בעיה דחופה.

tushi333

New member
בעיה דחופה.

בזמן האחרון, ואני מדברת על טווח של שנים, אבדה לי איכשהו שמחת החיים. אין לי מושג איך בדיוק, אבל פתאום זה קרה. אני מוצאת את עצמי לא מרוצה בשום מקום, מחפשת את עצמי. כשאני מרגישה לא שייכת במקום אחד, אני אומרת לסובבים, על רקע אי השתלבותי שבמקום ב' הרבה יותר טוב לי, אבל כשאני במקום ב' רע לי גם ומחשבותיי נודדות. אין לי מושג ממתי התחיל לי המחסום הזה, אבל איפושהו בזמן האחרון נסגרתי. חזרתי מבילוי כרגע, ורשמתי לפניי את הדברים שעשיתי היום שם, שקשורים למחסום הרגשי-נפשי הזה. אני מראה חוסר עניין, ריחוק וקור. שילוב ידיים, מיעוט הקשבה, חוסר התלהבות.(הם אפילו מסתלבטות עליי, שנראה שאני לא שם בכלל). כשיש הקשבה היא מאולצת ומנומסת, ויש ריחוף. אני כמעט לא מדברת על חוויות ואין לי מה לספר. רב הדברים שאני אומרת הן עובדות יבשות, ומהדברים שאני אומרת רואים שלא היו לי מספיק חוויות בחיים. כאילו אני מסכמת על אחרים, ופחות מדברת על עצמי, כי אולי אין מה לספר, זה לא מעניין. מעולם לא עשיתי משהו משוגע וכאילו דילגתי על גיל ההתבגרות.זה כאילו יש לי חוסק סיפוק מהמצב החברתי שלי, כי אני יודעת שיכלתי להשיג טוב יותר מבחינת חברה, אבל מצד שני אני לא כזה יצור חברתי, וקשה לי לשמור על קשר או להתקרב לאנשים, מעבר לפעם אחת נפלאה. קשה לי ליצור קשרים. אז אולי מה שיש, זה גם טוב. אם אני כזאת סגורה ולא משוחררת עם החברות שלי, מה יהיה באופן כללי? הבעי אצלי היא שקל לי במילים, אבל העולם הרגשי חוויתי הבעתי שלי בקרשים. למה המחסום הזה? כבר אין לי מושג, זה נראה ארוך כמו נצח וכמעט נראה שזה תמיד היה איתי.

גרא.

New member
tushi333,התחושה שאת לא שייכת

התחושה של אבדן שמחת חיים,התחושה של ניכור,וחוסר עניין במאומה..יכולים טושי להביא אותך תחילה למחשבות ואולי לאחר מכן למסקנה.אולי את לא שייכת באמת לעולם שגידל,חינך והביאך עד הלום...מדברייך אני מרגיש צורך עצום לפרוץ החוצה, לעשות דברים שמעולם לא עשית,להרגיש..לחיות..יתכן שאת בשלה כבר לחזרה בשאלה?

tushi333

New member
מצחיק מאד

אבל מה עניין שמיטה להר סיני? החיים שלי דפוקים בגלל רצץ של החלטות והתנהגויות לא נכונות. מבחינתי. זה כל כך לא קשור לסביבה המדהימה שבה אני חיה. זה ההצעה שלך?! רציתי לדעת מה עושים הלאה, כי לכתוב רשימה על דברים שאני שונאת בעצמי, אני עושה ממש טוב. איך מתקנים אופי מחורבן באמצע החיים? ואגב, תוסיף לאיבחון שלי חוסר עצמאות, אולי פוביה חברתית שבגלללה אני מפסידה דברים ואנשים חושבים שאני סנובית, ובכלל חוסר קושי בתקשורת ויצירת קשרים עם אנשים בכלל, ועם בנים בפרט. אני גם חושבת שאני מיותרת, ולא מעניינת אף אחד. מה האיבחון האמיתי?!

גרא.

New member
לא בא לי לצחוק, באמת שלא..את רוצה

שינוי אמיתי? הצעתי לך כיוון. אלא אם כן אינך בחורה דתיה בת 21 כפי שכתבת באחת הפניות שלך לאחד הפורומים.בכל מקרה,אוסף התכונות השליליות בו את מתהדרת, אינו בגדר איבחון לא שלי, וודאי שלא שלך..את רוצה לתקן באמת את אופייך? עלייך תחילה לעשות סדרה של מבחנים פסיכולוגיים, דרכם יהיה אפשר לבנות את פרופיל האישיות האמתית שלך,לא זה, שאת מנסה לבנותו בצורה חובננית למדי טלאים טלאים..וכשתהיה התמונה, אפשר יהיה לראות,ולהראות לך דרך.עד אז, ועד בכלל,למה באמת לא תחזרי בשאלה? הרי במילא אורח החיים שאת מתארת,אינו מתאים לבת ישראל צנועה וחסודה..

nutmeg

New member
יש לי אליך שאלה

את מדברת על התחושות הללו כמשהו שמלווה אותך הרבה שנים - מה קרה שזו נעשתה "בעייה דחופה" עכשיו?

tushi333

New member
גורנישט

אין לזה שום קשר להיותי דתיה, וזו הפעם האחרונה שאני הולכת להגיד את זה. לאנשים דתיים אין קרניים וגם הם מלאים כשלים, בעצמם, בעיות, וכו.. למה זה בוער עכשיו? כנראה כי זה עולה על הפרק יותר מתמיד. בכל מקרה, איך אפשר לשאול על הבעיה הזאת באופן אישי יותר ולא פה?!

גרא.

New member
טושי,בסך הכל הכוונה לאורח החיים

שאת אומרת שאת מנהלת. אם הבנתי נכון את מנסה שלא לפסוח על שני הסעיפים, מנסה להנות משתי העולמות..וזה באיזה מקום לא מתתחבר,ויוצר חלק מהבלבול שאת מתארת ברגשותייך ובמחשבותייך.הצעתי לחזרה בשאלה, נעשה לא כדי להקניט אלא משום שאני חש מצורת החיים שלך, שאת נוטה מאד לחיים הללו, לבליינות ולכל השאר. זוכרת? את המכתב הראשון כתבת לכאן בשעה אחת וחצי בלילה אחרי שחזרת מבילוי..אבל וודאי שלא אני גם לא אף אחד אחר, יכול באמת להתערב ולומר לך מה לעשות. זו כמובן החבירה האולטימטיבית שלך. כמל מקום, אם את רוצה להרחיב באופן אישי יותר. את מומנת לפנות אלי ישירות דרך מערכת המסרים.

למעלה