בעיה בעייתית....

maayan1985

New member
בעיה בעייתית....

היי, אני יודעת שזה פורום להורים אבל יש לי מן בעיונת שקשורה לאבא שלי שאין לי מושג איך לפתור אותה וחשבתי להעזר בעצות שלכם... אז ככה, אני בת 17.5- לומדת בכיתה י"ב. אני הבת הכי קטנה, יש לי שתי אחיות גדולות, אחת בת 26 ואחת בת 32. יש לי חבר והפעם הייתי חייבת לספר להורים שלי עליו כי הוא גר רחוק ממני (הוא גר בחיפה ואני גרה בת"א) הסיבה שהייתי חייבת לספר להם זה בגלל שכשאני נוסעת אליו אני נוסעת אליו לסוף שבוע- חמישי שישי שבת. (אני חייבת לציין שהיו לי הרבה חברים בעבר אבל לא הייתי טורחת לספר להורים שלי עליהם או להזמין אותם הביתה להכיר את ההורים שלי). אבא שלי לא קיבל את זה כל כך טוב, כלומר היחס שלו אליי השתנה לחלוטין... לא היו לנו יחסים הדוקים מהתחלה כי בכל זאת הוא לא ממש קרוב אלי בגיל ובגלל זה אנחנו לא מתחברים כנ"ל אמא שלי (אבא שלי בן 53 ואמא שלי בת 51) אבל היחסים שלנו בכל זאת היו טובים, אבל נורא שיטחיים, לא היינו יושבים ומדברים על הבעיות שלי או דברים שמציקים לי או משהו כזה וככה זה טוב לשנינו. אבל עכשיו אחרי שסיפרתי לו שיש לי חבר ונסעתי אליו לסופי שבוע כמה פעמים אבא שלי התחיל לדבר אליי לא יפה. למשל פעם אחת אמרתי לו שאני נוסעת לחבר שלי לסוף שבוע (שבוע שני ברציפות) אז הוא התחיל להגיד לי שאני פראיירית ושאני סמרטוט וכל מיני דברים כאלה, ובחיים שלי לא שמעתי את אבא שלי מדבר אליי ככה. או שלמשל פעם אחת שהגעתי לת"א ביום שבת ב23:30מחבר שלי התקשרתי אל אבא שלי כדי שיבוא לקחת אותי מתחנת האוטובוס והוא אמר לי "לא בא לי", איזו מן תגובה זאת? והוא ידע שאין לי כסף למונית, ואומנם היה לי אוטובוס הביתה אבל הוא לא ידע שיש לי, מצידו הייתי נתקעת בת"א בלי דרך להגיע הביתה, גם ביקשתי ממנו שיביא לי את אחותי כדי לבקש ממנה שתסיע אותי אז הוא אמר לי שהיא ישנה ואני יודעת שהיא לא ישנה כי רבע שעה אחרי זה היא התקשרה אלי לראות מה קורה איתי... אני פשוט הייתי בהלם אחרי שזה קרה כי בחיים שלי לא הייתי מאמינה שאבא שלי יעשה לי דבר כזה ויתנהג אליי ככה... חבר שלי היה אצלי פעם אחת כשההורים שלי היו באילת... אני לא מזמינה אותו כשההורים שלי בבית כי אני מפחדת שאבא שלי יעשה לי פאדיחות או יביך את החבר שלי והוא לא ירצה לבוא אלי יותר, פעם לא הייתי מאמינה שאבא שלי יעשה לי דבר כזה אבל היום כבר אין לי מושג... אני באמת לא יודעת מה לעשות ובכלל, למה הוא מתנהג ככה? אני צריכה ללכת לדבר איתו? מה אני צריכה לעשות??? מקווה שתעזרו לי.. נ.ב אמא שלי די בסדר עם כל העניין והיא כל הזמן רוצה שאני אזמין את חבר שלי אבל אני לא הולכת לעשות את זה בזמן הקרוב עד שאני לא אבין מה קורה עם אבא שלי... ולאמא שלי היה קטע שלא יודעת מה קרה לה אבל כשהיא גילתה שחבר שלי ממן לי את הנסיעות אליו (הוא עובד, ואני לא עובדת ואבא שלי לא מסכים לתת לי כסף אז חבר שלי הציע לי לתת לי כסף בשביל האוטובוסים אליו וחזרה) בקיצר שאמא שלי גילתה את זה היא התחילה לעשות לי הרצאה שזה לא מוצא חן בעיניה ושזה מתחיל ככה ובסוף אני אהפוך להיות הפילגש שלו וכל מיני דברים כאלה... מאיפה זה בא לה???? למה היא חושבת ככה עליי????

yalyul

New member
מעין

אבא מאוד כועס או מאוכזב, או שניהם, או שקשה לו שהבת הקטנה שלו פורשת כנפיים. לא תדעי אם לא תדברי איתו. אם תדברי איתו תוכלי לפחות לדעת מה הסיבה. אם את עדיין תלמידה, אולי מפריע לו שאת מפסידה 2 ימי לימודים? או שהוא רוצה לראות אותך קצת בשבת ואולי קשה לו מניתוק ל- 3 ימים מהבת הקטנה שלובכל שבוע. דברי עם שניהם לא קל אבל הדבר הנכון היחידי שאפשר לעשות. בהצלחה

ניסית לשוחח על הבעיות שלך עם האחיות

שלך? ו/או עם אמא שלך? את צריכה להיות גלויית לב לפחות עם מי שמבין אותך ולהיות דיפלומטית עם מי שלא. הסיפור שלך מגלה רק קצה של קרחון. תתנחמי בזה שעוד חצי שנה את בצבא. את עוד תתגעגעי לקשיים הקטנטנים האלו. בכל אופן אם את מספרת את האמת לכולם וכולם נותנים לך גיבוי אז נסי להיות גלויית לב גם עם אביך. יכול להיות שהיחס שלו נובע מכך שאת לא משתפת אותו.

AYELET1

New member
היי מעין

נסי לשבת ולדבר עם אביך. להסביר לו- לא רק למה את צריכה לנסוע לחיפה, אלא יותר להבהיר לו מה את מרגישה. אולי מעט פחות ריחוק אם אפשר. אולי להציע לו (ולראות מה תגובתו) להביא את החבר הביתה ולהכיר לו אותו (כן, קראתי מה כתבת לגבי זה. אך לכן ציינתי שתבדקי איך אביך מקבל את ההצעה). דרך אגב, בן כמה החבר הזה?

למעלה