בעיה בעבודה

חברתית

New member
בעיה בעבודה

הי, שאלה אליכן. התחלתי לעוד במשרד בתחום מאוד אהוב עליי בסיום לימודיי. כשהתקבלתי למשרד זה היה התגשמות של חלום. אני מאוד אוהבת את העבודה ואת הבוסית שלי. זה משרד קטן, של 5 איש. יש לי בעיה עם עובדת אחרת בתפקיד זהה לשלי ובאותו גיל -27. לדעתי היא שונאת אותי מהרגע שהגעתי. אנחנו מאוד שונות אחת מהשנייה אבל אני תמיד מנסה להיות חמודה ולהשרות אנרגיות טובות , כך שאין סיבה שהיא הרגישה משהו ממני. אולי היא מרגישה בתחרות איתי, אני לא יודעת. בכל מקרה, אני חדשה, רק שבועיים, והיא בתחום 3 שנים. אני בחורה אינטלגנטית וחרוצה וקולטת מהר אך השבוע הייתה תקרית שממש הורידה לי את המצב רוח, היא אמרה לי משהו ולא הבנתי למה הכוונה לכן שאלתי והיא התפרצה עלי ממש, ואמרה לי איך אני לא יודעת ומה אני מצפה שהיא תסביר לי והכל נאמר בשנאה כזאת. עכשיו, באמת שלא הייתה לי דרך לדעת כי זה דבר ממש קטן ושולי ואני בטוחה שגם אותה מישהו לימד פעם, אני ממש נפגעתי ולא ידעתי אפילו מה לאמר. איך הייתם מציעים לי לנהוג? בדיעבד חשבתי על זה והבנתי שהייתי צריכה להגיד לה שאני רק שבועיים בתפקיד ובמקום לצעוק עליי אולי היא תסביר לי. אבל אני ממש פגועה עכשיו.

מלחמת שוורים

שלום מה שתיארת זו מציאות שאת עלולה לפגוש בכל מקום, כי יש אנשים שמתייחסים ככה לאחרים (כטירונות קראו לחדשים "בשר טרי"). המסקנה שלך נכונה. הקושי שלך הוא שלקחת את הטונים למקום רגשי והמשכת להגיב מאותו מקום (שזה אנושי ואין בזה פגם, אבל לא הביא לך תועלת באותה עת). אמשיל זאת למלחמת שוורים (הקרדיט על המשל ללני רביץ): המטאדור עומד מול השור המסתער, אבל הוא שולט בנעשה בזירה. הוא לא חוטף את הסתערות במרכז גופו אלא זז מעט הצידה והשור בתנופתו חולף לידו. נהגי כמו המטדור (אני לא מתכוון שבסופו של יום תנעצי בה חרב, אבל מה שמניע אותה הוא כנראה הוא חוסר ביטחון ופחד שתאבד את מקומה לטובתך בעתיד).

אפרתבי

New member
מערכת יחסים במקום עבודה

שלום לך מגשימת חלום, בתחילת הפניה שלך כתבת שהתקבלת למשרד וזה התגשמות חלום שלך, אני רוצה להחזיר אותך לנקודת השיא הזו, כדי ש"ההפרעות" שצצות לך עכשיו יזזו הצידה שלא תייחסי אליהן חשיבות. אל תקבלי כמובן מאליו שהתקבלת למשרד שרצית,תבורכי ותברכי שאת יודעת לחלום וחלומות מתגשמים. תתבונני בעבר שלך ותראי איפה עוד הצבת לעצמך מטרות והגעת אליהן? ולכן המשיכי להאמין בעצמך!!!. דבר נוסף שהייתי רוצה לשאול אותך זה ההתייחסות שלך לגבי המילה "ותק" "ניסיון" האם אנשים שיש להם ניסיון הם בהכרח אנשים טובים יותר? אולי דווקא "הצעירים" הם אנשים פתוחים, בעלי מעוף, לא מפחדים, לא מקובעים יכולים להגיע לפתרונות שהוותיק לא חשב עליהם ועוד. מקווה שהחזרתי אליך את הכוח, את המושכות! אפרת בירנצויג, מיטיבה איכות חיים

