בעיה בעייתית

TomiHaviv

New member
בעיה בעייתית

שלום!

הכלבה שלי בת 14 מעורבת וסובלת מהשמנת יתר (שוקלת 14 ק"ג לפי הצורה שלה אמורה לשקול 9)
כל השנים היא הייתה אוכלת אוכל שלנו מהבית והשיניים שלה החלו להתרקב. בתקופה האחרונה היא לא הייתה מפסיקה להתטעש והיה לה המון המון נזלת לאט לאט זה החמיר והיא הייתה מקבלת מן התקפי אסתמה של קוצר נשימה. לקחנו אותה לוטרינר ואמר שיש לה דלקת ריאות ונתן לה אנטיביוטיקה אך אמר שזה יחזור כל עוד לא נעשה לה ניקוי שיניים (אלו שנותרו לה בפה). האנטיביוטיקה באמת העלימה לה את זה לחודשיים ועכשיו זה מתחיל לחזור. כל דבר שנעשה בהרדמה פשוט לא אופציה מבחינתי (במיוחד אחרי שהוא אמר שהסיכויים שלה להתעורר ממנה דיי קלושים) - האם יש משהו אחר שניתן לעשות עבורה?

קצת סדר בדברים

לא הבנתי מה הקשר בין השמנת התר, לבין בעיית השיניים, לבין בעיית דלקת הריאות לבין החשש מהרדמה.
לגבי הורדה במשקל - שפוט להעביר למזון רפואי מתאים להורדה במשקל.
לגבי בעיית השיניים - אם יש צורך לבצע ניקוי שיניים - אז צריך לבצע. אני לא מאמין בלהפחיד את הלקוחות על סיכויי ההצלחה הנמוכים, אלא אם יש באמת סיבה לכך! רק השבוע ביצעתי ניקוי שיניים ועקירות לכלב בן 16 וחצי שגם סובל ממחלת לב, ומאחר והשיניים שלו גרמו לאבצסים ומוגלה מתחת לעין - לא הייתה ברירה!
הסברתי לבעלים את החשש בהרדמה, עשינו בדיקות דם מקדימות וביצענו את הניתוח (אגב הכלב שרד!).
לגבי דלקת הריאות - אם אכן יש - צריך לטפל במקביל.

מסכים בהחלט

בהחלט יתכן שהנזלת והעיטושים נובעים מאבצס של שורשי השיניים, ובלי טיפול זה לא יפתר.
יש אפשרות שקולות הנשימה שהרופא שמע נובעים דווקא ממערכת הנשימה העליונה (הנזלת) ולא מדלקת ריאות. בלי צילום חזה קשה לעיתים להבדיל בין השניים.

אפשר לצמצם סיכון בהרדמה - צילום חזה ובדיקות דם מקדימות בהחלט יעזרו.
יש לי מספיק מקרים שאחרי טיפול כזה הבעלים (שמאוד דאגו לפני) טענו אחרי שהכלב/ה מתנהג אחרי כצעיר יותר בכמה שנים. דלקת כזו בפה גורמת לכאב רב לכלב, וכדאי להקל עליו.

למעלה