שלום דודי. איני מתיימר, אבל אנסה...
לתת לך כמה רעיונות, וזה רק מתוך התבוננות בשתי תמונות, אז לא בטוח שאצליח, אבל, אני רוצה לעזור, אז אנסה באלמינציה. ראשית, העובדות: א. בתמונה של המטוס באוויר, אין שום בעיה עם מכשירי הטיסה, כלומר, מצפן הג'ירו, מצפן החירום, ה GPS, והנתונים האדומים שעל המסך, כולם מראים בדיוק את אותו נתון - כוון 023. ב. חלון ה GPS של אותה תמונה של המטוס באוויר, מראה את קו החוף, ואת שני כווני ה ILS לשני המסלולים לבן גוריון, באוריינטציה גיאוגרפית נכונה, כלומר ILS למסלול 12 באמת מגיע מכוון כללי מערב למזרח וגם זה של מסלול 26 נראה במקום, אבל, על אותו מסך (של ה GPS), רואים גם את האוריינטציה של המטוס, את הציור שהוא עושה על ה"ריצפה", והיא כאילו כוון כללי מערב, ויותר מזה, גם בעולם החיצון, שנראה מהקוקפיט של אותה תמונה, רואים שהאף מצביע מערבה, כי רואים את קו החוף. כלומר, סטיה של כ 100 מעלות ימינה מה"אמיתי". ג.בתמונה על הקרקע,שוב, הכל מסונכרן (מצפן הג'ירו, החירום, ה GPS והנתונים האדומים של המסך), חוץ מהעולם החיצון, ושוב הסטיה היא כ 100 מעלות ימינה מה"אמיתי". ד. עובדה אחרונה - בתמונה שעל הקרקע, נראים בתים גבוהים מאד מימין לאף המטוס (אני מניח שהם מתחם יזרעאלי, בורסה ומגדל שלום), אובייקטים שלא היו קיימים בהתקנה המקורית של המשחק. סיכום העובדות והסקת מסקנות: נראה שיש סטייה קבועה לא בין המכשירים שבמטוס, אלא בין המכשירים לתמונת העולם החיצון. כמו כן, נראה לי שהתקנת ADDON של SCENERY של תל אביב, וכנראה שמשהוא בהתקנה/בקונפיגורציה שבקבצים היה דפוק. הדרך לבדוק את זה היא הכי פשוטה בעולם - לך ל LIBRARY ותבטל את הסימן האדום (שנקרא בלעז CHECK BOX ) מאותה תוספת שהתקנת. צא מהמשחק והפעל אותו מחדש, לדעתי, אמור לפתור לך את הבעיה. מקווה שלא החסרתי משהוא, שהלוגיקה נכונה, והכי חשוב, שזה יפתור לך את הבעיה. בהצלחה.