בעיה בWILD

xShade

New member
בעיה בWILD

שלום לכם. לאחר שנתיים של הפסקה עם חלומות צלולים החלטתי לחזור לזה, הייתי ברמה גבוהה יחסית כי היה לי חלום צלול כמעט בכל לילה מרצון, השיטה שבה השתמשתי היא WILD, והיא עבדה לי תמיד, לאחר כמה זמן אפילו לא הייתי צריך לעבור את השלב של השיתוק שינה, הייתי ישר נכנס לחלום צלול לאחר מספר דקות בלבד, אבל אחרי כמה זמן לא היה לי אפשרות לבצע בגלל שלא היה לי מספיק זמן שינה (תחילת לימודים), וכיום שנתיים אחרי אני מנסה לבצע WILD אבל ללא הצלחה בכלל, האמתי שניסיתי עוד מספר שיטות בזמן האחרון אבל זה נראה כאילו הגוף שלי לא מאפשר לי. כשאני מנסה לבצע WILD, אפילו לאחר זמן רב אין שום השפעה, אין שום תחושה מוזרה, שום שיתוק שינה, אין תמונות היפנגוגיות, אין שום תופעה, וזה נגמר בזה, אפילו אחרי חצי שעה אין שום השפעה ואז אין לי ברירה אלא לחזור לישון רגיל. זה מאוד מתסכל, האמתי שאני גם מתגעגע לתחושה של השיתוק שינה וההזיות הנלוות, והם לא מגיעים בכלל, אז אני מבקש עזרה ועצות בקשר לזה. שנית, אם זה משנה, אני מתחיל לבצע את הWILD לאחר 5 שעות שינה, כי לאחר 6 מאוד קשה לי לחזור לישון רגיל.

כן יש לי כמה המלצות טובות

גם אני התחלתי לעבור עכשיו חזק על WILD אחרי הפסקה ארוכה ואני מתקדם ממש לא רע, הנה כמה עיצות - 1. בשום אופן לא לנדוד עם המחשבות לא משנה מה, זה גם יעכב את ההרדמות שלך וגם אתה עלול לאבד בלי לשים לב את המודעות העצמית ולהרדם. תשתדל לעשות WILD כאשר אתה רגוע, אם זה אפשרי תעשה אפילו איזו מדיטציה לפכי כן (כשאתה מתעורר אחרי 5 שעות) אחרת המחשבות מתרוצצות בראש בלי הפסקה וקשה להצליח. 2. שמתי לב שהכי קל להתרכז בתחושה של משהו שאתה מחזיק ביד, כשאתה הולך לישון קח משהו ביד, מה שנוח לך, אולי צעיף רך, או גרב, החזק אותו ביד ותתרכז כל הזמן רק בתחושת המגע של הצעיף או הגרב עם היד, זה הרבה יותר קל משיטות אחרות שניסיתי, אל תתתרכז "חזק מדי" זה יקשה עליך להרדם, אתה תראה שמספיק שאתה מתרכז (יותר נכון להגיד "תשומת לב", פחות ריכוז...) בתחושת המגע של הגרב או הצעיף עם היד, בלי לחשוב על הזמן, ואז פתאום ברגע אחד בלי התראה מוקדמת זה מתחיל
3. לנסות רק אחרי 5-6 שעות שינה, בדיוק קראתי על זה מאמר, כמעט בלתי אפשרי להצליח WILD מיד כשהולכים לישון כי הגוף צריך לעבור קודם כמה שלבים מקדימים לפני החלימה, לעומת זאת אחרי 5-6 שעות אם מתעוררים וחוזרים לישון אז נכנסים מיד לחלימה (REM) ולא סתם חלום אלא חלום ארוך שיכול להימשך בין 20 דקות לשעה שלמה! ככה גם תזכור את החלום הצלול מיד כשתתעורר (לעומת חלום בתחילת השינה שלא בטוח שבכלל תזכור אותו בבוקר). בהצ-לחה.......

xShade

New member
תודה רבה

אני אנסה את זה, לא יזיק לי לחזור קצת לבצע מדיטציה. אני משער שהבעיה העיקרית היא הנדידה, כי המוח שלי הוא די כאוטי, מחשבות מתרוצצות בו בלי הפסקה. אה ופעם אחת, רק פעם אחת הצלחתי לעשות WILD בחלק הראשון של השינה שלי, זה היה ממש קשה ומאז לא לחזרתי לנסות בשלב הראשון, אבל זה היה לפני שנתיים, אז עכשיו זה בכלל יהיה מיותר

(==

פשוט תישן 3 שעות ככה בגלל שקשה לך לחזור לישון זאתי הבעיה כנראה לפי דעתי פשוט תישן 3 שעות פחות או יותר אבל לא פחות משעה וחצי !! מקווה שעזרתי

silverhawk

New member
נסה להרגיע את עצמך

ולהשתמש באוטוסוגסטיה ובקצת היפנוזה עצמית. בעקרון זה עניין של תרגול. אם הגעת כבר פעם לרמה כזו גבוהה, אין לי ספק שתצליח לחזור אליה. מה שכן, נסה לישון רק 4 שעות ולא 5, ייתכן כי אתה עירני מידי. בהצלחה!

Roy1232

New member
גם אצלי זה (כמעט) ככה

מקסימום מגיע למצב מאוד מעיק שבו אחרי חצי שעה של נסיונות כניסה לWILD (נסיונות לאבד ערנות) אני עדיין ממש ערני. רק שאני אף פעם לא הגעתי לרמה גבוהה לפני כן

xShade

New member
שוב תודה

תודה לכולם, ואחרי 4 שעות יש שינוי משמעותי בזמן של הREM לבין הREM אחרי 5-6 שינה?

silverhawk

New member
מן הסתם זמן הREM מתארך

אבל אם תישן 6 שעות לפני, סביר להניח שלא תצליח להרדם ולבצע את הווילד כשורה.

למעלה