בעיה במתכון?

מבלגרת

New member
בעיה במתכון?

הכנתי עוגת שוקולד קוקוס אבל היה משהו מוזר בתחתית. יצאה כמות קטנה מאוד ויבשה שהיה קשה למרוח על התבנית מה גם שזה לא הספיק לתבנית שלמה. הייתי צריכה לאלתר בכדי שאפשר יהיה למרוח בצורה טובה. בכל מקרה, יצאה עוגה טעימה אבל מאוד מאוד נמוכה!
המתכון הזה מסתובב הרבה ברשת וגם ראיתי שכאן הוא פורסם, אז אשמח לתובנות לגביו..
מה לא יצא לי בסדר.

עוגת קוקוס ושוקולד עם ציפוי שוקולד

מתכון שלי ישן וטוב.....ושימו לב,בסיס העוגה ללא כל שומן...
מתכון: עוגת שוקולד וקוקוס עם ציפוי

רכיבים:
5 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
3 כפות קקאו לא ממותק(הולנדי למשל)
3 כפות קמח תופח
כוסית ברנדי
150 גרם קוקוס

אופן הכנה:
מערבבים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, הקקאו, קמח תופח והברנדי. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת.
מקציפים את 5 החלבונים עם יתרת הסוכר ומבליעים פנימה את הקוקוס.
שופכים על הבלילה הראשונה. אופים בחום 180 מעלות כ-35 דקות.
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר - ממיסים עם 30 גרם חמאה, ו4 כפות שמנת מתוקה.מוסיפים תמצית רום. יוצקים את הקרם על העוגה.מצננים ונהנים!

הערות:

מקור המתכון:
אפרת-פורום

daimond1

New member
היי, יכול

להיות שלא הקצפת מספיק את החלבונים או שהקצף נפל לפני האפייה?

מבלגרת

New member
ההקצפה יצאה טוב

כמובן אחרי שעיבבתי עם הקוקוס ירד הנפח אבל נראה לי שהוא היה בסדר. לדעתי הבעיה עם שכבת השוקולד שנמוכה מאוד, אולי 2 ס"מ.

חנהפ

Active member
אכן נראה שאין מה שיחזיק את הבסיס

אפשר אולי להוסיף עוד קמח ואפשר גם

לנסות מתכון אחר

לעוגת שוקולד וקוקוס

מצרכים
1 כוס קמח
1 שקיק אבקת אפייה
1 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקולית
3/4 כוס חלב / מיץ תפוזים לפרווה
1 כוס קוקוס
4 ביצים

לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)/ריץ לפרווה
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים בקערה עד למרקם אחיד ,משמנים תבנית 30*24 או 2 תבניות אינגליש קייק ,שופכים את התערובת ואופים בחום 180 מעלות כ - 40 דקות בערך (תלוי בתנור).
ניתן לבדוק באמצעות נעיצת קיסם אם העוגה מוכנה (לא לפתוח את התנור לפני שעברו 30 דקות)
כמה דקות לפני שמוצאים את העוגה מהתנור, מחממים על הגז/במיקרו שמנת מתוקה וממיסים לתוכה את השוקלד.
מערבבים עד להמסה מלאה.
מוצאים את העוגה מהתנור, מחוררים עם שיפוד/קיסם על מנת שקרם השוקלד יספג לתוכה, שופכים את הקרם באופן אחיד על העוגה, מצננים כחצי שעה ומפזרים פתיתי קוקוס לקישוט.

מבלגרת

New member
אני לא חושבת שאפשר לשים קמח

בגלל שזה גם ככה קשה מידי. אני שמתי מעט מים אבל עדיין הכמות מעטה מידי וזה עזר רק כדי לשים את התערובת בתבנית אבל לא שינה כלום מבחינת כמות.מעניין איך בנות הכינו את זה. ראתי את זה מסתובב בהרבה אתרים..
תודה על המתכון הנוסף. פשוט אהבתי את תערובת הקוקוס מלמעלה והייתי רוצה להכין אתזה שוב רק בגרסה יותר טובה. אני מכירה גרסה עם בצק למטה אבל רציתי בלי..
בכל אופן, אנסה את המתכון הזה. תודה רבה

גםאני5

New member
מצאתי את המתכון בפורום אוכל חלבי והוא

נוסה בעבר ומוצלח.

נב. באיזו תבנית השתמשת?

מבלגרת

New member
אם אני לא טועה

24. אני חושבת שי לי את הספרון של עוות לכל עת. אלך לבדוק

למעלה