בעיה בעבודה

keren sga

New member
בעיה בעבודה

אני אשמח לשמוע דעות על מהן הדרכים הטובות להתמודד עם הסיטואציה הבאה: מה עושיםעם מישהו שחושב שהוא מנהל את העסק, תוקף אותי על רקע אישי כל הזמן (טוען שאני אגרסיבית ולא מתייחסת יפה ללקוחות שלו), ומתערב כל הזמן בעניינים אדמיניסטרטיביים, כשלמעשה הוא צריך לעשות את העבודה שלו וזהו? היום בבוקר הוא טילפן וצעק עליי שעה. ניסיתי להרגיע אותו, אבל הוא לא נרגע. בסופו של דבר הוא סגר כי הוא היה צריך להמשיך במשהו אחר. נראה לי שהדברים עומדים על סף פיצוץ ועזיבה (שלו). חשבתי להזמין אותו מחר בבוקר לפגישה כדי להבהיר את התפקידים ולבקש ממנו להפסיק לתקוף אותי על רקע אישי. בעיקרון אין לי בעיה לומר לו ללכת, אבל אני צריכה אותו לבינתיים. מה אתם מבינים מכל הסבך הזה?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מי את רוצה להיות בסיפור הזה?

מזוית האימון האישי אין טעם שאתן לך טיפים מה לעשות איתו. זה לא המומחיות שלי ולא הדבר שעוסקים בו באימון אישי. השאלה שאשאל אותך היא בכיוון אחר - כיצד את רוצה להיות עם עצמך וביחס אליו? ברור שהוא דורך על ערכים שהם חשובים לך - כיצד את רוצה להגיב למצב? מתוך אילו ערכים תרצי להגיב? מה יאפשר לך להגיב באופן שנכון לך למצב, ולא להגרר לתוך מצב שלא מתאים לך?

keren sga

New member
אני רוצה

להראות לו שהוא לא הגיוני - שהוא טוען שעשו לו "תרגיל" מצד אחד, אבל הוא עושה תרגילים בעצמו. יש לי הרגשה שהוא מתרגז כי הוא מבין שהוא לא היחיד שיודע לשחק את המשחק הזה. הבעיה היא שיש חוסר שביעות רצון מתמשך ממנו. אני היססתי בהתחלה לגביו, אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת לכיוון היתרונות שלו ולהשתדל להתעלם מהחסרונות. בינתיים כבר היו כמה מקרים שהחסרונות שלו באו לידי ביטוי, גם בדרכים שפוגעות לדעתי בעסק. והבעלים אפילו אמר לי: תיפטרי ממנו, אבל זה לא שהוא חסר תועלת. אני משתדלת כל הזמן להדגיש בפניו את היתרונות שלו כדי לחזק אותו, אבל הוא רוצה מלחמות של כוח איתי, ולפעמים אני נוטה להיגרר. בינתיים, המצב האופטימלי הוא שאני אסביר לו צעד צעד את התנאים של העבודה שלו אצלנו, ואנחנו נעשה תיאום ציפיות מחודש, ואם יש צורך גם משא ומתן עליהן עד שנגיע לעמק השווה. השאלה היא האם ליצור איתו קשר כדי לדבר בטלפון, לקבוע פגישה פנים מול פנים, או לחכות ליוזמה שלו? יש לי הרגשה שהוא מתכנן איזה מגה-נקמה בנו, מתוך המחשבה שבלעדיו לא נוכל להתקיים. בסך הכל זה לא נכון, והוא יפגע הרבה אם הוא יעזוב עכשיו. חושבים שזה נכון לנסות להניא אותו מהמקום הזה?

bridges

New member
לפני העשייה

היי קרן, זה מעניין. את אומרת שיש חוסר שביעות רצון מתמשך ממנו בעסק ושהחסרונות שלו פוגעים בעסק וכו'. זה נשמע שאת מגינה עליו. זה נשמע שאותו אדם הוא מאוד חשוב לך ואת בעצם רוצה את טובתו. בואי ניקח מצב אידיאלי שבו את מצליחה לשנות אותו, מי היית אז? מה זה היה נותן לך? רונן

