בעיה ב- headtub

יעקב 471

New member
בעיה ב- headtub

האופניים הם קרבון . בתוך ה- headtub ישנם 2 תותבים מאלומיניום שלתוכם מוכנסים המיסבים(FSA IS 2 ׂ ) , אחד מכל צד. עכשיו מה שקורה זה שהתותב העליון נשחק קצת , זה עדיין לא קריטי אבל אני גם לא רוצה שיגיע למצב אל חזור. השאלה היא מה עושים במקרה כזה. האם יש אפשרות להחליף את התותבים (תושבות) כי נראה לי שהם או מודבקים או שהוכנסו בלחץ. אני יודע שישנה אפשרות לחרוט אותם כשהם על השילדה עם מכשיר מיוחד, ראיתי באתר של park tool אבל אין לי כזה מכשיר והשאלה אם יש היכן לקנות כאלו תושבות.

nintense

New member
איך בדיוק נשחק התותב ?

שכן אין לו שום תפקיד או פעולה חוץ מאירוח המיסבים. השחיקה היחידה שאני מכיר בצינור הראש היא שהוא נהיה אובאלי, אך זה לרוב קורה אחרי הרבה שנות שימוש, ואז זה סימן מצויין שהגיע הזמן להחליף אופניים.

יעקב 471

New member
אין אובליות

מה שקורה זה ש ה- OD של התושבת העליונה גדול ב 5 עשיריות מ"מ מהתושבת התחתונה 41.5 מ"מ למטה ו42 מ"מ למעלה . אין דפיקות ואין נקישות אבל זה נראה לי מוזר ההפרש הזה בו בזמן שהמיסבים זהים . רק לאינפורמציה , הכנסת המיסבים אינה בלחץ אלא הם פשוט נכנסים ומתמקמים במקום. לא הצלחתי בשום מקום לקבל את הנתונים של האופניים ככה שיכול אולי להיות שזה ככה בנוי מההתחלה. רכבתי עליהם כבר כ-60,000 ק"מ, לא מעט . אני מטפל באופניים לבד ואני קפדן מאוד . מישהו אחר אפילו לא היה טורח לפתוח ולפרק את המכלול הזה והאמת שאין כנראה גם צורך מי יודע מה לעשות זאת, אבל כל אחד והפאק שלו. אני כל כך מרוצה מהם שלא בא לי למכור, מאוהב בחתיכת הקרבון הזה.

noamwax

New member
תשובה

בכתבה הנ"ל תוכל למצוא הסבר מדוייק על חלקי ההדסט השונים. בהנחה שההדסט שלך אינו משולב, כמדומני אתה מתאר את ה- UPPER HEAD RACE וה- LOWER HEAD RACE. שני החלקים הללו הם לא חלק מן השלדה אלא לחוצים אליה בעזרת כלי ייעודי (אפשר גם בעזרת בוקסות ומוט הברגה ויש לנקות הייטב את השטחים לפני. חליצתם נעשית ע"י כלי מיוחד. קרא את הכתבה הבאה באתר פארקטול ותבין את העיקרון. את חליצת ה- HEAD RACES אני לא ממליץ לבצע בעצמיך אלא אם כן ברשותך הכלי המתאים לכך. קח בחשבון שההד- טיוב עובר קידוד ופייסינג כדי להשיג דיוק בהיגוי. שימוש במברג או בכל כלי אחר שלא מפעיל לחץ שווה על התותב עלול להזיק לפני השטח. בהצלחה נועם

יעקב 471

New member
טחנתי את הכתבות האלו עד דק

ואני לא מתכוון לעשות שום פעולה חפוזה , חליצה לא זהירה של התותבים עלולה לסדוק את השילדה , ובודאי שאני יודע שצריך להיות מתאם מושלם בין התותב התחתון לעליון. מאידך יכול להיות שאפשר יהיה לחרוט אותם לאוברסייז אבל אז צריך לברר קודם אם יש מיסבים מתאימים לפעולה שכזאת ואני באמת מנסה לברר זאת עכשיו. איך שלא יהיה תודה על הרצון לעזור ואם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע. שתהיה שבת שלום לכולם.

nintense

New member
איך אומרים במחשבים ?...

אם זה עובד, אל תיגע (- : התושבת היא מעט קונית ומאפשרת פיצוי על חופש קל. בהדסט אינטגרלי (זה מה שיש לך להערכתי), אין צורך בכלים לחליצת \ התקנת מיסבים, הם פשוט נחים להם. כל נסיון חריטה או חליצת התושבות תגרור רכישת שלדה חדשה.

jacolevi

New member
זהו גם החשש שלי ולכן אני כרגע לא נוגע בזה

וכן , זה headset אינטגרלי. תודה בכל אופן

yoram518

New member
הכוסיות מחודרות בלחץ בלבד

ע"י מכשיר מיוחד. גם לבצע חליצה רצוי עם מכשיר מקצועי. אני התקנתי בשלדת קרבון את הכוסיות בחנות מקצועית "טכנו בייק" ברעננה. תנסה אצלו לחלץ את הכוסיות.

יעקב 471

New member
בודאי שמכיר את טכנו בייק (פאול)

אבל אני לא משוכנע שאנחנו מדברים על אותו דבר, הכוסיות שאני מדבר עליהן אינן חלק מההדסט , אם אני קונה למשל רק שילדה אפילו ללא מזלג, רק שילדה גם אז הכוסיות הללו נמצאות בתוך ההדטיוב ולכן אני חושב שהן מודבקות אבל יכול להיות כמובן שאני טועה. טילפנתי אתמול לחברת אדי מרקס , בקושי הבינו מה אני רוצה , לא מדברים אנגלית ולא נראה לי שיוכלו לעזור . נראה לי שנשארו לי שתי אפשרויות, בעצם שלוש . או להשאיר ככה ומה יהיה יהיה, אופציה שאני משאיר רק לאין ברירה. אופציה שניה היא לכרסם את הכוסיות למידה כזאת שאוכל להכניס הדסט אינגרלי של קומפניולו , מה שנקרא Hiddenset (ראו תמונה), יש לי אחד כזה ועם שינוי מזערי בכוסיות (עבודת כרסום קטנה) זה יכנס נהדר. והאפשרות השלישית והכי מועדפת זה לחלוץ את הכוסיות במידה ואפשר ולחרוט כאלה חדשות . בלי קשר אני אגש לפאול להתייעץ אתו הוא בעל מקצוע טוב. תודה בכל אופן .

yoram518

New member
כוסיות

אצלי הכוסיות לא היו בשלדה. לכן כאשר התקנתי את ההדסט הייתי זקוק לכלי מיוחד ומדוייק, אין הצדקה לרכישת כלי כזה לכן השתמשתי בשרותיו הטובים של פאול. כולו שתי כוסיות מפח בעובי של כ-1מ"מ שהוחדרו בכח בעזרת גריז אדום ומכשיר יעודי. 5 דקות עבודה כולל ברברת :) בהצלחה

למעלה