בעיה בשמלה

אדה1

New member
בעיה בשמלה

הי לכולם, תפרתי לאחותי שמלה יפיפיה, אך - ביצעתי בגזרה חתך מתחת לקו החזה (בלפנים ובגב) וכשהיא באה למדוד גיליתי להפתעתי שבאיזור זה (מתחת לחזה) נוצר עודף בד (מידלדל כזה). ראו בשרטוט שצרפתי. למה זה קרה? איך להמנע מכך להבא? בגזרה רק ביצעתי חתך מתחת לקו החזה - לא הוספתי כלום...... לא צרפתי תמונה היות והבד שחור ולא ממש רואים את האפקט שהתקבל. תודה מראש על העזרה.

האם הוספת תוספת לתפר?

כאשר עשית חתך בגזרה האם הוספת במקום החתך 1 סמ' לתפר שעשית? אם לא נוצר מחסור בבד ולכן ה'חצאית' 'מטפסת' למעלה. כמו כן יכול להיות שמלכתחילה הגזרה לא מתאימה למידות הגוף והיא קטנה מדי באיזור זה האם השמלה אמורה להיות הריונית, אם לאישה עם בטן מעט בולטת, זה אומר שחסר בד באיזור הבטן, כלומר שהגזרה קטנה מדי באיזור זה ויש לערוך 'פתיחות' מסקנה סופית היא מה שלא תהיה הסיבה, הבגד קטן

אדה1

New member
אז ככה -

השמלה אינה לבחורה בהיריון - למעשה אחותי דקיקה למדי (גבוהה ודקיקה כמו דוגמנית....). השמלה אמורה להיות צמודה על הגוף - הבד אינו מכיל ליקרה אלא זהו בד אריג מעט עבה. הוספתי 1 ס"מ לתפרים של החתך (כפי שאני עושה לכל חלק בגיזרה). ההגדרה הנכונה היא שהבד אכן מטפס למעלה, למה זה קרה? אני לא רוצה לפתוח/ לשחרר מתפרים היות וכפי שציינתי השמלה אמורה להיות צמודה לגוף. איך אני נמנעת ממצב דומה בעתיד? תודה על התייחסותכן. אשתדל לצלם את השמלה לכשתהיה גמורה, משופצת, וראויה ללבישה.

larisa55

New member
שלום לך

האם את הגיזרה הכנת בעצמיך לפי מידות מדויקות של אחותך או שזו גיזרה מוכנה שהוצאת בהתאם למידה של אחותך? כנראה ההיקפים של הגיזרה באיזור המותניים והירכיים לא תואמים את מידות ההיקפים של אחותך. כשיש בידיך כבר גיזרה , לפני שאת גוזרת את הבד תבדקי את היקפים של הגיזרה שהם תואמים את זה של אחותך. ואם זה לא תואם אז תצטרכי לשנות בהתאם. בהצלחה

הוא מתעגל בחצאית כיון

שאת צריכה לעשות קשת קעורה בחלק התחתון במקום החיבור ואז בהעודף יעלם

אדה1

New member
המשך -

זאת גיזרה שאני בניתי על פי המידות של אחותי. אטי - את אומרת שקו החיתוך היה צריך להיות מעוגל - האם זה לא יגרום לעודף בחלק העליון במקום בחלק התחתון של השמלה? העודף הוא לא כזה שאני יכולה להצר בצדדים והבעיה נפתרת, העודף הוא באורך של השמלה - כלומר יש לפתוח את קו החתך מתחת לחזה ולהרים שם את הבד. רציתי לדעת למה זה קרה? ואיך אני מונעת את זה בפעמים הבאות. איפה הטעות שלי בבנית הגזרה??? תודה

זה קרה לדעתי כיון שבונים גיזרה

לא משרטטים קו ישר במקום שהגוף מעוגל . את צריכה להתיחס לחלק של החצאית כפי שאת משרטטת מותן בחצאית את מעגלת נכון ? יורדת ס"מ במרכז ועולה ס"מ בצדדים נכון ?

אם זו הבעיה

אז כפי הנראה לא מדדתי במדוייק את אורך הקידמי בגוף של אחותך אמנם יש לכך טבלאות אך במקרה של גב כפוף מעט או חזה שטוח מעט יחסית לרוחב אורך הקידמי מתקצר זה קורה גם במקרה שנמוכים יותר ואז אם את עובדת לפי אורך קידמי בטבלא או בגזרה מוכנה יהיה עודף בקידמי כפי שתארת עוד סיבה יכולה להיות שהשמלה צרה בירכים והיא מטפסת למעלה נסי לפרום את תפרי הצד אם הענין מסתדר אזי חסר בד בצדדים

יכול להיות שהגזרה דורשת בד עם לייקרה והשתמשת

בבד לא אלסטי? כך או אחרת, השמלה מטפסת כי היא צרה מדי. ~סיכום התגובות~

שש שבע

New member
תשחררי היא תרד ותהיה צמודה

את יכולה לשחרר בצדדים ואז לראות היכן בדיוק צר מידי, במקום שצר הבגד מחפש מקום והוא מטפס למעלה למקום יותר צר.

למעלה