IndigoChild1

New member
פשוט מאוד

ישנו משפט שאומר "he who have the strongest reality win" (משו כזה) כל שעליך לעשות הוא לדמיין איך היית רוצה שאותה בחורה תגיב ופשוט להגיב בהתאם לזה. אם תתמידי לעשות כך אותה בחורה פשוט תשאב למציאות שלך ולא להפך ולגבי זה שנעלבת אז הנה מתאפורה עם תפוז: מה קורה כשסוחטים תפוז?....נכוןן מאוד יוצא מיץ תפוזים. למה? כי זה מה שיש בתוך התפוז! נכון מאוד. ומה קורה כשלוחצים עליך?...לפעמים יוצאים עצבים ולפעמים תסכול או רגש שלילי שמתבטא בהעלבות. למה? כי זה מה שיש בתוכך.

IndigoChild1

New member
תכלס אבל

אולי פשוט הכי טוב שתגידי לאותה בחורה את כל מה שאת חושבת שיש לך הרגשה שהיא לא בדיוק אוהבת אותך מסיבה שלא ברורה לך ושאתם באותו צוות ולא מתחרות אחת בשניה ושאת רק שבועים בסביבה ותשמחי לקצת תמיכה וסבלנות מצידה . אני אומר לך כנות זה הצעצוע החדש שלי כלכך יעייל..אני אומר לך את זה בכנות P:

חברתית

שמחה בשבילך על הגשמת החלום +בוסית נהדרת חלום כפול מצטרפת לאיציק בכל מקום תפגשי אנשים שאת פחות אוהבת או בכלל לא אוהבת. לענניך ,הבחורה התפרצה עליך התנהגה בתוקפנות זה אומר עליה שהיא מרגישה פגיעה בקיום שלה .(לא מחייב שזה ראלי)זה משהו רגשי אצלה לומר לה את מה שרצית זה יפה ונכון ,לדעתי היה מקומם אותה יותר. לחברתך לעבודה אני לא יכולה לעזור לשנות את ההרגשה. ובטח לא את ההתנהגות ובכלל השיטה שאני עובדת אתה היא הכל אצלנו והכל תלוי בנו.אנחנו לא יכולים לשנות את האחר בקושי את עצמינו ואליך יקירה שאת גם אינטליגנטית וחרוצה וקולטת .תכתבי לעצמך מה בדיוק פגע בך.?למה זה פגע בך?תנסי לשפוך על הדף כמה שיותר והדברים הכי מגעילים שאת יכולה לאחר מכן תסתכלי על מה שכתבת ותבדקי טוב בלי הנחות ,איפה התכונות המגעילות של החברה לעבודה פגשו אותך בחיים שלך ואת לא אוהבת אותם או איפה את חסמת את (אולי אפילו מגיל קטן) התכונות האלה מלצאת החוצה שמת טאבו עליהם במידה ותצליחי לראות את זה .תפחיתי את עוצמת הפגיעה שלך .קחי בחשבון שלפעמים אנחנו פוגעים באחר גם בלי שממש הייתה לנו כונה , ולבסוף הרבה מערכות יחסים במקומות עבודה התחילו לא משהו (כל אחד חשש לקיום והערך שלו )וכשהאיום הוסר מהשטח המערכות יחסים נהיו טובות אז יש למה לצפות

האירוע הזה יכול להיות מתנה עבורך

אנשים עושים ואומרים כל מיני דברים. בד"כ אנחנו לוקחים את זה כמכוון נגדנו או בעדנו, בעוד שבד"כ זה לא היה אישי. גם אם זה היה אישי, זה בד"כ לא ממש אישי... (תחשבי על פעמים שאמרת משהו לא נעים - כמה זה באמת היה קשור לאותו אדם? יותר לחויה הפנימית שלך). יש לך פה אתגר, הזדמנות. לצמוח, ללמוד משהו על התגובות שלך. על המידה שאת יכולה לחוש אמפטיה והבנה כשאדם אחר מגיב בתוקפנות. האם זאת היתה באמת שנאה? לא יודעת. להיות פגועה - זה סוג של בריחה. בריחה מהסתכלות. המצב לא נעים. אבל אולי תוציאי מזה משהו טוב

למעלה