בעיה ב Server2003 שעובד לאט

בעיה ב Server2003 שעובד לאט

שלום לכולם, יש לי ברשת שרת 2003 שמתפקד כ-DC מזה כמה שעות שיש לי בעיה רצינית של עומס ואני אסביר: אפליקציות שעובדות מהשרת רצות מאוד לאט (אם הן בכלל עובדות) האאוטלוקים נפתחים בצורה מאוד איטית והגישה אליהם לעיתים לא קיימת (יש לי שרת נפרד EXCHANGE2003) אפילו שינויי הרשאות שאני צריך לעשות (כשאני ניגש אליו ב-RDP) אין לי כרגע אפשרות לעשות ב-PERFORMANCE הכל נראה בסדר (CPU וזכרון) ואין הודעות שגיאה מיוחדות ב- EVENT VIEWER מה לעשות ? עזרתכם הנדיבה עשוייה לסייע לי רבות כרגע, תודה !

פוֹלי

New member
לא רק הגישה ל DC איטית

אלא שגם הגישה לשרת ה exchange איטית. הייתי הולכת לכיוון בעיית תקשורת או בעיה בתשתית (סוויץ' שהחליט לצאת לחופשה מוקדם?) זה קורה בכל העמדות? אם יש לך יותר מסוויץ' אחד תנסה לראות אם זה קורה בתחנות ספציפיות בלבד שיושבות על סוויץ' ספציפי...

havlaz

New member
אם הבעיה גם מקומית

ולא רק מהרשת, בדוק את חומרת השרת, בעיקר לכיוון הרצת קאונטרים על הארד-דיסק וזכרונות. אצל שרת אצלי הסתבר שכל בעיית האיטיות המטורפת (לאחר שאיש המחשבים חשב שמדובר בבעיית זכרון והכפיל אותו) וגם נפילות של השרת נגרמות בגלל הארד-דיסק שעמד למות ועבד בקצב של דיסקט 1.44...

תודה על תגובתכם אבל...

שתי ההצעות שלכם לפתרון לא מסתדרות לי עם בעיה כמו הוספת הרשאה... (זה הריי מקומית על השרת ללא תלות בדיסקים או בסוויץ') מה לדעתכם אני צריך לעשות כרגע ? תודה !

havlaz

New member
מדוע לא?

איטיות בדיסק ה-system משמעותה איטיות של כל המערכת. כל קריאה של קובץ system לפעילות השוטפת, קריאת נתונים ועדכונם תיקח זמן. הרשאות לא באות מהאוויר. המערכת קוראת את הנתונים על המשתמשים (ועל הדרך עושה עוד כמה דברים לפעילויות השוטפות שלה והאיטיות הזאת מצטרפת לאיטיות הכללית).

תראו, כרגע המצב הוא כזה...

לאחר ריסט (נוסף) אתמול בערב-המערכת עדיין הייתה איטית נורא ! לאחר כשעה שעתיים-המערכת חזרה לתפקד כרגיל (הרשאות, התקנות מהרשת, אאוטלוק+הרשאות יומנים של אנשים אחרים וכו'...) האם זה עדיין לדעתכם בעיה בדיסק/דיסקים או שזה יותר מתקרב לכיוון של תעבורה ברשת (וניטור) ? תודה

פוֹלי

New member
דווקא עכשיו כשהמערכת התייצבה

הייתי שמה ניטור גם על השרת עצמו וגם על התעבורה ברשת. אני עדיין בספק אם זה דיסקים, אם הם נפגמו ועבדו לאט אין שום סיבה שהם יחזרו לתפקוד רגיל מעצמם. נשמע כמו בעיית תעבורה. אולי מישהו טחן את הקו...

על איזו תוכנת ניתוב הייתם ממליצים ?

אני מעוניין באחת לניטור התעבורה-כזו חינמית וקלה להפעלה. תודה !

איזו משניהם מומלצת יותר ?

והאם מנסיונכם היא לא מכבידה על הרשת ? אגב-קיים במקרה באינטרנט איזה מאמר (רצויי בעברית) שמסביר עליה קצת-התקנה ותפעול ? שוב תודה

פוֹלי

New member
שתיהן מומלצות לטעמי

עם הנגיוס אני יותר בודקת אם service מסויים לא עובד בשרתים, ושולחת פינגים קבועים לצורכי בדיקות (שהקו למעלה, שהאתר למעלה וכו') עם ה MRTG אני מנטרת פורטים בסוויצ'ים בין היתר והיתרון שלה זה הויזואליות הגרפית. היכולות רבות וכל אחד משתמש בהם באופן שונה.

antidot

New member
עבור המקרה הספציפי ?

אף אחת מהנ"ל. אולי Spotlight של QUEST היה שם את האצבע על המקום הבעייתי. אולי MOM. אבל בפירוש לא תוכנות ניטור שבודקות זמינות ולא בודקות ביצועים...

ולאורך כמה זמן רצויי שהתוכנה תרוץ ?

ז"א, אני מתקין אותה ונותן לה לרוץ מס' ימים או שאין צורך ביותר מכמה דקות/שעות ?

בעניין Spotlisht של Quest...

היי, בגלל שלא ממש הייתי רוצה תקלות על שרת ה-DC שלי ושרת הטסטים מתפנה לי רק בעוד יומיים-הייתי רוצה קצת טיפים הקשורים בתפעול התוכנה ובשלבי ההתקנה/הטמעה שלה בשרת, תודה !

ezaton

New member
על perfmon של MS

שבאה עם החלונות שלך. אתה יכול לבקש ממנה לדגום כל X זמן למשך פרק זמן ולשמור את הפלט ב- CSV. את זה ניתן לנתח באמצעות אקסל בקלות. בקשר לבעיית האיטיות - לגישה לדיסק יש השפעה אקוטית על תפקוד המערכת. שלושה דברים שעלו לי לראש בהקשר לתפקוד השרת (וכנראה תגובתיותו, ולכן האיטיות ב- Outlook שמחפש GC): 1. בעיית דיסק של ממש, או בניה ברקע של ה- raid מחדש על ידי הבקר (לפעמים קורה כתוצאה מנפילת חשמל כזאת או אחרת). עד שיסתיים התהליך, המערכת תגיב פחות מהר, תלוי בבקר וברמת הקדימות של הבניה מחדש. 2. רץ פרוסס אינטנסיבי מבחינת IO, כמו מערכת הגיבוי או האנטי-וירוס בסריקת מערכת. 3. זיכרון - כתוצאה מפעילות כזאת או אחרת אתה משתמש ב- swap באופן אינטנסיבי, ומכיוון שתמיד יש לו קדימות בגישה לדיסק, המערכת לא מאוד תגובתית. באמצעות perfmon עם מבט על הדיסק, על כמות פעולות IO בשניה, ועל תורי ה- io בשניה, תוכל להבין מתי הדיסק מגיב לאט יותר, או שכמות פעולות ה- IO גדלה באופן חריג. בהצלחה.

למעלה