בעיה בפיקות...

בעיה בפיקות...

שלום לכולם... שמי אגם, בת 16 פרקתי פעמיים את הפיקה ברגל שמאל, וברגל ימין אני לא יציבה כל הזמן נופלת והפיקה כביכול זזה אבל מיד חוזרת למקום לפני שבועיים בערך נפלתי על ברך ימין [כתוצאה מחוסר יציבות] הייתי היום אצל אורטופדית... היא אמרה שצריך לבדוק אם נגרם נזק לסחוס בCT אם לא נגרם... היא אמרה שאני פשוט צריכה להחליט אם להמשיך לחיות עם החוסר יציבות, הנפילות הלא צפויות והכאב או לעשות ניתוח לייצוב פיקות שבו עושים חתך דיי גדול מורידים את הפיקות ומזיזים לאמצע [הפיקות שלי גבוהות מדיי ונוטות לצד] הניתוח לטענתה משאיר צלקת איומה... הנה מה שהיא כתבה: [מצטערת מראש על האורך] בת 16 לפני כ4 שנים חבלה לברך ימין עם אבחנה של OCD בקונדיל פמורלי לתרלי. לא הייתה פריקה ברורה של הפיקה. לפני כשנתיים פריקת פיקה שמאל פעמיים במשך חצי שנה. מאז ללא פריקות. ללא כאב. ברך ימין כאובה מזה מס' שבועות לאחר נפילה חוזרת. מציינת תחושת אי יציבות של הפיקות דו צדדי כל הזמן. בבדיקתה כעת- פטלה אלטה דו צדדית. אפרהנשן חיובי מאוד דו צדדי. ללא נפיחות או נוזל תוך פרקי. אין כאב בהנעת הפיקות. ללא רגישות מניסקלית, רושת שיציבות AP ומדיולתרלית שמורה. צילום- רושם לOCD בקונדיל לתרלי בברך ימין מתאים לממצא החריף שהיה לפני כ-4 שנים. פטלה אלטה משמעותית 0.58 Insall salvati ratio לסיכום- בעיה של אי יציבות דו צדדית כרונית OCD בברך ימין לפני מספר שנים לאחרונה כאב חוזר בברך ימין שהחל לאחר חבלה חוזרת עם רושם לסובלוקסצית פיקה באותו זמן. מופנית לCT להערכת מצב הסחוס בדיקה חוזרת בעוד כחודש נשקול טיפול ניתוחי לייצוב הפיקות מה אומר כל מה שהיא כתבה? עד כמה מומלץ הניתוח? האם יש אפשרות לחיים נטולי נפילות בלעדיו? ועד כמה נוראה הצלקת? תודה מראש!! 3>

זכיר

New member
תרגום

בת 16 לפני כ4 שנים חבלה לברך ימין עם אבחנה של OCD [נגע בחיבור בין הסחוס לעצם] בקונדיל פמורלי לתרלי [החלק החיצוני של הברך, במקרה זה מדובר בצד הימני של עצם הירך בברך ימין] . לא הייתה פריקה ברורה של הפיקה. לפני כשנתיים פריקת פיקה שמאל פעמיים במשך חצי שנה. מאז ללא פריקות. ללא כאב. ברך ימין כאובה מזה מס' שבועות לאחר נפילה חוזרת. מציינת תחושת אי יציבות של הפיקות דו צדדי כל הזמן. בבדיקתה כעת- פטלה אלטה [מנח פטלה(פיקה) גבוה מדי יחסית לעצם הירך] דו צדדית. אפרהנשן [בדיקת כאב\רגישות באיזור הפיקה תחת עומס] חיובי מאוד דו צדדי. ללא נפיחות או נוזל תוך פרקי. אין כאב בהנעת הפיקות. ללא רגישות מניסקלית, רושת שיציבות AP ומדיולתרלית שמורה [הברך יציבה בניסיון להניעה לצדדים וכן קדימה-אחורה]. צילום- רושם לOCD בקונדיל לתרלי בברך ימין מתאים לממצא החריף שהיה לפני כ-4 שנים. פטלה אלטה משמעותית 0.58 Insall salvati ratio לסיכום- בעיה של אי יציבות דו צדדית כרונית [מדובר בחוסר יציבות של הפיקה ולא בחוסר יציבות בין עצם הירך לשוקה]. OCD בברך ימין לפני מספר שנים לאחרונה כאב חוזר בברך ימין שהחל לאחר חבלה חוזרת עם רושם לסובלוקסצית [תת פריקה] פיקה באותו זמן. מופנית לCT להערכת מצב הסחוס בדיקה חוזרת בעוד כחודש נשקול טיפול ניתוחי לייצוב הפיקות

תודה רבה

''הברך יציבה בניסיון להניעה לצדדים וכן קדימה-אחורה'' אם כך מדוע ההצעה לניתוח? מישהו יכול לענות על השאלות הקודמות?

פיקות

1. הרופאה רק רושמת את מה שהסבירה לך, אך במושגים רפואיים. 2. לניתוח לרוב הולכים אם אין שיפור בטיפול שמרני. 3. כן. 4. תלוי במנתח ובנטיה שלך להצטלק.

תודה רבה על תגובתך 3>

טיפול שמרני הכוונה לפיזותרפיה? מדוע הרפואה לא הזכירה שום טיפול מלבד הניתוח? וכיצד ניתן לחיות חיים ללא נפילות ופריקות ללא הניתוח?

בעיה בפיקות

לטלאל המדהימה שלום, קראתי את פנייתך ואת תשובתו של מנהל הפורום ד"ר קרסין. ישנן מספר פעולות שמוגדרות בתור פעולות שמרניות (ד"ר קרסין המליץ לך על פעולות שמרניות) אני אתייחס לאחת מהן מאחר והאחת הזאת היא ספציפית תחום מומחיותי. יציבות גדולה יותר בכף הרגל ובקרסול מוסיפה ליציבות הברך. חשוב שתשתמשי בנעליים איכותיות ויציבות וכן, שתשתמשי במדרסים המיועדים לשיפור היציבות ספציפית ובאיכות טובה. אני מפנה אותך למאמר בנושא מדרסים : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D

אין בעד מה...

אני לא יודע להגיד לך, מדרסים יהיו לכמה שנים זה בטוח. בקשר לפיזיותרפיה, תצטרכי לשאול פיזיותרפיסט.

למעלה