בעיה בשרשרת

• פותח הנושא ynal
  • פורסם בתאריך

ynal

New member
בעיה בשרשרת

היום שמתי לב שאחת החוליות לא מתקפלות וקופצות על גלגלי שניים . אם אני יוריד את החוליה הפגומה אני יצליח לחבר עם אותו פין או שצריך פין חדש(כדאי לפתוח לא את הראש) שרשרת SRAM תודה

ynal

New member
בעיה בשרשרת

האופניים בני שבועים. שמתי לב שעל החוליה יש מין גרד ,יכול להיות שחוליה חטפה מכה. בינתיים כבר פרקתי אותה וחיברתי שוב את השרשרת באותו פין. אז שאלתי היא האם מותר להישתמש באותו פין? ואם חסרון של חוליה אחת יכול לעשות נזק למעביר אחורי (חבל SRAM X-0 ) השרשרת גם SRAM . אין לי נסיון בדברים אלה,אז אני קצת לחוץ...

יעקב 471

New member
מותר אבל לא רצוי

תבדוק אם כאשר אתה מסובב את הפדל אחורה (פריילוף)הכלוב של המעביר האחורי לא זז כאשר החוליה הבעייתית מגיעה אליו. אם לא זז הכל בסדר, אם זז מעט תשחק קצת עם החוליה , כונתי תנענע קצת לצדדים עד שהיא תשתחרר ותנוע בחופשיות. בלי קשר אני חושב שהכי טוב זה להתקין חוליית שחרור מהיר, שאז אתה יכול לפרק את השרשרת מהאופניים ולהרכיב בחזרה בלי בעיות

avnerl

New member
../images/Emo58.gif אין להשתמש באותו הפין

כאשר אתה במצב נוח בבית החלף אותו בחדש או בחולייה מהירה. כאשר אתה בשטח ואין ברירה השתמש באותו הפין.

ynal

New member
המשך של סיפור

חזרתי עכשיו הביתה מהליכה של 5 ק"מ שבידי הימנית אני גורר את האופניים שלי. השרשרת התפוצצה שוב באותו מקום בו הורדתי את החוליה הדפוקה. מחר אני אקח אותם לחנות, למדתי לקח.

avnerl

New member
../images/Emo58.gifהתאוריה שלי לגבי שרשרת

לא קונה פחות מ XT ומחליף כל 1500 ק"מ מבלי לבדוק את מצבה - התוצאה : 0 תקלות בלאי ב 7 שנים האחרונות, העברות הילוכים חלקות ואורך חיים של קסטה וגלגלי שיניים ארוכים מאוד .

צחי נ

New member
ובמעשי ../images/Emo8.gif

קפוץ לחנות אופנים הקרובה לביתך ותקנה פינים כמו ב קישור 5 פינים עולים כ 30 ש"ח אני מסתובב עם חבילה כזו גם בשטח ואז כל פתיחת \סגירת שרשרת בשטח לא מצריך טיפול נוסף בבית וגם אין חשש שהפין יצא לגמרי ממקומו בקיצור חוסך הרבה כאב ראש

avnerl

New member
../images/Emo58.gifהתשובה היתה לגבי ההמשך

ואיך לבצע תחזוקה מונעת וולא לגבי התקלה עצמה, אם כי אתה צודק שצריך להחזיק מספר פינים בתיק הגב .

ynal

New member
טוב, בסוף רכשתי את

Dura Ace · CN7701 · SHIMANO השרשרת הזאת ו 4 פינים מהקישור של צחי נ (תודה) יש למישהו נסיון עם שרשרת הזאת? או חוות דעת?

ynal

New member
140 ש"ח

חזרתי עכשיו מרכיבה,השרשרת מאוד שקטה והעברת הילוכים מאוד מדוייקת. אני מרוצה. אגב יש לי HARO SONIX_LT

למעלה