הוא שמח לשחק בכל משחק שקשור בדינוזאורים, כולל "לוטו דינוזאורים" (יש דבר כזה!
). אם תאתרו משהו שהוא מאד אוהב, אתם יכולים לנסות לעניין אותו במשחק קופסא קשור, למרות שזה ממש לא נראה לי קריטי. אגב, גם הגדולים שלי (10 ו-7) לא מתים על משחקי קופסא, ולמען האמת יש רק בודדים ש"תפסו" במשך השנים (מונופול, סטרטגו, אבאלון, שחמט ועוד כמה), אבל רוב משחקי הקופסה נשארים מיותמים באריזותיהם אחרי פעם או פעמיים שמשחקים בהם.

עירית ל

New member
לא יודעת אם זו בעיה התפתחותית

אבל זה נראה לי בעייתי. זה יותר ממובן שילד יעדיף סוג משחק אחד על פני השני, אבל להחרים לגמרי משחקי קופסה ובנייה בלגו זה ממש קיצוני. את מדברת גם על סירוב לעבודות יצירה מכל סוג בגן - האם זה כך גם בבית. לא פאזלים, משחק זיכרון, ציור, הדבקה, לגו - הייתי מבררת בירור יסודי יותר את שורש העניין.

למעלה