keren sga

New member
היי

היי רונן, כרגע האדם הזה תורם מבחוץ יותר ממה שהוא תורם מבפנים. כלומר: לא תמיד הוא היה איתנו. הוא מאוד רצה להצטרף, ולכן הוכיח את נאמנותו בצורה של שליחת הרבה לקוחות אלינו. עד היום אנחנו נהנים מזה, והייתי רוצה שנמשיך להינות מזה. הוא לחץ שנצרף אותו, והחלטנו שכן, אבל מבפנים הוא עקב אכילס שלנו. זה הגיע למצב שאמרתי לבעלים שיפסיק לרדת עליו בפני אנשים שלא מכירים אותו, כי זה גורם לנו להיראות רע. בסופו של דבר השם הרע שנהיה לו, הוא השם הרע שלנו, כל עוד הוא איתנו. בקשר לכמה שהוא חשוב לי: חשוב לי לא לפגוע ברגשות שלו, כי אני יודעת שהוא מתכוון לטוב, אבל הדברים שיוצאים לו מהפה פשוט רעים. מעבר לזה, אני כאילו מענישה את עצמי על זה שהסכמתי לקחת מישהו שמלכתחילה לא חשבתי שהוא מתאים, ועכשיו אני משלמת את המחיר... זה מביא אותי לתשובה, שאם הייתי מצליחה לשנות אותו - למעשה, אין צורך לשנות אותו בכלל. הוא מה שהוא, והוא פשוט לא מתאים לנו. זאת נראית לך מסקנה דרסטית?

bridges

New member
בכלל לא דרסטי

מסקנה לא דרסטית בכלל, כי במילא אין לך (ולאף אחד אחר) את היכולת לשנות אותו. מה שאני קורא בין השורות (ותקני אותי אם אני טועה) שגם בעצם לו יהיה עדיף מחוץ לחברה. ממה שאת כותבת אני גם קורא סוג של פרדוקס: את לא רוצה לפטר אותו כדי לא לפגוע ברגשות שלו, מצד שני יש פגיעה ברגשות שלו (אם לא מצידך אז מצד הבעלים). כתוצאה מזה את נמצאת כיום במעגל קסמים שבו האדם הזה נפגע וכתוצאה מזה החברה ואת נפגעים ואז שוב אותו אדם נפגע (כי מתרגזים עליו ויורדים עליו) והוא מנסה לפגוע בכם וחוזר חלילה.. כפי שנראה כיום, היציאה היחידה ממעגל הקסמים הזה היא ע"י שיחרור ההאדם. אז הנה השאלה הבאה: אם תצליחי לשחרר אותו בצורה המכובדת ביותר שאפשרית (משני הצדדים) איך את תרגישי עם עצמך? האם זה יהווה הישג מבחינתך? רונן

keren sga

New member
כן

האמת היא, שבסופו של דבר, כישלון גדול ייחשב בעיני אם הוא ילך בהרגשה רעה, ואז גם כל מי שישאל אותו מה ואיך ולמה הוא ישר יגיד להם איזה מסכן הוא וזה יכול להיות נזק בשבילנו. אני גם באופן כללי רואה לעצמי כמטרה לצאת מסיטואציות בעצמי בהרגשה טובה ככל האפשר, עם כמה שיותר אלמנטים בהחלטה שאני יכולה להרגיש טוב לגביהן, וגם ביחסים שלי עם אחרים: אם כבר לא מתאים ביחד, הפרידה צריכה לפתור את זה ולא להסלים את הרגשות והרגישות. נראה לי שאם אצליח לשחרר אותו בצורה הכי מכובדת לשני הצדדים זו תהיה הקלה עצומה.

bridges

New member
שימי לב זה חשוב...

אני מחפש כיוון חיובי. מה כן יהיה (זה לא סתם, את תראי את זה בהמשך)... השאלה שלי הייתה: מה את תהיי כאשר הוא ילך בצורה המכובדת ביותר? את יכולה להסתכל על זה אחרת: כשתספרי לנו בעוד כמה זמן שאותו אדם עזב בצורה מכובדת, מה אנחנו נגיד עלייך? רונן

keren sga

New member
מה שיגידו ומה שאני

חשבתי לי שאי אפשר לשאול את השאלה הזאת משני הצדדים כמו שתיארת. מי אני אהיה ומה אתם תגידו עליי לא חייבים להקרין אחד על השני. (אני אומרת את זה כי עד היום עשיי חיבורים כאלה והלכתי לאיבוד בתוך המה יגידו). אני מבינה שאתה מחפש כיוון חיובי, וגם אני מאוד רוצה אחד כזה. כשהוא ילך בצורה המכובדת ביותר הוא יהיה מישהו שלא ירצה ללכת, כי לא כדאי לו ללכת עכשיו, ולכן הוא לא ילך. אני אהיה מישהי שהוא יכול להעריך, כי הוא יראה שעשיתי הכל כדי להוציא את הדיון שלנו על הצד הטוב ביותר. אני מצליחה לענות לך?

