בעיה בפירמוט מחשב

dinraz

New member
בעיה בפירמוט מחשב

אני מכניס דיסק (ניסיתי כבר שניים שונים) של איתחול WINDOWS XP. המחשב נתקע כל פעם במסך הכחול כשלא מצליח להעלות קובץ מסויים. הגעתי למסקנה שיש בעיה בכונן (למרות שהוא עובד טוב שהמחשב פועל). יש לי COMPAQ EVO N1020 שאלתי היא : האם אני יכול לרכוש צורב DVD חיצוני הפועל על USB שממנו יקרא המחשב את ההתקנה (כשאני מפעיל את המחשב והדיסק בפנים) . או שמה אני חייב לרכוש לנייד כונן חדש (אני מפחד שבסוף זו לא הבעיה ואז סתם זרקתי כסף). אשמח לתשובה......איך אני יכול לבצע את ההתקנה..............

ali052

New member
תנסה מדיסק מקורי או מדיסק ללא שריטות = נקי

נקי לחלוטין. נראה שבאמת הבעיה היא ב CD-ROM [קורא התקליטורים שלך ] אבל תנסה לקחת מממישהו CD-ROM ררק לצורך ההתקנה ולהחזיר לו אח''כ. בהצלחה.

bar666xp

New member
אוי זה עתיק לא?

בכל מקרה איפה מגיע המסך הכחול באיזה שלב ומה רשום בו? הסבירות גבוה יותר כי יש בעיה ברכיב זיכרון מאשר שהבעיה בכונן אגב... אלה אם מופיע לך על קובץ ספציפי שלא נמצא וגם אז יותר סביר כי מדובר בCD מלכלך ו/או שרוט יותר מאשר בעיה בכונן עצמו... נסה גם ובדוק אם העינית של הכונן מלוכלכת או שרוטה.... מלוכלכת אפשר לנקות בדר"כ שרוטה תחליף עינית ו/או את הכונן כולו.

dinraz

New member
אין אפשרות לקנות צורב חיצוני

ולגרום למחשב להעלות משם? אולי משהו בהגדרות?

יאיר B

New member
אתה יכול לחבר כונן חיצוני אם הביוס של המחשב

תומך בטעינה מהתקן USB (זה בודקים בביוס, איפה שמגדירים סדר עליית כוננים).

dinraz

New member
היי יאיר איך אני אדע.?

אני יכול לשנות את ההגדרות שיטעין קודם מהUSB.? ואם לא איך אני בודק? לעשות F10 בהתחלה? ואיפה לראות זאת?

יאיר B

New member
אתה צריך להיכנס לביוס ולבדוק מה יש תחת סדר

כוננים. איך נכנסים לביוס? בכל מחשב זה אחרת. כאשר הוא מופעל (המסך הראשוני שעולה, בדרך כלל יש שם את השם של החברה) יהיה כתוב לחץ על .... לכניסה לביוס/הגדרות. ברוב המחשבים שראיתי זה היה DEL או ESC או F2 או F10. אחרי שתיכנס לביות, יש בו מסכים שונים. צריך באחד מהם לראות איפה יש את הרשימה של הטעינה (בכל ביוס זה שונה, אני לא יכול לתת לך דרך מדוייקת).

dinraz

New member
יאיר התותח

נכנסתי לBIOS ןזה מה שהיה רשום : תחת כותרת ADVANCED USB HOST CONTROLLER DISABLED אני יכול לשנות את זה לENABLED ואז רשום USB BIOS LEGACY SUPPORT. האם לזה התכוונת?

dinraz

New member
יאיר לזה התכוונת?

נכנסתי לBIOS ןזה מה שהיה רשום : תחת כותרת ADVANCED USB HOST CONTROLLER DISABLED אני יכול לשנות את זה לENABLED ואז רשום USB BIOS LEGACY SUPPORT. האם לזה התכוונת?

dinraz

New member
זה מה שרשום שם.....

מה זה LEGACY בכלל (אני מכיר רק רכב כזה...חחח) אחרי שאשנה ל ENABLED ואשים את דיסק האיתחול בכונן חיצוני, הוא יתחיל לקרוא משם שאעשה ריסטרט למחשב? אני לא רוצה לקנות סתם כונן חיצוני..........

למעלה