בעיה דחופה - זקוק לעזרה

global

New member
בעיה דחופה - זקוק לעזרה

שלום רב לפורום ולד"ר
אני יודע שפורום הוא מקום בעייתי לטפל בבעיות אקוטיות אך זה הסיפור
אני גר במושב באזור פתח תקווה ובחודש האחרון מבקר אותי מדיי יום חתול זר.
החתול נשאר כל היום ובורח בלילה ואני מאכיל אותו באוכל שרכשתי עבורו.
כבר עם פגישתנו הראשונה שמתי לב שהחתול אינו רואה כלל (מקסימום צללים). עיניו עכורות ( לא רואים אישון, אלא פשוט עננה אפורה, מאד מזכיר עיניים של חולה קטרת) והפרשות נוזליות יוצאות לו מהעין. החלק הבשרי של העין, המעטפת של גלגל העין, אדומה מאד ומודלקת
שוחחתי עם צער בעלי חיים וביקשתי את עזרתם, הם ביקשו שאביא את החתול אליהם באופן עצמאי לטיפול. וזה היה לפני שבוע והעניין נדחה בגלל ענייני לוז שהיו לי
כעת בפגישתנו הלילית שמתי לב כי החתול מדמם טיפות דם מין העין. אלו ממש זלגו ממנה כדמעות של דם.
עכשיו אני ממש דואג -
1. מה יכולה להיות הבעיה שלו?
2. מה אני יכול לעשות? אין לי כלוב (ואיני מעוניין לתפוס כלוב בקרטון). בעוד יומיים אני אמור לטוס לחו"ל ורוצה לפתור את הנושא עבורו.
אני מניח שראייתו אבודה אבל לתת לו משהו כי ניראה שמצב לא סטטי.

אשמח לכל עצה ועזרה

עודד

פצית219

New member
אתה חייב לקחת אותו לוטרינר, אי אפשר להגיד לך

מה לעשות בלי לראות אותו. זה נשמע דחוף. יכול להיות שתוכל ללוות כלוב נשיאה לכמה שעות מאנשים שמגדלים חתולים או ממרפאות באזור שלך אם תסביר להם למה אתה צריך את הכלוב. המרפאה שהחתולות שלי מטופלות אצלה מוכנה להלוות כלובים בעת הצורך (אבל אני פציינטית ותיקה ואין לי מושג אם היו מלווים למישהו שלא מכירים).

zukik

New member
עצותי

נסה לצלם עם מצלמה טובה את העיין ולפרסם אותה כאן
אני יודע שרופאים לא אוהבים לתת דיאגנוזות ללא בדיקה ועל סמך צילום אבל אצלי בכמה מקרים (בעיקר אמא מניקה שלא רציתי להפריד מגורייה או גורים קטנים יונקים שתלויים באם ולא רציתי להפריד אותם ממנה לצורך הבדיקה
וכן קיבלתי דיאגנוסטיקה ....

כמה אופציות שאולי יעזרו

הי
הבעיה של טיפול בחתולי חצר/רחוב ידועה ולא קל להתמודד איתם ולהביא אותם, אבל צריך להבין כמה דברים
1. אין רפואה סבירה בלי בדיקה רפואית. בטח ובטח שבמצב כמו המתואר. חייבים לראות את החתול במרפאה, ולבדוק היטב את העיניים ואת המצב הכללי ולפי זה לטפל
2. אפשר להזמין לוכד - יש מספר לוכדים שמתמחים בזה. אני אישית אוהב את חני ענפי, הוא מאד מנוסה ויעשה את זה בקלות. יש לזה עלות, אבל זה פתרון טוב וזה הכיוון שהייתי הולך אליו במגבלות שהעלית של לחץ זמן ולוגיסטיקה מסובכת
בהצלחה
ארז

למעלה