בעיה גדולה

carmelita2

New member
בעיה גדולה

שלום אנחנו שכרנו בית לפני כשבועיים והגענו לבית דרך תיווח בעלת הבית חייה בחו"ל לכן חתמנו על החוזה מול אחיה ויחד עם המתווחת הבית הוגדר מהתיווח כבית בגודל 145 מ"ר. ומאחורה יש יחידה נפרדת ששיכת לבעלת הבית אליו היא מגיעה פעמיים בשנה בזמן ביקוריה בארץ נאמר לנו לפני ההשכרה שאנחנו שאם נשכיר, הארנונה והחשמל שלה מופרדים משלנו... לאחר חתימת החוזה וכניסה לבית הבעל שלי החליט למדוד את הבית מכיוון שהוא לא נראה לנו 145 מ"ר והתברר שהוא בערך 110 מ"ר היום החלטתי להתקשר לחברת החשמל לשאול האם יש עוד מונה בכתובת זו והתברר לי שאין! אז מייד הלכתי לעייריה {בכל מקרה הייתי צריכה להעביר את החשבונות העתידיים על שמי וכך עשיתי} וביררתי אצלם מה גודל הבית והתברר שהוא 143 מ"ר..... התקשרתי למתווחת וסיפרתי לה את ההבדלים בין מה שמדדנו לבין מה שמופיע בארנונה ושנראה לי שהיא "השחילה" את הבית שלה לתוך השכרת הבית הזה מבלי ליידע אותנו ומבלי שזה כתוב בשום צורה בחוזה. מייד היא ביררה עם הדייר הקודם ופתאום הוא סיפר לה שאכן זה נכון, גם הוא מדד את הבית בזמנו והבין שהוא משלם על בעלת הבית ארנונה {על החלק של בעלת הבית} אבל הוא לא אמר כלום לבעלת הבית במשך 8 שנים שחיי כאן! ופשוט שילם את זה.... מה זה צריך להיות? בחוזה מוסכם שאנחנו משכירים בית של 4.5 חדרים ולא מוזכר בשום מקום על יחידה נוספת. גם חשמל וגם ארנונה הושחל לתוך השכרת הבית הזה. האם זו עילה לשבירת חוזה? ומעבר לכך כתבתי לה לפני שבוע במייל שיש בעיה בשירותים ושנאלץ להביא אינסטלטור. בסוף הבעל שלי הצליח לתקן הכל לבד אבל היא רשמה לי חזרה שהיא אינה לוקחת אחריות על שום דבר בבית מלבד הדוד שמש וגג.... אני לא האמנתי כשקראתי את זה! זה מנוגד לחוזה! המייל כמובן שמור אצלי ועכשיו, אם נצא, מה עם דמי התיווח ששילמנו כדי להשכיר בית שמסתבר שהוא לא בדיוק כפי שאמרו לנו וכפי שחתמנו עליו? זה היה בסכ"ה לפני שבועיים! ומה עם הצבע בסך 1200 ש"ח שהשקענו למען צביעת כל הבית מחדש? הרי קיבלנו בית לא צבוע אשמח לקבלת עזרה אשמח לקחת עו"ד אם צריך תודה

carmelita2

New member
אגב

אנחנו יודעים שכדי למדוד בית יש למדוד מבחוץ וכך עשינו.... המדידה שלנו פחות או יותר מדוייקת זה יוצא שהיא "השחילה" לנו בסביבות ה 30 מ"ר לתוך חשבון הארנונה של הבית אותו אנחנו משכירים

יתכן וניתן לקזז מדמי השכירות את חלק הארנונה

היחסי בגין היחידה הנוספת. כדי לבדוק זאת יש לקרוא את ההסכם. אם זה מאד חשוב לך, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ על ידי עו"ד.

למעלה