bridges

New member
מעולה

את צודקת לא הייתי צריך לשאול אותך מה אנחנו היינו אומרים עלייך, אז תמחקי את זה. את עונה נהדר כל הזמן (אין כאן תשובה נכונה או לא נכונה). אז בואי נמשיך: אמרת שתהיי אדם מוערך. האם תהיי מוערכת רק על ידו או גם על ידי אנשים אחרים ומה לגבי עצמך? מה עוד תהיי כאשר תשחררי אותו בכבוד? רונן

keren sga

New member
אהיה מוערכת

על ידו, קרוב לוודאי על ידי אחרים (מלבד אלה שתפקידם לחשוב שלוותר עליו היא טעות, כמו המשפחה שלו ואנשים קרובים אליו), והכי חשוב: על ידי עצמי (זה מאוד מאוד חשוב לי, במיוחד מכיוון שאני נוטה להעניש את עצמי בתגובה למה שנתפס אצלי ככישלון). אני אפעל מתוך שלווה ונחת. אבל, בינתיים, בתהליך שעברתי מאז התחלתי להתייעץ כאן בנושא, החלטתי אחרת: החלטתי לא לבוא במטרה להיפרד ממנו, אלא לנסות להגיע לעמק השווה. ככל הנראה זה יקח זמן, ושנינו נצטרך לעשות ויתורים, אבל אני מוכנה. האמת היא, שאני כבר נמצאת במצב, שלאן שהדברים יגיעו (זאת אומרת, מתוך ההנחה שאני לא יודעת מה הוא הולך להביא אל השיחה שלנו), אני אהיה רגועה ושלווה ואקבל את הדברים.

bridges

New member
זה לא משנה..

אם תבחרי להיפרד ממנו או להגיע לעמק השווה. מה שחשוב זה שתהיי מה שאת אומרת שאת רוצה להיות: מכבדת, שלווה, רגועה ומוערכת. אני חושב שעשית כאן עבודה מופלאה, בהתחשב שהיא התרחשה בפורום. אני רוצה להודות לך על הפתיחות ועל המוכנות להסתכל באותנטיות על הנושא. אני למדתי הרבה ממך על מחוייבות. בהצלחה, רונן

אוריק3

New member
היי קרן..

הוא לא מקבל אותך מן הסתם החל מקטע של אגו, קנאה, קטנוניות.. אם האיש חשוב לעסק כמביא עסקים והכנסות. סביר שמשהו מן ההנהלה יתפוש איתו שיחת הבהרה רצינית. אחרת תפרדו כידידים. שקט תעשייתי מאוד חשוב בעסק

keren sga

New member
אני מסכימה

ששקט תעשייתי חשוב מאוד לעסק, אבל ההנהלה זה אני.הבעלים הנוספים מעדיף שלא להתערב - כי הוא בן אדם ששונא עימותים, וזה היה לי ברור מההתחלה. ברור שאני לא משתגעת על עימותים, אבל אני עושה את זה קצת יותר טוב ממנו. לכן זה יהיה התפקיד שלי לדבר איתו. לדעתי אני צריכה לשבת איתו על כל אחד מהאישיו שעולים אצלו, ולהסביר לו: שכשאני עושה החלטה, אני לא צריכה אישור ממנו ואני לא צריכה להתייעץ איתו ואני לא צריכה לבקש ממנו רשות. כשהוא צריך ממני משהו, הוא צריך פשוט לבקש ואני אעשה את זה, אני לא יכולה לנחש מה הוא רוצה אם הוא לא אומר. שאין לו מה להתערב באדמיניסטרציה של המקום, כי זה לא עניינו, שאסור לו לבקש מהאבטחה בבניין להכניס אותו למקום בלי ידיעתי (העברתי כבר הוראות מתאימות לביטחון), והעובדה שעד עכשיו הוא לא קיבל מפתחות אומרת משהו. זה כאילו שלקחנו אותו, כי היינו צריכים אותו, אבל הוא תקוע לנו בגרון ואנחנו לא יודעים מה לומר: המחיר שלו גבוה מדי, או שהמחיר שווה. בסופו של דבר זה יתפוצץ בטוח, כי למרות שצריכים אותו, הבן - אדם מרגיש שהוא לא רצוי ולא לא משתפים אותו בהחלטות ובביצועים. לכן אני מהססת אם לסיים את זה יפה, לפני שזה יתפוצץ בבלאגן, כי גם ככה אחרי שנסכים להיפרד הוא יצטרך להשלים את החובות שלו למקום, אז העזיבה לא תהיה מיידית ותיקח בערך שבועיים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שיחה

