בעיה בicq

Vladik007

New member
בעיה בicq

שלום לכולם יש לי icq2002a והבעיה שלי היא שכאשר שולחים אלי קבצים אני לא מצליח לקבל (אני עושה accept ונפתח החלון של ההורדה אבל זה לא מוריד לי), לעומת זאת לשלוח קבצים לאחרים אני מצליח ללא בעיה. האם עוד מיהו נתקל בבעיה? מה אני יכול לעשות? בבקשה עזרו!!! נ.ב יש לי win98 האם זה קשור?

כמה אפשרויות :

1. אם אתה מאחורי FireWall עליך להגיר כך ב-ICQ. 2. אם אתה בתקשורת "פס רחב" - גם את מצב זה חייבים לגדיר ב-ICQ. 3. אם אתה על XP, אז יש FireWall אוטומטי, נסה לנטרל אותו ותראה מה קורה. בדוק אפשרויות אלה גם אצל השולחים ( המחשבים לא מסוגלים לבצע HandShake = "הידברות" ביניהם ).

Vladik007

New member
יש לי פס רחב ובאמת לא הגדרתי את

זה בicq אבל איפה אני מגדיר? - באמת נראה לי שזאת הבעיה 2. firewall - מה זה? (תודה על העזרה לכולם)

Firewall זו תוכנה המשמשת מחסום

בפני פריצות למחשבים והיא מתקינה עצמה אוטומטית ב-XP. במערכות אחרות חייבים להוריד ולהתקין דבר כזה במיוחד. הגדרת "פס רחב" ב- ICQ - בחוצץ Connections שבתוך ההגדרות הכלליות של ICQ - ראה תמונה.

התמונה שצירפתי מתיחסת להגדרות

FireWall ב-ICQ - הנה התמונה של ה"פס הרחב"

jumpgate

New member
הקשר בין ההגדרה הנ"ל ופס רחב

היא די רופפת. המשמעות היחידה היא האם ICQ מופעל אוטומטית בעת הפעלה המחשב או שהוא מופעל בעת חיבור לאינטרנט ונכבה בעת הניתוק. להזכירך (או לידיעתך), ADSL שהוא פס רחב מבוסס על שימוש בחייגן בדיוק כמו מודם רגיל, ועבורו דווקא האפשרות הראשונה מתאימה. נ.ב. בעתיד הקרוב גם לקוחות הכבלים יאלצו לעבור לשימוש בחייגן (לקוחות נטוויז´ן עושים זאת כבר עכשיו) ואז גם הם יעדיפו את האפשרות הראשונה.

השאלה שנשאלה כאן היתה איפה

מגדירים ב-ICQ אופציות אלה ולא עם יש קשר או לא. אני צילמתי את המצב אצלי ( כבלים ), מי שלא על כבלים, שיגדיר אחרת. מי שקשור לאיטרנט דרך מערכת צינורות המיים של מקורות - זה בטח לא מתאים לו... ומה שיהיה בעתיד - נדבר בעתיד. אף אחד ממשתפי הפורום לא הולך להתאבד בדיוק הלילה, כל העתיד עוד לפנינו. ועוד משהו : לקוחות הכבלים מחוברים אל חברת הכבלים דרך כבל הכבלים, המשותף גם ל-TV והוא רק הסתעפות ממנו ולא דרך שום חייגן, אפ אתה לא קורא למודם הכבלים "חייגן". אפילו יקבלו רשיון להפעלת שרות "טלפוניה" דרך אותן כבלים ( וזה יהיה אולי בעתיד המאוד רחוק...), אף אחד עוד בטח לא קבע, כי התקשורת אל ה-ISP תבוצע דווקא עם חייגן, ולא דרך אותו מודם מיוחד...

