בעיה ב-java.

BlueWhite

New member
בעיה ב-java.

ניסיתי את התוכנית הדוגמא HelloWorld
import java.applet.*; import java.awt.*; /** * The HelloWorld class implements an applet that * simply displays "Hello World!". */ public class HelloWorld extends Applet { public void paint(Graphics g) { // Display "Hello World!" g.drawString("Hello world!", 50, 25); } }​
יצארתי class עם SDK, ודף html והשגיאה הבאה נוצרה: Exceprion: java.lang.ClassNotFoundException: HelloWorld צריך משהו מיוחד כדי להפעיל java? (יש לי Win 2000 adv server)

voguemaster

New member
הצעות

לרוב הבעיה הזו נעוצה בכך שה-CODEBASE לא נכון, או שיש בעית PATH איתו. אולי תוכל להעלות את קובץ ה-HTML שלך, אבל בעיקרון דע לך שאתה יכול לבדוק אפלטים פשוטים בעזרת ה-appletviewer שמגיע עם ה-JDK.

BlueWhite

New member
הבעיה היא שכאשר...

אני מפעיל את דף ה-html דרך c:/... ה-java עובד טוב. כאשר אני מפעיל אותו דרך השרת שלי הוא לא עובד.

voguemaster

New member
אכפת לך להעלות את קובץ ה-HTML ?

וד"א, עדיף שתכתוב מימוש לפונקציות הבסיסיות של כל אפלט, אפילו אם אותו מימוש הוא ריק לחלוטין ולא עושה כלום.

voguemaster

New member
הממממ

אם אתה שם את קובץ ה-CLASS באותה ספריה על השרת שבה נמצא דף ה-HTML, הנתיב לא נכון. נסה לשים נקודה בודדת בתור CODEBASE. אם לא, שים את הנתיב היחסי. בכל מקרה, CODEBASE של נקודה בודדת הוא הספריה הנוכחית ובשום מקרה אתה לא יכול לגשת לספריה שנמצאת רמה אחת מעל.. בקיצור נסה לשים נקודה בודדת ותגיד מה קורה, או לחלופין תוריד לגמרי את פרמטר ה-CODEBASE שלך, מה שיגרום לדפדפן לחפש בספריה שממנה הוא משך את קובץ ה-HTML מהשרת.. (כמובן שבפועל לדפדפן אין הרשאה לחיפוש כזה, השרת עושה את זה
)

מהנדס 32

New member
לשאלתך...

לא צריך שום דבר מיוחד להרצת JAVA מלבד קומפיילר שמסוגל לבצע את העבודה. הטעות שקיימת לך בקוד אומרת כי אין לך מחלקה בשם שיצרת. שים לב מה עשית ביצעת הורשה ממחלקת APPLET ישירות למחלקה שרצית. על מנת להריץ APPLET ישנם מספר פונקציות להרצה אתה השתמשת בס"ה בפונקצית Paint() שבס"ה מציירת לך את ה APPLET אך ממש לא מריצה אותו..... אם תרצה דוגמא פשוטה של APPLET כדי שתראה איך זה עובד אמור לי. בהצלחה

yair24

Member
אם אתה חדש בJAVA

אני מציע לך להשתמש בVISUAL J++ היה לי קורס בג´אווה והייתי צריך ללמוד את זה ניסיתי באמצעות תוכנה נדמה לי שזה היה JAVA CAFE (או משהו כזה...) ולא כל כך הצלחתי לעבוד איתו. כשעברתי לVISUAL J++ העבודה היתה הרבה יותר קלה ופשוטה. את זה אני מציע לך רק אם אתה מתחיל אם כל כך חשוב לך אז אחרי שעבדת עם VISUAL תוכל לחזור לקומפיילר שעכשיו אתה עובד איתו. אם אתה רוצה לראות דוגמא לאפלט שעשיתי בעזרת VISUAL J++ אתה יכול ללכת לאתר שלי (הכתובת למטה) ולהיכנס שם ל"משחקים" בתפריט למעלה ולבחור את משחק הדומינו (הוא בנוי כאפלט) יאיר

DCoder

New member
חס ושלום

אל לאף אדם הרוצה ללמוד Java בימנו להשתמש ב-++Visual J. כמו כל דבר אחר של מיקרוסופט גם בזמנו של המוצר, לא היתה תאימות עם התקן, וכמובן שהמצב נשאר כך (המוצר מת רשמית וכיום יש להם תחליף אחר, שגם כמובן לא עומד בתקנים - #J ). הקומפיילר עצמו הוא ווריאציה לJava 1.1 ואינו מכיל מחלקות של Java2. אני ממליץ להשתמש או ב-JDK של SUN או של IBM. באשר לעורך - תשתמש במה שנוח לך. כדאי לנסות את Netbeans ( חינם לחלוטין ).

ihovav

New member
או-ווה

אני רוצה לחזק את מה שאמר DCODER לפני, הוויזואל ג´אווה זה קומפיילר רע!!!!! יצא לי לנסות אותו - ושומר נפשו ירחק לגבי קומפיילר מומלץ - אני ממליץ על ה JBUILDER - אם יש לך דרך להשיג אותו...

Acid454

New member
זה פשוט לא קומפיילר ל-JAVA

אלא מיועד לבניית פקדי Active X לפי התקן של מיקרוסופט.

yair24

Member
קומפיילר טוב או לא טוב...

העובדה היא שרק בקומפיילר הזה הצלחתי ללמוד ג´אווה. ולא אמרתי לעבוד רק איתו אלא רק להתחיל את השלב הראשוני של הלמידה איתו. הבחור בכל זאת לא מצליח להריץ את התוכנית הכי פשוטה שיכולה להיות (תראו את ההודעה שלו) ובVJ אתה יכול ליצור תוכנית בעזרת האשף אני ממש לא מנסה להתחיל כאן את הויכוחים הידועים בנושא איזה קומפיילר הכי טוב או איזה שפה הכי טובה. אם הוא הצליח לפתור כבר את הבעיה שהיתה לו עם הקומפיילר שהוא משתמש בו אז יופי אבל אם לא, אז יש כאן מקום לנסות להשתמש בקומפיילר אחר או לחילופין להביא מישהו שמכיר את הקומפיילר הזה שימצא לו את השגיאה. לעבוד יותר מיומיים על שגיאה כזאת בתוכנית כל כך פשוטה זה מוגזם. יאיר

BlueWhite

New member
הצלחתי להפעיל אותו...

Offline, אבל כאשר אני מפעיל רותו עם השרת שלי יש בעיה... בכל מקרה, ביום ראשון מתחיל הלימודים, אני יבדוק את זה בבית הספר.

למעלה