אני לא חושבת שנכון לספק תשובות מהסוג "אל תתקשרי אליו..." וכו'. את מכירה את המצב הכי טוב - באיזה אופן יהיה נכון ליצור איתו את השיחה שאת רוצה ליצור? נשמע לי שיש לך כמה דברים מאוד חשובים להגיד לו, ושאת אומרת אותם מהלב, כי גם אכפת לך ממנו, וגם מהחברה. מה יהיה נכון עבורך, עם האמת שלך - לחכות או ליזום? נדמה לי שהשיחה שאת רוצה לעשות איתו היא לא לטלפון - כדי שהוא ירגיש את האכפתיות שלך, ושאת אומרת דברים מתוך מחשבה ודאגה גם לו, חשוב לראות אחד את השני. יותר מזה - לפעמים מיקום השיחה גם משמעותי. היכן יהיה לך נכון לקיים את השיחה הזו? מה יאפשר את האווירה הנכונה בעיניך?

isaacm

New member
אז מה יש לנו כאן?

יש לך עובד. את מרגישה שהוא מרגיש שהוא צריך לנהל את העסק. את מרגישה שהוא תוקף אותך ועל רקע אישי. את מרגישה שהוא מתערב בענייני מנהלות במקום לבצע את העבודה שלו. נראה לך שהוא כמעט בשל לעזיבה. אין לך בעיה לומר לו ללכת. את צריכה אותו לבינתיים. נראה לך שהוא מתרגז כי הוא מרגיש ש"עושים לו תרגילים". או בגלל שהוא מבין שהוא אינו היחיד שמכיר את משחק התרגילים. את מרגישה שהוא עושה תרגילים בעצמו. יש חוסר שביעות רצון מתמשכת ממנו. הבעלים של העסק הציע לך להיפטר ממנו. הוא אינו חסר תועלת. הוא מייצר מלחמות כוח איתך. את נוטה לפעמים להיגרר. את משתדלת להתייחס לחוזקות שלו ולהדגיש אותן בפניו כדי לחזק אותו. בתחילה היססת לגביו. לפעמים החסרונות שלו באים לידי ביטוי, גם בדרכים שפוגעות בעסק. יש לך הרגשה שהוא מתכנן איזה מגה-נקמה בחברה. נראה לך שהוא חושב שהחברה לא תוכל להתקיים בלעדיו. את חושבת שהוא ייפגע אם הוא יעזוב עכשיו. את שוקלת להזמין אותו לשיחה ובשיחה זו לבקש ממנו להפסיק לתקוף אותך על בסיס אישי, להבהיר את חלוקת התפקידים ביניכם בצורה מפורטת, לקיים תיאום ציפיות מחדש, ואולי אפילו משא ומתן מחודש כדי להגיע לעמק השווה. את רוצה להראות לו שהוא אינו נוהג בהגיון. וההתלבטויות שלך: 1. האם ליצור איתו קשר כדי לדבר בטלפון? 2. האם לקבוע פגישה פנים אל פנים? 3. האם לחכות ליוזמה שלו? 4. האם לנסות להניא אותו מלהתפטר? ========================================================== טוב, תקראי שוב את הרשימה שהכנתי (זו עבודה שלי - צריך שתהיה לה משמעות כלשהי, לא?
) עלו עוד שאלות או תהיות מתוך הקריאה? מה נראה לך? שתפי אותי - אם מתאים לך איציק

