בעיה בעוגיות עירקיות ממולאות תמרים

ננהננה

New member
בעיה בעוגיות עירקיות ממולאות תמרים

מצאתי שני מתכונים, אחד של סוף עונה ואחד של wan אבל הבצק יוצא יבש לגמרי, אין שום אפשרות לעשות מזה בצק, הכל פירורים. הנה המתכון: 1 קג קמח 2 ביצים 1 מרגרינה רכה 1 כוס סוכר (או רבע כוס, הבדל בין המתכונים) שמרים (1.5 כפות יבשים או 50 גר, הבדל בין מתכונים) בקיצור, זה לא עובד. מה שעשיתי זה להוסיף רבע כוס שמן ושלושת רבעי כוס מים ואז הבצק נדבק לעצמו וניתן ללישה (למרות שעדיין קשה יחסית). עכשיו הוא תופח, מקווה שיצא בסדר. אבל רציתי לדעת מנסיון של מישהו/י שהכין, מה הסתבך שם?
 

ננהננה

New member
המתכון של רנה עם כוס מים נדמה לי

קראתי אותו ולכן הוספתי מים. תודה, אם לא ילך הפעם, אנסה אותו בשלמותו.
 

bakery

New member
שום דבר לא קרה...

זה בצק הבעבע, מוסיפים מעט מים מים אם צריך עד שמתגבש לבצק. יהיה בסדר.
 

ננהננה

New member
תודה. מים הוספתי יותר ממעט

הבצק (הפירורים) היו קשים יותר מבצק הפסטה הקשה ביותר שיצא לי ללוש, דרש יותר מחצי כוס מים תוספת, אבל נראה לי שיצא טוב. אולי לא בעבע כמו שאמור להיות, אבל בסדר.
 

meir185

New member
../images/Emo97.gif לא טוב בכלל.המתכון

ערב טוב. 1 ק"ג קמח. 1 א.אפיה. 2 חב' מחמאה. קורט מלח. ללוש לבצק ולתת לנוח מעט. המילת : 1 חב' תמרים ללא חרצנים. קורט ציפורן. ההכנה: לקחת מחבת ולשים מעט שמן לחמם מעט את התמרים מכל הצדדים,לפזר את קורט ציפורן ולהמשיך לערבב (קצת קשה ) לקחת את הבצק ולעשות כדור קצת פחות מכדור פינג פונג , להכין כאלה כמה. לקחת את התמרים לעשות כדור קטן יותר מהבצק. לקחת את הכדור ולשטוח מעט ובמרכז לשים את כדור התמרים ולסגור . להניח לפתוח מעט ,לפזר שומשום ולפתוח עוד קצת ,בסיום לקחת את המערוך הקצה ולתת שלו מכות כאלה בכדי שהבצק לא יתפח. להכניס לתנור ומייד עם הזהבה להוציא. בלי ביצה. בלי שמרים. מאיר
 

טלאית321

New member
מאיר ערב טוב

ערב טוב
אתה בטוח ציפורן ולא קינמון?
 

meir185

New member
../images/Emo97.gif כן ציפורן בכמות קטנה,שומר

בוקר טוב. אפשרי גם לשים גרעני שומר,שמיר,אניס והכל המינון נכון זה מוסיף טעם לעוגיה. לבריאות ויום נעים לך. מאיר
 
לא רק עם שמרים ניתן גם ללא

אמא של חברתי הטובה ביותר היא עיראקית ומכינה את הבעבע ללא שמרים כלל יש כאלה שמכינים עם ויש בלי , האמת שאני אוהבת אותם עם הבצק ללא השמרים
 

ננהננה

New member
תודה, אז אתה מציע תוספת

"נוזלים" של 200 גר' מרגרינה, אבל בלי ביצים. אנסה בעתיד.
 

wan

New member
יופי שהסתדרת...לא יודעת למה יצא יבש

המרגרינה צריכה להיות כמעט נוזלית.... העיקר שהסתדרת..
 

meir185

New member
../images/Emo97.gif טוב נתחיל מא'

בוקר טוב. לקחתי ק"ג קמח,לנפות את הקמח בקרעה די גדולה. להוסיף אבקת אפיה,קורט מלח ולערבב בטיב. את המחאמה שהיא בטמפטורת חדר לקחתי לחתוך לשמונה קוביות, כל חבליה אפשר גם לקחת מהמקרר. לפזר על הקמח,להתחיל עם הידים לפורר את המחאמה ולביא את הקמח והמחמאה למין תערובת שומנית,כמה שיותר לפורר יותר טוב. לאחר גמר הלישה לעשות גומה במרכז ולשפוך כוס וחצי מים פשרים ולהתחיל ללוש את הבצק לבצק אחיד,יצא רוטב להוסיף קמח. לעשות כדור כזה ולכסות עם הניר של המחמאה לכשעה אחת. ואז להתחיל בעוגיות. הבצק הזה מתאים גם לעשות סמבוסק עם:בוטנים,שקדים,קוקס,גבינה. בכדי לעשות קאקאות צריך בהתחלה להוסיף חצי כוס שמן קנולה, ומלח לפי הטעם. אגב אני עושה את הבצק הזה עם חבילה וחצי מחמאה וחצי כוס שמן יוצא נפלא. לבריאות מאיר
 
למעלה