בעיה בפפאיה

hadarperi

New member
בעיה בפפאיה

הפפאיה שלנו דווקא מתפתחת יפה מאוד. היא צעירה, וזו הפעם הראשונה שהיא נותנת פרי, אבל יש המון פירות והם נראים מאוד יפה - חוץ מ: לפני כמה ימים ראיתי עליה כנימות, מהלבנות הגדולות האלה. מכיוון שהגינה שלנו לא מקבלת שום טיפול עם רעלים ומכיוון שידעתי שהחורף חוזר בגדול, לא עשיתי עם זה כלום. ובאמת, איך שהגיע הגשם והטמפרטורות ירדו, הכנימות כולן מתו, אבל אז התחילה תופעה מוזרה - הפירות התחילו להפריש מין נוזל חלבי. היום ניסיתי לנגב אותן, ובחלק מהמקומות הנוזל ממשיך לצאת. צילמתי דוגמה. האם יש קשר בין הכנימות לבין ההפרשות? האם זה מזיק? מה לעשות?

הלינקה

New member
כך פאפאיה מגיבה על הפציעה

שכנראה נגרמה ע"י הרוח נסה פטרון שלי
שקית זבל מהגדולות, לפתוח תחתית וצד אחד שלה

hadarperi

New member
אולי בכל זאת?

זו פעם ראשונה שאנחנו מגדלים פפאיה. מה אתם אומרים?

טסונמי1

New member
זה ניראה כמו סוג של כנימה קימחית

בדכ תוקפת הדרים אולי תנסה ריסוס עים חומר ירוק -כמו מי סבון אוטרייסר סופר שגם הוא חומר ירוק

hadarperi

New member
הכנימות כבר מתו

עכשיו אין יותר כנימות על הפרי, רק הפרשות לבנות.

טסונמי1

New member
אין הפרשות לבנות ללא כנימות

אני מקווה שהפרי לא התחיל ליתסוס- נסי לנגב את ההפרשות וליבדוק איך ניראת הקליפה תחתם

Rebeccan

New member
../images/Emo45.gif בדיוק זה

חוץ מזה - בחורף בד"כ הפרי ממתין ולא מבשיל האם יש אפשרות לבנות כיסוי פלסטיק, כדי להעלות את הטמפ' בסביבות הצמח ? אם כן, אז הפרי יבשיל ולא יעמוד וימתין להתחממות בעונה הזו הגידול בעיקר בבתי גידול סגורים באביב - או במקומות מוגנים מרוח - הפפאיה תרגיש טוב יותר הפרי אגב, נראה נפלא.... ואם לא תסתדרו עם כל הפרי - אני כאן
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

hadarperi

New member
לא חושבת שאפשר לכסות את הצמח

הוא מאוד גבוה. אבל אני יכולה לנסות להכניס את הפירות לתוך שקיות. כדאי?

hadarperi

New member
הקליפה עם נקודות יבשות

הקליפה עדיין ירוקה, ויש עליה מין נקודות שנראות כמו יבלות. אני מתלבטת אם לא כדאי לקטוף פרי אחד, למרות שהוא ירוק, ולפתוח אותו כדי לראות אם בפנים יש "חיות".

Rebeccan

New member
לא יהיו חיות בפנים

אבל יש מתכונים לשימוש בפפאיה ירוקה טרם הבשלה אפשר להבחיל את הפרי - לא זוכרת בדיוק באיזו שיטה כיסוי - אחרי שתאספו את הפירות, כדאי לקצוץ ולהנמיך את הצמח היתרון- מלבד הגובה שיקל על האיסוף, גם צימוח של מספר ענפים באיזור החיתוך, ואפשרות לקבל יותר פרי את הראש הגזום אפשר כמובן לשתול במקום חדש, ולקבל עוד שתיל (נוסה בהצלחה - אצל הוריי בשרון היו כמה עצים מניבים) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

hadarperi

New member
זו פפאיה "ננסית"

כך שהיא אמורה להיות נמוכה יחסית לפפאיות אחרות (היא אכן נמוכה, אבל מצד שני היא רק בת שנה, כך שאני לא יודעת אם כבר הגיעה לשיא הגובה שלה). היא גם מאוד יפה. בתמונה אי אפשר כל כך לראות את העלים שלה, אבל יש לה עלים ענקיים ויפים (יותר יפים מעלים של פפאיות אחרות שראיתי, אבל אולי אני פשוט משוחדת...)

Rebeccan

New member
מתכונים לפפאיה ירוקה

"דגתי" 2 מתכונים ששווה לבדוק אותם די דומים - אבל בדקי בעצמך מתכון1 מתכון2 בטח יש עוד - לא ממש התעמקתי
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

hadarperi

New member
איך יודעים שהירוקה "בשלה"?

תודה על המתכונים לפפאיה ירוקה. פתאום חשבתי - הפפאיה בשלה כשהיא צהובה או כתומה. אבל איך יודעים שכבר אפשר להשתמש בה כירוקה? בטח יש שלב מוקדם מדי, שבו היא ממש בוסר ובלתי אכילה, לא?

Rebeccan

New member
אי אפשר לדעת, לדעתי

אבל תנסי מהפירות התחתיים בדקי 1 או 2 לדעתי מתאים כבר לקטיף - שוב, כמו שהסברתי - קר לפרי מכדי להבשיל ולהצהיב ואגב - לשיווק אוספים כשהן ירוקות, כמו שאוספים בננות ואבוקדו - לפני הבשלה סופית (בבית עדיף להמתין להצהבת הפרי) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

hadarperi

New member
זה מה שענו לי בפורום של משתלת יגור

הנוזל המופרש הוא חלב (ח צרויה ו-ל סגולה) והוא טבעי לחלוטין לפרי הפאפאיה הלא בשל. מכיל כ-2% אנזים בשם פאפאין בעל שימושים רפואיים שונים. אין לצרוך את החלב (פרי לא בשל), ובמיוחד חל איסור מוחלט על נשים בהריון. החלב עצמו מעכל ומשמש במקומות שונים כנגד מחלות עור ופטריות שונות. במובן זה דומה לחלב מצמחים רבים אחרים, כגון התאנה. קשר עם הכנימות? - קרוב לודאי שכן. הכנימות ניזונות על ידי מציצת המוהל. הפצע שהותירו בקליפה החל לשפוע חלב. מטרת השפיעה היא ריפוי עצמי וניסיון להלחם במזיק. אין בעיה בצריכת הפרי עם הגעתו לבשלות.

למעלה