בעיה בעייתית

amazone

New member
בעיה בעייתית

אחרי שיצאתי מהבית עוד בגיל 16 חזרתי להורים [חוסר ברירה - סיבות רפואיות שהשפיעו על המשכורת] והמצב פשוט הפך לבלתי נסבל. אני חייבת לצאת מפה... הבעיה היא שעדיין לא החלמתי לחלוטין, המשכורת שלי קטנה וההוצאות הרפואיות שלי משאירות לי אולי 1000 ש' בחודש לשכ"ד והוצאות כמו אוכל, חשמל וארנונה. מה לדעתכם אני יכולה לעשות?

fibs

New member
אולי

תבררי בביטוח לאומי אם יש מצב לקבל אחוזי נכות? אני יודעת שזה לא פתרון אידיאלי ועד שהם נותנים משו הם מוציאים את הנשמה. אני גם לא יודעת מה הבעיה שלך בדיוק, אבל אולי כדאי לברר. לאנשים שיש להם אחוזי נכות מגיע סיוע בשכר דירה והנחות בארנונה. ואולי עוד כמה גרושים כל חודש. אני לא בטוחה מה זה אומר מבחינת עבודה, אבל בכל מקרה, לברר לא עולה כסף. שיהיה בהצלחה, ורק בריאות מותק. פ.

amazone

New member
אין לי מצפון לזה

אני לא מוכנה לקבל אבטלה/השלמת הכנסה/סיוע כלשהו - אין לי משפחה ועדין יש לי כבוד צריכה לחפש משהו בסביבות ה-150-200$ חוצמזה זו לא מחלה של נכות הבעיה היא שהגוף שלי מושבת כבר מאוגוסט

newKiticat

New member
ביטוח לאומי

הידוע גם כהמל"ל. יש לעשות אבחנה בין אחוזי נכות לבין שיעור השתכרות. אני לדוג' נכה ב65%. אבל יש לי כושר השתכרות. קצבת הנכות נקבעת על סמך הכושר השתכרות. יקיריתי- נחמד שיש לך מצפון. אני גדלתי בבית שההורים תמיד יהיו בעד להרוויח את לחמך. לעולם לא על חשבון אחרים, וכשבאתי אליהם עם העידכון הזה- הם דווקא היו בעד, למרבה ההפתעה. את יכולה להמשיך להחזיק מצפון- או להבין מה מגיע לך. לי לדוג'- לא מפריע לקבל סיוע. במיוחד לאור העובדה שהסיוע כל כך קטן- ובין כה וכה אני חותרת לקריירה ומשכורת גבוהה. ובמקרה שלא ידעת- בהמשך המדינה תקח לך יותר מחצי מהמשכורת. אז העובדה הזו מרגיעה אותי.

מה קשור מצפון?

לא סתם משלמים כל חודש סכום יפה לביטוח לאומי. המטרה של ביטוח לאומי היא להחזיר לך את הכסף כשאת לא תוכלי לעבוד בגלל מחלה, נכות וכד'. את משלמת מהמשכורת שלך כל חודש אחוז מסוים לביטוח לאומי בדיוק למטרה הזו - כשיגיע היום ולא תוכלי לעבוד אז הביטוח לאומי יעזור לך. זה כסף שמגיע לך ביושר ובכבוד, חבל לוותר על הזכויות שלך שעבדת קשה בשבילן ושילמת עליהן עד היום. בעיית מצפון צריכה להיות למי שכן מסוגל לעבוד וסתם לא רוצה ומתחזה לחולה, אבל לפי הדברים שלך לא נשמע שזה המקרה.

מרישה

New member
מנסיוני

אני שוכרת דירה ב 200 דולר, ויש לי 1500 ש"ח למחייה (שכ"ד, ארנונה, חשבונות, אוטובוסים ואוכל) וזה לא כל כך אפשרי... אולי בקיבוצים יש מחירים נמוכים יותר?

amazone

New member
הציעו לי להשיג אופניים

יש לי נגישות לרכב חברה מהעבודה במידת הצורך וכרטיסיות ספייר שנדיר שאני משתמשת בהם. אני מחפשת בישובים החקלאיים כאן או יחידות דיור נפרדות כדי לחסוך הוצאות כמו ארנונה ומים. אני לא זקוקה גם לכבלים את מקצה לעצמך 1500 בחודש למחיה כולל שכ"ד?

amazone

New member
מה אתם עושים עם הכביסה?

בזמנו זה היה או ת"א או צבא או מעונות אבל אני לא מכירה באזור מכונות אוטומטיות ולא נעים לי לבקש מחברים להשתמש במכונה שלהם ויש לי את כל הכוונות שבעולם לחתוך מהמשפחה

Mיקי_

New member
אני הסתדרתי הרבה מאד זמן

עם גיגיות וכביסה ביד. עד שהיה לי כסף לקנות מכונת כביסה.

nickey

New member
אני קיבלתי במתנה

מכונת כביסה מידיד שלי כך שאני בהחלט מסודרת.. תולה כביסה בסלון הקטן
ואת המצעים על המעקה למעלה, מנצלת את חוקי הפיזיקה (חום למעלה קור למטה) כך שאני מסודרת, לא לוקחת יותר תיקים ענקיים להורים בסופ"ש וחוסכת כאבי גב

מרישה

New member
תחשבי..

200 דולר הם 920 ש"ח...ואיך תשלמי עם 80 ש"ח חשבונות ועוד תאכלי...? 150 דולר , הם בערך 700 ש"ח, מה שמשאיר 300, שזה בערך החשבונות פלוס מינוס... ושוש אין כסף לאוכל... ויש גם ארנונה...

amazone

New member
אני לא אמרתי שזה פשוט

הבחירה או להצטמצם או שזה יבוא על חשבון טיפולים רפואיים בכל מקרה אני בצרות

Jazz Singer

New member
צר לי אבל זה כבר לא להצטמצם

זה פשוט לא לחיות. 1000 ש"ח בחודש שזה כולל שכר דירה, חשבונות ומחיה זה לא ריאלי!

למעלה