בעיה ב - ODBC וכו´

yarone

New member
בעיה ב - ODBC וכו´

שלום לכולם יש לי דטה בייס ב ACCSESS אבל אני רוצה לחבר אותו דרך ה -ODBC ל VB האם יש דרך קלה לעשות זאת, מלבד מלא שורות קוד, פתיחת Connection וכו´ שלכם איש החומרה- ירון.

Daniel_A

New member
Adodc component

Choose Project/components Select Microsoft ADO DATA Control 6.0 Add just one on your form mouse-right click on it use connection string and select Microsoft Jet 4.0 Pick your Access DB file and that´s it!

kernel32

New member
אבל...

מה קורה אם התקנת אצל לקוח את התוכנה, והחלטת לשנות את מיקום מסד הנתונים? זה מצריך שינוי בקוד! עם ה ODBC צריך רק לשנות את ה DSN .לא? קרנל.

kernel32

New member
למה? כי...

כי לפעמים אני מכין CD התקנה שהלקוח אמור להתקיןם לבד, והוא יכול להחליט שהוא שם את תוכנית ומסד הנתונים על מחשבו האישי (כשהמסד במקום שבא לו באותו הרגע), כדי לנסות את התוכנה, ואז כשזה מוצא חן בעיניו או אפילו מיד בהתחלה, הוא מחליט לשים את המסד בשרת (במסלול שאני לא יודע מראש) ולהתקין במספר תחנות קצה את התוכנה...זה למה! אני צודק? (וזו לא שאלה צינית). קרנל.

kernel32

New member
אז תרשה לי להוסיף שאלה

אם אני כל כך צודק, אז איך זה, שהשיטה שאני תארתי היא עד כמה שידוע לי-RADO -´שליטה מרחוק´, נחשבת לשיטה מיושנת, בעוד ADO שנחשבת מהירה וחדשנית לא מתייחסת למצב כמו שאני תארתי בהודעה הקודמת? קרנל שואל השאלות.

למעלה