בעיה ב ListBox ב ASP.net

Zeliran

New member
בעיה ב ListBox ב ASP.net

יש לי פקד listBox בדף aspx, כאשר מתרחשת לחיצה על כפתור מסויים אני מנסה לקבל את הערך של ה item שנבחר ב listBox, אז קודם אני בודק אם נבחר item כלשהו ע"י
if (list.SelectedItem != null)​
אבל כל פעם אני מקבל הודעה שלא נבחר item למרות שכן נבחר... למה זה קורה? והאם זה קשור איך שהוא ל isPostBack? כי ב Page_Load אני עושה קורא לפונקציה שעושה Bind לערכים שב listBox (אני מקבל אותם ממסד נתונים) אז אני מניח שמה שקורה זה שמתי שאני לוחץ על הכתפור אז הדף טוען מחדש את ה item'ים ולכן "לא בחרתי" בכלום... אז אני צריך להוציא את הקריאה למתודת ה bind אל מחוץ ל Page.IsPostBack? או שיש משהו אחר שיותר כדאי לעשות?

Zeliran

New member
../images/Emo41.gifUPDATE syntax error

למה אני מקבל שגיאה על פקודת ה update הבאה?
"UPDATE Users SET name = '"+((TextBox)e.Item.Cells[3].Controls[1]).Text+"', password = '"+((TextBox)e.Item.Cells[4].Controls[1]).Text+"' WHERE id = "+((Label)e.Item.Cells[2].Controls[1]).Text​

gilad g

New member
אממממ

אתה צריך להכניס את ה-bind לתוך ה-if של ה-IsPostBack:
if (IsPostBack) { // Bind.... }​
ככה הנתונים ייטענו רק בפעם הראשונה שהדף נטען ולא בכל postback (ז"א לא בכל פעם שהכפתור נלחץ). לא כ"כ הבנתי מההודעה שלך אם עשית את זה או לא, אבל כתבתי את זה רק כדי שהענינים יהיו ברורים

gilad g

New member
אמממ

אתה יכול לנסות לבדוק עם SelectedIndex, אולי זה יעבוד:
if (myListBox.SelectedIndex > 0) { //... }​
(SelectedIndex שווה ל-1- כששום פריט לא נבחר)

Zeliran

New member
אז ככה..

כשאני בוחר את ה item הראשון אני מקבל 0, ובכל האחרים אני מקבל -1... ודרך אגב.. בהודעה הקודמת התכוונת ל:
if(!Page.IsPostBack)​
ולא ל
if(Page.IsPostBack) נכון?​

Zeliran

New member
../images/Emo26.gifאיתרתי את הבעיה, אבל...

מסתבר שכאשר אני רוצה לבחור item שהטקסט שלו בעברית אז אני לא מצליח אבל כשהוא באנגלית אז אני מצליח... כשהדף נטען אז אני מוסיף את ה items מתוך מסד נתונים, לאחר שנבחר item ונלחץ כפתור אז הדף מציג את הטבלה שנבחרה ב datagrid

Zeliran

New member
אממ..

הכיצד? כי בעצם יש לי ברשימה את שמות של טבלאות.. איך אני יכול לדעת מה מספר ה ID ולטעון את הטבלה המתאימה?

Zeliran

New member
../images/Emo26.gif

אני מקבל רשימה של כל הטבלאות ממסד נתונים של אקסס ואני מציג חלק משמות הטבלאות האלה מה שמוזר זה שמתי שכתבתי את הקוד הוא דוקא עבד

adam222

New member
אז באקסס

הטבלה שמכילה את רשומות השמות של הטבלאות יש לה גם ID, אם אני לא טועה, תחבר אותו ל-List

למעלה