בעיה בעיצוב מוצר

duncken

New member
בעיה בעיצוב מוצר

שלום שלום.. טוב לחזור אחרי קצת חופש בארצנו החמה
. נתקלתי בבעיה די רצינית. המוצר שלי בנוי בשביל חפצים בגדלים מסויימים. כשעיצבתי אותו לקחתי חפץ בגודל מסויים ועל פיו המוצר עוצב ומפורסם ("מתאים לגודל ...X"). הבעיה היא שהגודל של החפצים שונה במקצת בין חפץ לחפץ. התברר לי לתדהמתי שהחפצים הנימכרים בחנויות גדולים במיקצת מהגודל שעל פיו המוצר שלי תוכנן. הם עדיין מתאימים למוצר שלי אבל ממש בקושי. איני יודע מה לעשות. מצד אחד אני יודע שאני אומר אמת בפרסום (המוצר שלי אכן מתאים לגודל X) אבל בעיקרון ההרגשה שלי אינה נוחה (כי ההתאמה היא ממש בקושי). אם היה לי את הכסף הייתי פשוט עושה יצור מחדש אבל כרגע איני יכול לעשות זאת. מה דעתכם?

לכמה מוצרים אתה מחוייב כספית?

ולמה עכשיו אתה נתקל בתגלית התופעה הזאת בפעם הראשונה ? האם קונים בשוודיה התלוננו על הגודל הלא מתאים בנסיונות מכירה? ענה לי על כמה השאלות האלו ונמשיך משם...

duncken

New member
תשובות

מבחינת מחוייבות כספית יש לי סטוק שעלה כסף. הבעיה היא שרוב הקונים קונים חפץ בגודל Y שהוא קטן יותר מגודל X. קונה אחד קנה חפץ X והוא התלונן למוכר. כמו שכתבתי.. המוצר ניבנה להתאים לגודל X אך מתברר שיש גדלי X שהם גדולים במקצת (סנטימטר בערך) מגודל ה X שעליו ניבנה המוצר.

duncken

New member
או.. שכחתי..

אחד מהתכונות שמוכרות את המוצר הוא התאמתו גם לגודל X. על כל מוצר יש תג שעליו רשום שהוא מתאים לגודל X.

Benkok

New member
היי בחור...

כשאתה הולך לחנות נעליים ועל הקופסה כתוב "מידה 42" - אתה תנסה את הנעל אם הרגל שלך היא מידה 44? אם הX שרשום במפרט של המוצר הוא אכן X, אז הכל בסדר...הבעיה מתחילה כשהX הוא "בערך X"... השאלה היא אם יש מרווח של סנטימטר לכאן או לשם או שהX יושב בול על המילימטר...

duncken

New member
המוצר בנויי שיתאים בול

ולכן במצב הנוכחי ההתאמה היא בקושי ולא טובה. המוצר ניבנה עפ"י חפץ שמידתו הרישמית היא X (נגיד 10 ס"מ). בשוק נימכרים מוצרים בגודל X והם 11 ס"מ. הצרכן יכול לקנות את המוצר שלי ועדיין להשתמש בו אבל זה לא יראה טוב

כמה סחורה קנית? וכמה מכרת כבר?

ביחידות? כמה קנית וכמה מכרת כבר? האם קיבלת כבר הזמנות חוזרות מחנויות?

duncken

New member
הממ... אני לא אתן יחידות

אבל עוד לא מכרתי את רוב הסחורה. התלונה הגיעה מחנות שקנתה קנייה חוזרת. אני אמרתי לו שיבדוק את הסיפור ולא מדובר פה על החזרת מוצר (עדיין.. ואין לי בעיה ספציפית עם כיוון פעולה כזה). אני רק חושב איך עלי לפעול מול לקוחות חדשים ואיך למזער את הפגיעה במוניטין של המוצר (שרק התחלתי לבנות).

אז ככה ! אם BIGGER IS BETTER..

תצטרך לקנות מעתה והלאה סחורה מהגודל היותר גדול.... אל תתווכח עם קונים שלך שמתלוננים! אם אתה יכול לקחת ריאורדרז...קח. אתה תצטרך להזמין מלאי של הגודל המתאים ולספק אותו כדי לקבל ריאורדרז מייד אחרי שהמלאי יגיע... עשה זאת. בינתיים המשך למכור את המלאי הקיים כדי לאפשר CASH FLOW....גם לקונים חדשים. אם הם יתלוננו בעתיד תחליף להם למידה היותר גדולה. תתפלא כמה אנשים מעדיפים שיהיה צפוף בתיק רק שלא ייקח יותר מדי מקום וייראה גדול מדי ! אתה תמצא שלכל אחד בשוק יש את העדפות שונות משלו.... הסבר למי שמתלונן את כוונותיך לספק מידות יותר גדולות בעת שתקבל את המלאי החדש.... זה לא נשמע לי כמצב חרום כזה שאי אפשר למכור את הגודל הנוכחי... הלך החשיבה החיובי -אופטימי שלך הוא הגורם הכי חשוב בניהול ופתרון המצב הקיים... דעתי היא שהמצב הוא בהחלט לא מצב חרום ! המוצר נכנס לנרתיק ...אמנם צפוף, אבל הוא נכנס. נכון? או שלא נכון? אתה צריך להיות פרגמטי... לא לשקר לאף אחד ! אבל גם לא להציע אינפורמצייה לקונים שתכשיל אותך במכירה של המוצר שיש לך כעת במלאי. אתה צריך לעבוד על יכולתך לנהל יחסי ציבור בעולם האמיתי... אבל עבוד רק עם האמת והמציאות שבשטח !! אתה חייב להיות אופטימי בגישה שלך בניהול המצב ופתירת הבעייה..... זה נכון שבעולם מושלם ובדיוני היית מייד מחליף למידה היותר גדולה למי שרוצה... אבל המציאות היא כזאת שאתה צריך להמשיך לדחוף מוצר שהוא בהחלט לא פגום(נכון?) שיש לך במלאי. זאת דעתי על רגל אחת זהו

duncken

New member
תודה על התשובה הארוכה

זה בערך הכיוון שחשבתי עליו ואני שמח לראות שזה כנראה הכיוון הנכון.

zoti

New member
אתה יכול לגלות לנו מה המוצר ?

או שזה סוד ? מאד מעניין אותי למה אין סטנדרט בגודל החפצים שהמוצר שלך תוכנן בשבילם.

afikiminfo

New member
אולי מעז יצא מתוק?

תוכל להוציא פליירים לרשום ש"לאור הביקוש הרב.... נכבד את בקשת הלקוחות ונוציא גם מוצר בגודל Y" השיקול מעתה יהיה רק אם יש מספיק כדי לממן את המוצרים מגודל Y. שיהיה בהצלחה אלי

למעלה