בעיה בעיניים - דחוף

cocojambo1

New member
בעיה בעיניים - דחוף

במהלך השבועים האחרונים אני סובלת מכאב בעין שמאל וראיה מטושטשת.. כלומר אני רואה מעל האישון ובצד שמאל מעין "צל" ניגשתי דחוף לרופאת העיניים (שנחשבת מאוד טובה באיזור מגורי) וניסיתי להסביר לה אבל היא כל פעם קטעה אותי ואמרה לי תני לי לבדור ואח"כ נראה.. . היא בדקה עיצבית ואמרה שמבחינה עיצבית הכל תקין,ואני זקוקה למשקפים . בעין ימין 6/12 ובעין שמאל 6/7 ואמרה שבשמאל שיש לי צלינדר קל.. . כנסיתי להסביר שנראה לי מוזר שככה בשבועיים אני פתאום רואה פחות טוב. היא הסבירה לי שלא לא פתאום אלא עד היום אמצתי את העיניים ולעין כבר "קשה" להתעמץ.. (האם זה הגיוני??) נאמר לי שברגע שארכיב משקפיים יכאבו לי פחות העיניים.. . ומן הסתם הטישטוש לא יורגש בגלל המשקף.. (את זה עוד לא עשיתי ,כלומר לא רכשתי משקפיים כדי לדעת ש"הצל" נעלם") עוד היא אמרה שאם יש לי כאבים זה אולי קשור לדבר אחר כגון סינוסיטס (שפעם ב.. אני סובלת אבל מעולם לא עד כדי כך ובטח שלא לזמן ממושך מקסימום פעמיים בשנה בחורף) יש לציין שלפני שנתיים משכו לי כיסא ונחבלתי בראש בחלק האחורי מעל העורף.. (והפגיעה היא כזאת שאני עדיין בתהליך שיקומי). לי נראה שיש משהו בנוסף לכך שאני זקוקה למשקפיים (אני בת 28 ויש לציין שבצד של אני זה בדרכך כלל הגיל להרכבת משקפיים חחח) אני אמורה השבוע לקנות משקפיים.. 1) האם לחכות לראות האם ה"צל שאני מכנה הוא באמת הקוצר הראיה שיש לי (ואני פשוט לא מכירה את זה כי לא הרגשתי בקיום של חוסר ראיה..??) 2) לגשת לחוות דעת שניה?? תודה..

תשובה

שלום רב. קשה לי לתת לך תשובה מדויקת ללא בדיקה קלינית. יש מספר מחלות היכולות לגרום להפרעות בראייה בכלל ותחושה של "צל" מול שדה הראייה. אם נבדקת אצל רופאת העינים ונאמר לך על קיומו של צילינדר, נסי להתאים משקפים. אם זאת אכן הבעיה , היא אמורה להעלם מיד עם נשיאת המשקפים. אם אין שינוי, נסי לגשת לבדיקה חוזרת. בברכה ד''ר אורן מן

cocojambo1

New member
מה זה בעצם צילנדר

והאם הוא גודל כמו קוצר ראיה (המספר שלו...) האם אדם שיש לו משקפים בגלל קוצר ראיה יכול שנים להישאר עם אותו מספר?? או בסופו של דבר מהרגע שיש את הבעיה המספר עם השנים גודל.. . תודה רבה, שני

צילינדר

שלום רב. בעין "תקינה", לקרנית (חלקה החיצוני של העין) יש מבנה עגול כמו לכדור. כשהקרנית איננה עגולה וכשיש חלקים שבולטים או שקועים יותר, הדבר ידוע כ "אסטיגמציה", עלול לגרום להפרעה בראייה ודורש תקיון על ידי משקפים עם צילינדר. כמו מספר רגיל במשקפיים, הצילינדר יכול להשתנות בהתאם לשינוים בעין. בברכה ד''ר מן

למעלה