keren sga

New member
שתי תשובות יש לי

קודם כל - תודה רבה. אני חושבת שהרשימה משקפת את האמביוולנטיות. כי למרות שאהבתי מאוד את הסדר שעשית בזה, מצאתי סתירה שהאירה את עיניי: 1. אין לך בעיה לומר לו ללכת. את צריכה אותו לבינתיים. שני אלה לא יכולים לדור בכפיפה אחת, ולכן נוצרה הבעייתיות ביני לבינו. אני מניחה שהוא מרגיש מה קורה פה (שרוצים לעשות לו מין "ללכת עם להרגיש בלי") ושבעצם יש כאן יחסים של ניצול, שכמו שאני לא הייתי רוצה שיעשו לי, גם הוא לא רוצה ולכן הוא ככל הנראה בעייתי. (בגלל שלביניתיים אני צריכה אותו, אבל בהמשך אני לא אצטרך אותו וזה הרגע שאני מחכה לו כדי להיפטר ממנו) יצרתי מצב שבו לקחתי מישהו שאני אשוש ושמח להיפטר ממני ברגע שזה יתאפשר - ועכשיו יש כאן הזדמנות אבל היא לא באה לי בזמן טוב (מה לעשות, אי אפשר לקבל הכל...) עכשיו השאלה היא: האם לקחת אותה או לא. (לא כל כך רחוק מהשאלה הקודמת - האם להניא אותו מלהתפטר) 2. נראה לך שהוא חושב שהחברה לא תוכל להתקיים בלעדיו. את חושבת שהוא ייפגע אם הוא יעזוב עכשיו. אני חושבת שגם הוא מבין שהעיתוי לא טוב לאף אחד, אבל הוא מעלה את זה בכל זאת. אני רוצה להראות לו כוח - להגיד לו ללכת, למרות שזה ברור שזה לא זמן טוב - וזה בטוח ברור גם לו. אם אני אוותר על הכוח, יישאר לי רק לשאול אותו אם הוא מרגיש שהוא נמצא במקום הנכון בשבילו, ואם הוא חושב שהוא מצליח לעשות את מה שלשמו הוא בא. לדעתי התשובות שלו יהיו לא. אחר כך אני אשאל אותו איך אפשר לשנות את זה באמצעים פרקטיים. אם לא נמצא דרך משותפת ללכת בה, נאלץ להיפרד ולשלם את המחיר. מה דעתך על מהלכי החשיבה? בקשר לשאר ההתלבטויות הצלחתי לפתור שתיים: אני מחכה ולא קופצת - למרות שזו נטייה מאוד חביבה עליי, לסגור עניינים על המקום, כן כן לא לא, אני בטוחה שהוא ירגע ואני ארגע ואולי נוכל לדבר כמו בני אדם (הלוואי!!!!!) בקשר לשיחה בטלפון, ברור לי שלא. רציתי ליזום פגישה של פנים מול פנים, אבל היה צורך בהרבה מאמץ כדי לארגן אותה, וכרגע אני רואה שיש עוד גורמים במערכת שלא מעניין אותם להתאמץ בשבילו או בכלל. אז אני אחכה שכולנו נתכנס מטבע הדברים ביום שני, לעשות כמה דברים מתוכננים מראש. דרך אגב, אם הוא יחליט לעשות סנקציה בצורה של אי הגעה, אני איאלץ לדבר איתו בטלפון, בטוח.

isaacm

New member
עכשיו את נשמעת הרבה יותר החלטית

ממש נראה שאת בטוחה במהלכים שאת רוצה לעשות. יפה לך. רוצה לשחק עוד קצת? סתם כך בשביל הכיף? אולי אולי אולי אם כן - תצטרכי לומר !
איציק

isaacm

New member
חשבתי לעצמי תוך כדי כתיבה

המהלכים נגזרים מהמטרה. ואני בסך הכל באמת, סיכמתי מה שקראתי ואפילו לא את הכל. מה היה יכול לקרות אם את היית בוחנת מחדש את המטרה שלך בכלל? אני מתכוון - אילו מטרות יכולת להמציא לך בהקשר הנוכחי? וחשבתי על כמה מטרות - והפיתוי, חבל על הזמן. נכון שמגיעה לי טפיחה על השכם?
בקיצור תנסי לחפש - זה ממש תהליך מעניין. שלש מטרות סופיות אחרות, כאלה שעוד לא חשבת עליהן בהקשר הנוכחי. ואני מקווה שהרעיון ילהיב גם אותך. מחכה לשמוע ממך. איציק

למעלה