בעיה בHARD DISK

yossi2323

New member
בעיה בHARD DISK

שלום, יש לי נייד ישן - compaq presario והיום הוא הפסיק לעבוד וכשהתחלתי אותו בשנית הוא כתב שחסרה מערכת הפעלה. כאשר עשיתי BOOT עם דיסק של ווינדוס ורציתי לתקן את המערכת הוא לא זיהה לי כונן קשיח. האם אפשר לחזק את המגעים של הכונן לבד, או שזה מסובך מדי? תודה, יוסי

senseBOP

New member
זה פירמוט הכונן במקרה הטוב, והחלפתו

במקרה הרע. בכל מקרה, אם אתה לא יוגע לפרמט, אני ממליף לך למצוא חבר/מכר שכן יודע, ולבקש את עזרתו. הוא גם יוכל לאבחן לך את הנייד יותר טוב, ולומר לך אם זו אכן בעיה בכונן, ואם פירמוט בלבד יעזור.

yossi2323

New member
אתה חושב שפירמוט יעזור?

בגלל שאין שום זכר לכונ, אבל רק לפרקים - מדי פעם אני כן מצליח לעבוד איתו. מה שעוד תורם להרגשה שלי שזו בעיה מכנית זו העובדה שהמחשב לא מחובר לאינטרנט, כך שאני לא מאמין שזה איזה וירוס.

אם הוא עובד לפרקים

זה כנראה בעיה חומרתית ולא תוכנתית, כנראה שהדסיק גוסס. אגב וירוסים יכולים להכנס לא רק דרך האינטרנט.

yossi2323

New member
זה גם מה שאני חשבתי

ולכן פתחתי אותו (אני מקווה שהחזרתי הכל למקום) ובדקתי את המגעים של הדיסק, אך ללא הועיל.

senseBOP

New member
זה משום שאין שום קשר למגעים.

אין לך ברירה, אלא לרכוש אחד חדש, ולהחליף.

mickey123

New member
בדרך כלל

אין בעיה של מגעים תפתח תבדוק על הפשוט וכשהכל תקין הסימפטום הכי נפוץ זה תיקתוקים מדיסק הקשיח. יש מצב שהניד קיבל מכה כשהמחטים של הדיסק הקשיח קראו ויש פגיעה סקטורית וצריך לפרמט על התקינים אוקצור מצטרף להודעה למעלה שעדיף ותלך למכר עם נסיון תוך חצי שעה המחשב שוב פועל אבל אם אתה שומע תקתוקים תחליף דיסק קשיח

mickey123

New member
בדרך כלל

אין בעיה של מגעים תפתח תבדוק על הפשוט וכשהכל תקין הסימפטום הכי נפוץ זה תיקתוקים מדיסק הקשיח. יש מצב שהניד קיבל מכה כשהמחטים של הדיסק הקשיח קראו ויש פגיעה סקטורית וצריך לפרמט על התקינים אוקצור מצטרף להודעה למעלה שעדיף ותלך למכר עם נסיון תוך חצי שעה המחשב שוב פועל אבל אם אתה שומע תקתוקים תחליף דיסק קשיח

למעלה