jumpgate

New member
וכרגיל

חוסר הדיוק האופייני שלך בא לידי ביטוי... 1. במידה ויש לך מכרים שמחוברים דרך חברות הכבלים לנטוויז´ן בתור ספק, שאל אותם מה הם צריכים לעשות כדי להתחבר לאינטרנט (בקרוב אצלך). 2. אני יודע בדיוק מה השאלה שנשאלה, אבל התשובה שנתת הייתה מוטעית ומטעה. רשום שם באנגלית ברורה ששתי האפשרויות הן חיבור בחיוג וחיבור קבוע, ולא פס צר מול פס רחב. נכון לעכשיו חיבור הכבלים שלך (וגם שלי) עובד בתצורת חיבור קבוע. האם אתה בטוח מעל לכל ספק שגם החיבור של השואל הוא כזה? 3. מה עניין שמיטה להר סיני ומה הקשר לטלפוניה? אתה זוכר שפעם היית צריך להגדיר חייגן תוכנה שיחייג לאינטרנט? היום לקוחות ADSL וגם לקוחות כבלים מסויימים צריכים לעשות בדיוק את אותו הדבר. חייגן אינו תחליף למודם הכבלים או מודם ה ADSL בדיוק כפי שהוא לא היה תחליף למודם אנלוגי - חייגן הוא תוכנה והמודם הוא חומרה.

אני קורא וקורא ולא מוצא את הקשר

בין המגילה שכתבת לבעיה שהתעוררה כאן בנושא העברת או אי-העברת קבצים בין מינויים של ICQ. חפש לבעיה זו פתרון ואל תתעסק בדיוקים על קוצה של יוד, במה כתבתי או התכוונתי לכתוב. הבאתי אפשרות אחת, למי שלא מתאימה - שלא ישתמש. הגדרה כמו שהצגתי בתמונה "הצילה" כבר כמה ממשתתפי הפורום, ומאז שינוי כדוגמת הצעתי - הכל רץ אצלם מצויין. מה תרומתך אתה בנושא הבעיה ב-ICQ מלבד בילבול ביצים פילוסופי בנבכי תורות הטכנולוגיה התקשורתית ?

jumpgate

New member
קרא שוב את תגובתך

חפש קשר בינה לבין המציאות ובדוק כמה שטויות אתה פולט (אם אתה לא שם לב שאתה לא מבדיל בין החייגן בחיוג לרשת למודם כבלים/ADSL, אולי אתה זקוק לעוד 14 שנות נסיון).

שאלתי מה קשר לקישקושים שלך

למצב של חוסר אפשרות העברת קבצים ב-ICQ. אך היות ואין לך מושג בנושא, חיפשת פתח להתחמק. מה בכלל כאן חשוב ההבדל בין ASDL והמודם שלו לתקשורת כבלים. זה בכלל לךא היה קשור לבעית השואל, אך הרי קל יותר לקשקש סתם בזנב, כולם יודעים כי אתה יותר בקי ממני בתחום החומרה, אך בכל זאת אם תרצה על זה תעודה, רק תכין מסגרת... בינתיים הבחור פתר הכל לבד ללא עזרתך, כי אפילו לא ניסית לעזור, אלא במקום זה, תפסת אותי קורבן... די, מספיק עם השטויות !

jumpgate

New member
מי כמוך מבין בקישקושים

א. לא פניתי ועניתי לבחור אלא הפניתי את תשומת ליבך שהסבר שנתת על חיבור בחיוג או חיבור קבוע משול לפס צר מול פס רחב אינו מדוייק. אם היית מודה בטעותך, השירשור היה נגמר מזמן אבל כרגיל אתה מעדיף להתפלסף ולחפש תירוצים וטענות מתחת לבלטה. אני לא שומע הכחשה... ב. בתחתית השירשור דווקא פניתי לשואל בשאלה מנחה, אבל הוא הספיק לפתור את התקלה בלעדי. כל הכבוד לו. ג. בזאת אני חותם את הויכוח המיותר (הנוסף) הזה. אתה יכול לשרשר את המילה האחרונה אם זה מה שייתן לך הרגשה טובה. מבטיח לא להגיב.

Vladik007

New member
עשיתי מה שאמרת...

ושיניתי מ-modem ל-permanent יצאתי מהאיסיקי והתחברתי שוב ולהפתעתי זה חזר למצב modem - מבאס ביותר (תודה רבה על העזרה בכל אופן).

duke4you

New member
אתה צריך להכנס לאיסיקיו

לבחור ב MAIN PREFERENCES CONNECTIONS USING FIREWALL NOT USING PROXY

למעלה